Архангел
Iskusan
- Poruka
- 5.891
... otprilike. Po našem zakonu, samoodbrana čevog auta!)na sopstvenoj teritoriji, dakle... recimo u tvom dvorištu... došao baja, posilovao ti ženu, vezao decu da ih kidnapuje i krenuo tebe da bije, pa ako si bio žilav, on te upuca. E, sad ako te taj ubije a ti zadnjim atomima snage uspeš da odgurneš svog ubicu i ako on, padajući, udari glavu u ivičnjak i mre načisto, onda ti, dok umireš, najbolje da moliš boga da baš umreš, inače ćeš se narednih godina akati po sudovima zbog ubistva. Ako ipak na tvoju nesreću ne umreš, neko imaš teške povrede i život ti je ugrožen, onda ćeš odgovarati za ubistvo u samoodbrani ali pod uslovom da njegov advokat ne krene da objašnjava kako tvoje povrede uopšte nisu od napadačevog noža, pesnica, šutiranja... nego si se ti... jureći da ubiješ čoveka koji ti je ženu MOŽDA silovao (šta ako je to njen ljubavnik, i ona mu dala, ti naišao... pa oni izscenirali silovanje, ona se nabrzaka sama izgrebala, a deca... da bi spasila majku, se sama zatvorila u gepek napadačevog autoa)... dakle, da si se ti skotrljao preko ivičnjaka i sam se izubijao u sopstvenom travnjaku i povrdio na kosilicu za travu preko koji si pao...
E, tako izgleda naš pravosudni sistem kada pričamo o samoodbrani.
Kada pričamo o kriminalcima, izgleda isto.
Ukoliko se pod hitno ne promeni akatuelna politička vlast, desiće se da će svi optuženi za ubistvo Đikijevo, biti pušteni na slobodu, jer će advokati odbrane optuženih dokazati da je Điki sam sebi pucao u... negde... jer se sapleo o sopstvenu nogu koja mu je inače bila bangava... jer nije više mogao da podnese sramotu svoje sopstvene kriminogene biografije. Kako je bio sujetan, svestan da je sam sebe loše upuca, padajući je šapnuo svom obezbeđenju: Smislite neku dobru priču, da ne ispadne da sam nesposoban da se sam ubijem.
Betty, svaka čast...Još ako je neko u ovoj zemlji svestan da i KRIMOSI ovo sve znaju, onda ne kapiram šta čekaju ovi konyi u skupštini...

Zakoni su nam, ne liberalni, već anarho-liberalni...Uskoro ćemo se vratiti krvnoj osveti, a moj predlog je da se primeni i Hamurabijev zakonik, a do qrca više!