Da li umete da razlikujete ono što jeste od onoga što želite biti?

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lexa

Buduća legenda
Poruka
30.368
Stvar koju često primetim kod ljudi. Posmatrajući druge, lako uočavamo osobine koje nam ne prijaju kod njih, kad ih skupimo u određen broj automatski formiramo šablon-osobinu koja nam se gadi i, naravno, mi je nemamo :D jer je loša i gadi nam se.

Ipak, malo ljudi zaista dobro razmisli da li ima ili nema određenu osobinu. Mnogo puta sam primetila da ljudi pikiraju osobinu koja je zapravo dominantna kod njih i da druge ljude osuđuju za istu. Uz dodatak kako oni "nikad ne bi tako" naravno..... ne mislim da lažu nego da bi se jako smorili kada bi shvatili da oni zapravo jesu takvi. Kada bi pogledali sebe iz drugog ugla. Tuđim očima.

Pitanje je u naslovu...

ma primetim ili primete drugi kod mene pa mi kazu. naravno, redom oni koji isto imaju... pretpostavljam da zato lako i prepoznamo tudje nesavrsenosti koje nam smetaju, mene stvarno nervira kad se prepoznam u nekom ko mi je inace iritantan, ali desava se.
cenim da svako ima potencijal za odredjenu osobnu koja se mozda ispolji pod uticajem spoljasnih faktora ili ne.
gledam se sa strane koliko mogu, skoro sam skontala da bih tesko podnela da budem u vezi sa samom sobom, sta onda reci za nesto drugo.
a "nikad ne bih tako" kazem samo za stvari za koje sam svesno resila da koliko god da me kosta platim ali da ih ne radim, sto ce reci samo za dve stvari u zivotu - nikad sa ozenjenim tipom, taman bio zadnji na planeti i nikad protiv savesti zarad neke koristi.
samo, da li bih bas zelela da budem nesto drugo nisam ni sigurna, postoji razlog sto te osobine imam. cesto me u losim momentima one izvuku pa budu i te kako korisne iako realno nisu lepe ni malo.

uglavnom
mislim ja mnogo volim da maštam i fantaziram
i imam uglavi više desetina identiteta šta bih i kako voleo
ali u principu svestan sam realnosti
tj. svojih mana i vrlina, što relativno objektivnih, što toga kako stavi vidi većina ljudi
činjenica je da svi formiramo svoj svet oko sebe
tj. oko svojih uglavnom umišljenih osobina i vrednosti
mislim šta je savršeno pouzdano i objektivno?

imala sam nedavno srecu da sam u kontaktu sa osobom koja ima neke moje osobine, samo gore.
zgrozila sam se..
pitala sam ljude oko sebe, da li sam ja takva..trenutak cutanja, rekao je vise od onog sto su relkli recima..
no, ucimo dok smo zivi..pa eto
ovo sam sad sagledala. i trudim se da korigujem
sta sve nisam sagledala?

pa onako, pokvarena si solidno i licish na milana babica (dodushe iz mladjih dana) :lol:

nazalost ja sam sebi najveci kriticar
ono sto govorim drugima nije obavezno ono sto mislim o sebi ;) govorim ono sto zelim da oni cuju
kad prepoznam neke svoje iritantne osobine u drugima heh to ume da nervira :lol:
Prepoznaš ponekad svoje iritantne osobine u drugome, dabome. Zato te ja često nerviram. :lol:

Elem, kad vidim tvoju nemu fotografiju, mislim da sam čuo more! Pesmu! Huk! Krv je predatorska to! Arhipelag krvnih zrnaca! Zazuji u ušima ponekad! :)

E, što to ume da nervira! :lol:

Prepoznaš ponekad svoje iritantne osobine u drugome, dabome. Zato te ja često nerviram. :lol:

Elem, kad vidim tvoju nemu fotografiju, mislim da sam čuo more! Pesmu! Huk! Krv je predatorska to! Arhipelag krvnih zrnaca! Zazuji u ušima ponekad! :)

a meni u glavi odzvanjaju njene rijeci udri je Saule, nije tvoja :rumenko:

jeste,ti si me godinama nervirao dok te nisam prihvatila
kad sam se konacno zaljubila u sebe :zaljubljena:

a meni u glavi odzvanjaju njene rijeci udri je Saule, nije tvoja :rumenko:

Glas Lindinog kajanja i (mog) jada, pristiže lagano, mnoogo kitnjast i maalkice titrav. Pogledaj, molim te, šta piše ova samoljubiva Mačketina! :lol:

jeste,ti si me godinama nervirao dok te nisam prihvatila
kad sam se konacno zaljubila u sebe :zaljubljena:

Samoljubiva Mačketino! :lol: :heart:

Stvar koju često primetim kod ljudi. Posmatrajući druge, lako uočavamo osobine koje nam ne prijaju kod njih, kad ih skupimo u određen broj automatski formiramo šablon-osobinu koja nam se gadi i, naravno, mi je nemamo :D jer je loša i gadi nam se.

Ipak, malo ljudi zaista dobro razmisli da li ima ili nema određenu osobinu. Mnogo puta sam primetila da ljudi pikiraju osobinu koja je zapravo dominantna kod njih i da druge ljude osuđuju za istu. Uz dodatak kako oni "nikad ne bi tako" naravno..... ne mislim da lažu nego da bi se jako smorili kada bi shvatili da oni zapravo jesu takvi. Kada bi pogledali sebe iz drugog ugla. Tuđim očima.

Pitanje je u naslovu...

Uglavnom je tako što ne znači da neke stvari nisu činjenično stanje ili u prevodu realne nezavisno od naše subjektivnosti i lične projekcije.

Back