Da li treba....

Melanija24:
Pa vec smo pokusali sa kompromisima. Bude uspesno neko vreme, pa onda nista. Ali nema veze sada, ionako je gotovo...:(
Yajaks. Pa dobro u najboljim si godinama u velikom gradu..."nece bit problema Andrea". Prespavas x dana i u nove radne pobede... :wink:
Mada mi je skroz bezveze razlog zbog kog ste se razisli...ako ste se uopste zbog tog razisli...

Pera_Zdera:
Yajaks. Pa dobro u najboljim si godinama u velikom gradu..."nece bit problema Andrea". Prespavas x dana i u nove radne pobede... :wink:
Mada mi je skroz bezveze razlog zbog kog ste se razisli...ako ste se uopste zbog tog razisli...

Da, razlog zbog kog smo se razisli je upravo taj, nije mi posvecivao dovoljno paznje i vremena. Bas zbog toga su nastajale svadjice koje su prelazile u svadje. Jednostavno nije mi posvetio dovoljno paznje... Znas li ti kakav je osecaj kada ti je decko divan, radi lepe stvari za tebe, ali u isto vreme ponekad te ignorise, jednostavno mu nije do 'druzenja' sa tobom tog (ili tih) dana? Kako sam mogla da pogodim kada ce biti dobre volje i zeljan izlazenja samnom, a kada ce samo da ode negde sa drugovima i da mu ja onda budem skroz nebitna?

Melanija24:
Sta mislite, kada ste u vezi da li treba stalno pokazivati voljenoj osobi koliko vam je stalo do nje, koliko vam zaista znaci? Ili je mozda ponekad neophodno foliranje, kao da vam nije zaista stalo bas toliko do te osobe, i kao da vi mozete sasvim lepo da se provedete bez nje/njega?

Mnogopostovana Melanija,

drago mi je da si postavila ovo pitanje jer ono muci vecinu mladih ljudi danasnjice, te se nadam da ce stoga moj odgovor biti od velike koristi, iako ce se sastojati od samo jedne recenice.

Kada su decak i devojcica/mladic i devojka/covek i zena/baba i deda u kvalitetnoj vezi onda nije neophodno da bilo koja strana forsira emocije. Evo zasto: ukoliko je veza iskrena i ukoliko se ona odvija spontano onda nisu potrebna dodatna, tako reci suvisna ili forsirana osecanja, te verbalni izlivi neznosti. Ukoliko vi ipak osecate izvesnu nelagodnost u vezi i ukoliko osecate 'da treba partneru nesto saopstavati' a pri tom ta potreba od vas nije proistekla spontano, onda je moguc niz nepravilnosti u funkcionisanju vase veze. Moguce je da je vasa veza jos uvek 'sveza', te se kod partnera jos uvek nisu oformila ona spontana osecanja i reakcije, sto izmedju ostalog karakterise i sveza poznanstva izmedju prijatelja. Ukoliko vi vaseg partnera dugo poznajete i ako ste sa njim u dugoj vezi a pritom imate ocevidan problem sa komunikacijom (razmenom emocija u ovom sl.) onda je opet moguce da se tu radi o nepopravljivom odnosu, nefunkcionalnoj vezi, odnosno neadekvatnom spoju.

Melanija24:
Da, razlog zbog kog smo se razisli je upravo taj, nije mi posvecivao dovoljno paznje i vremena. Bas zbog toga su nastajale svadjice koje su prelazile u svadje. Jednostavno nije mi posvetio dovoljno paznje... Znas li ti kakav je osecaj kada ti je decko divan, radi lepe stvari za tebe, ali u isto vreme ponekad te ignorise, jednostavno mu nije do 'druzenja' sa tobom tog (ili tih) dana? Kako sam mogla da pogodim kada ce biti dobre volje i zeljan izlazenja samnom, a kada ce samo da ode negde sa drugovima i da mu ja onda budem skroz nebitna?
E koju sliku mi u glavi stvaras:
- Ma ne idi na pice sa drugovima ostani sa mnom (rece ona okacena o njegovu levu nogavicu) :lol:
- Ma aman zeno doci cu ja sutra (pokusavajuci da se dovuce do kvake od ulaznih vrata)
- Ma ti mene ne volis, bitniji su ti tvoji drugovi od mene (trazeci najblizu saxsiju ili jos bolje tanjir pun spageta da ga gadja )
- Ma sjasi vise, ko te sisa
- Konju
- Kobilo
(leti tanjir.....on bezi u poslednjoj milisekundi...ona ostaje na kolenima i place...)
---- The End ---

Jesi gledala film "kako je propao R&R", deo o Vampiru i Barbari?

