Da li udba sve sfere drustva kontroliše, kao i kgb u Rusiji?

Evropski fanatik

Primećen član
Poruka
937
Iako se danas drugačije zovu, udba i kgb su opstali u pravom obliku, oni su zveri koje koce bilo kakav napredak nacije, a što se tiče verskih poglavara tu sam ubedjen da su maksimalno umešani u njihov odabir i da mi više nećemo imati bunt visokih verskih poglavara protiv režima( patrijarh Varnava je svojim životom platio svoj bunt, dok Gavrilo Dozic je jedan od govornika na demonstracijama 26/27 marta).

Sve je od 1945-te konstrolisano maksimalno, mi danas smo daleko od izvorne ideje Srpstva, dok udbaski nacionalisti nam prodaju muda za bubrege...

Nacija se može očistiti jedino sistemskim promena, gde bi sigurno i neki nevini bili osuđeni, ali jedino na taj nacin suštinske promene mogu uslediti.

Iako se danas drugačije zovu, udba i kgb su opstali u pravom obliku, oni su zveri koje koce bilo kakav napredak nacije, a što se tiče verskih poglavara tu sam ubedjen da su maksimalno umešani u njihov odabir i da mi više nećemo imati bunt visokih verskih poglavara protiv režima( patrijarh Varnava je svojim životom platio svoj bunt, dok Gavrilo Dozic je jedan od govornika na demonstracijama 26/27 marta).

Sve je od 1945-te konstrolisano maksimalno, mi danas smo daleko od izvorne ideje Srpstva, dok udbaski nacionalisti nam prodaju muda za bubrege...

Nacija se može očistiti jedino sistemskim promena, gde bi sigurno i neki nevini bili osuđeni, ali jedino na taj nacin suštinske promene mogu uslediti.
Nisu kontrolisali Vladiku Nikolaja, nisu kontrolisali Arhimandrita Justina...nisu kontrolisali ni Mitropolita Amfilohija.

Naravno. Kontroliše i upravlja. Nije ih teško prepoznati. Treba samo malo pogledati neke stvari, oslušnuti i voditi se intuicijom. Vode i u elektronskom prostoru. Skoro pa su vidljivi.

Neke njihove karakteristike: Nedostatak morala, samopromocija i publicitet, birokratizovan riječnik, prazna retorika, nedostatak analitike, poltroni vlasti, nedostatak obrazovanja, koji ih ne spriječava da se eksponiraju u društvu, izvrću istorijske činjenice...

UDBA je samo nastavak Vojne obavestajne sluzbe kraljevine Jugoslavije
Nije. UDBA je osnovana 1944. od ljudi koji nisu bili agenti Vojne obaveštajne sluzbe Kraljevine Jugoslavije i UDBA je organizovana po uzoru na sovjetski NKGB. I indikativno je da ime “UDBA” simbolizuje sve zločinačke službe od 1944. do danas.

Poslednja izmena:
UDBA je samo nastavak Vojne obavestajne sluzbe kraljevine Jugoslavije
Nije. UDBA je osnovana 1944. od ljudi koji nisu bili agenti Vojne obaveštajne sluzbe Kraljevine Jugoslavije i UDBA je organizovana po uzoru na sovjetski NKGB dok je služba u Kraljevini Jugoslaviji organizovana po uzoru na sluzbe u zapadnim zemljama.

Nije. UDBA je osnovana 1944. od ljudi koji nisu bili agenti Vojne obaveštajne sluzbe Kraljevine Jugoslavije i UDBA je organizovana po uzoru na sovjetski NKGB dok je služba u Kraljevini Jugoslaviji organizovana po uzoru na sluzbe u zapadnim zemljama.
Svi komandanti udbe su bili bivši obaveštajci vojske kraljevine jugoslavije
oni su i pomogli da draža mihajlović ne bude ubijen već proteran u moskvu 1955te

UDBA je kontrolisala sve "sfere" društva do 1990.1990 obnovljeno je višestranačje i politički pluralizam pa je dotadašnji metod rada postao neodgovarajući zato što je DB imala zadatak da identifikuje i prati političke protivnike režima.
U višestranačju posao pronalaženja odnosno identifikovanja protivnika režima postao je deplasiran jer su se oni sami deklarisali kao takvi a njihov broj bio je toliki da nije bilo svrsishodno praćenje istih.Fokus je prebačen samo na one najopasnije kao što su čelne ličnosti opozicionih partija i one koji su bili povezani sa inostranstvom.Takođe i tajkuni su bili predmet obrade.

Back