Da li treba trpeti?

U normalnom braku trpe oboje .Ali mislim da su to neke sitnice .Kad postanu "krupnice", onda treba da se zabrinesh......

Mislim da se u normalnom braku to i ne može smatrati trpljenjem, već više tolerancijom. Tolerišu svi svima sa kojima dolaze u dodir (škola, posao ulica, prijatelji...) a kamoli neće muž i žena jedan drugome. A kad pređe granice uobičajenog, onda već govorimo o trpljenju, i to ne treba činiti. Niko ne može biti vlasnik ničijeg života, i nema pravo da traži od drugog da trpi ono što sam ne bi trpeo. Na kraju se i pokaže da je trpljenje bilo uzaludno, jer se takvi brakovi završavaju ili razvodom, ili bolešću onoga koji trpi, a ne retko i cele porodice, pa se posle pitaju gde su im otišle tolike godine uzalud. Treba sebi postaviti pitanje - da li ću kada ostarim, i bude kasno za sve, konstatovati da mi je život protraćen na gluposti?

i to je tačno....mi ne trpimo...pa sad kao....pravimo se pametni.......al mi smo doneli odlooku da ne trpimo...strašno je...stvarno je strašno...kad žena pristane da je mooškarac tooče...to je pristajanje...on je tooče...a ona mu rađa decu.....pakao...i sad...većina tih žena ne misli uopšte o tome da promeni statoos...sranje je ići u sogoornu kooću...sranje je da svi znaju...kao mnogo je važno što će odjednom cela rodbina i komšilook da ispira usta sa njima.........droogo....šta će stvarno žena sa decom.....nezaposlena da radi...gde da ide....užas...onda mora stalno ženama da se prića da su ćoorke dok se ne dokaže sooprotno......da misle malo...pre nego što se udaju...jbala ih udaja... ( : prvo da se zaposle i da rade.... a posle mooškarci...i prodica...

Takoe. :D

Smisao braka nije trpeti, nego biti srecan i uzivati u partnerstvu. Ako neko u braku trpi, treba nesto da promeni. Ili odnose u braku ili partnera.

Slazem se u potpunosti...Samo je ovo na kraju(mislim i na jedno i na drugo) malo teze,zar ne?
Ja sam trpela sve i svasta i jos uvek trpim...
ali mi ne pada na pamet posle svega nikakav drugi partner niti udruzivanje bilo koje vrste...

dosta mi je za sva vremena

Back