Pera_Zdera:
E koju sliku mi u glavi stvaras:
- Ma ne idi na pice sa drugovima ostani sa mnom (rece ona okacena o njegovu levu nogavicu) :lol:
- Ma aman zeno doci cu ja sutra (pokusavajuci da se dovuce do kvake od ulaznih vrata)
- Ma ti mene ne volis, bitniji su ti tvoji drugovi od mene (trazeci najblizu saxsiju ili jos bolje tanjir pun spageta da ga gadja )
- Ma sjasi vise, ko te sisa
- Konju
- Kobilo
(leti tanjir.....on bezi u poslednjoj milisekundi...ona ostaje na kolenima i place...)
---- The End ---

Jesi gledala film "kako je propao R&R", deo o Vampiru i Barbari?

hahaha Ubi me od smeha. :)
Nego, nije bilo bas tako samnom, ali ajde ima nekih minimalnih slicnosti. Ponavljam: minimalnih! ;)
I ne, nisam gledala film "kako je propao R&R".

Melanija24:
Sta mislite, kada ste u vezi da li treba stalno pokazivati voljenoj osobi koliko vam je stalo do nje, koliko vam zaista znaci? Ili je mozda ponekad neophodno foliranje, kao da vam nije zaista stalo bas toliko do te osobe, i kao da vi mozete sasvim lepo da se provedete bez nje/njega?
Ne treba sve da se pokaze, jer moze zestoko da ti se odbije o glavu.Ponekad je sasvim ok da se neke stvari malo isfoliraju,a poneke iskuliraju.

Melanija24:
Pogresno si me shvatila. U redu je da povremeno on provodi vreme sa svojim drustvom, a ja sa mojim drugaricama, ali je ipak bezveze ako vise vremena provodi sa njima nego samnom!? Ili ako putuje da to bude ipak samnom a ne sa drustvom. Ili..... Sustina je u tome da mislim da ja treba da mu budem prioritet u nekim slucajevima, s obzirom da sam mu devojka! A ne da me ostavi svaki put kada radi svoje muske stvari, pije svoje pivo ili gleda svoje utakmice. Zar ne bi trebalo da se odrekne pokojeg od tih 'muskih' izlazaka i da vreme provede samnom?

pa sad.. bolesno je da mu $topuje$ koliko vremena provodi sa tobom, a koliko otpada na ostale aktivnosti. Mene bi recimo najgrdje smorila sa takvim stavom. Zamisli kakva ce$ pakosTna zhenetina tek da bude$ sa 40-50. Jel ima$ ti neka druga posla sem da misli$ $ta on radi i $to nije sa tobom? Ima toliko lepih stvari na ovome svetu, a da nisu tvoj partner

Mislim da je najbolji odgovor dao ovaj novi doktor...mengele, bese?
Fin neki covek, dusevan...
Cak sam taj odgovor sacuvala na hard disku. :)

Znas, Melanija...da ti osecas povratnu emociju ne bi te pogadjalo i da se ne vidite po mesec dana...sto opet ne znaci da povratna emocija ne postoji, verovatno da postoji ali ti ne mozes da je prepoznas i osetis na nacin na koji bi trebalo...i onda je sve dzaba...
Tako da nije problem u tome sto ti on ne posvecuje dovoljno vremena...problem je sto se osecas nevoljeno...i u toj vezi ti malo treba da se to osecanje aktivira...

S_K_V_O:
Znas, Melanija...da ti osecas povratnu emociju ne bi te pogadjalo i da se ne vidite po mesec dana...sto opet ne znaci da povratna emocija ne postoji, verovatno da postoji ali ti ne mozes da je prepoznas i osetis na nacin na koji bi trebalo...i onda je sve dzaba...
Tako da nije problem u tome sto ti on ne posvecuje dovoljno vremena...problem je sto se osecas nevoljeno...i u toj vezi ti malo treba da se to osecanje aktivira...

Mislim da si skroz upravu. Osetila sam se nevoljeno. Nema veze sto je povremeno cinio bas lepe i divne stvari za mene (tada sam bila na sedmom nebu), ali oni momenti kada nije mogao, nije bio tu, nije hteo.. To je ono sto me je ubijalo u pojma. Ocekivala sam previse, htela sam previse. Postadoh neki 'nacista za vezu'. Neznam ni ja sta mi bi, sto sam tako reagovala, sto se nisam malo vise opustila!? Sada je to nazalost nebitno sto se ove veze tice. :( Ali pamet u glavu pa da ne ponovim iste greske u sledecoj vezi (kada god da to bude bilo...).

Prosto je neverovatno koliko se devojke nakon raskida obicno ubijaju od samokrivice. Zasto pobogu, pa veza nije valjala, nisi bila srecna u njoj a da se forsiras da budes nesto sto nisi je stvarno kontraproduktivno i vestacko. Pre ili kasnije - pukla bi.

Back