mario80
Stara legenda
- Poruka
- 82.999
Ako su fašisti i nacisti na vlasti promeniće imena škola koja nose imena po izginulim antifašistima.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Josip Broz Tito je izuzetno zaslužan za borbu protiv fašizma, on mora da ostane.
Pa naravno da ces podrzati svoje, da nije komunista tvoji nikada ne bi videli Beograd a kamoli dosli do krova nad glavom u tom gradu.Ako su fašisti i nacisti na vlasti promeniće imena škola koja nose imena po izginulim antifašistima.
Pa fakat je Broz bio značajan akter naše istorije.Zasto bi Srbi bili pametniji od bratje Slovenaca ili Hrvata? Pa sko su oni ukinuli vecinu naziva ( u Sloveniji postoje 3 ulice sa njegovim nazivom, u radnickom Mariboru, Kopru i Bistrici te dva trga, u Postojni i Velenju - tako kaze Google Maps, u Hrvatskoj slican broj i to iskljucivo u Istri**) zasto bi mi "pamtili" J.Broza?
** - Istra ima slicnu "sudbinu" kao i Vojvodina, samo sto su umesto Nemaca pobili i proterali svoje Italijane i naselili njihove kuce i stanove hrvatskom i srpskom sirotinjom. U Dalmaciji nije bilo italijanskih sela kao u Istri ali su i odatle pocistili svoje Italijane.
Zbog toga što ste jedan jedini put u svojoj kukavnoj povijesti nešto značili.stašama da ne pričam, poznati su šž zasto bi mi "pamtili" J.Broza?
Niko ne menja istoriju brisanjem naziva ulica, istorijska istina ce postojati bez obzira na politicko uredjenje u tom trenutku. Moze biti samo sakrivena kao sto smo je mi iimali 1945-1990-te, no u vreme interMeta to vise izgleda nije moguce.Pa fakat je Broz bio značajan akter naše istorije.
Ne menja se istorija brisanjem naziva ulica, kao što se ne menja ni cepanjem starih slika ili spaljivanjem knjiga.
To je meni baš jadno ponašanje.
Moram li uopće googlati, da si stvorim mišljenje o ovoj... jedinki, za koju sam tek tu i tamo čuo?Naravno da ne, osim ako ih menjamo imenima anglosaksonskih liberalnih mislilaca (Dzon Stjuart Mil, Milton Fridman, Margaret Tačer i sl)
Taj gospodin je tvrdio da nam ne treba niti jedno ministarstvo i da će nevidljiva ruka tržista sve sama regulirat.Moram li uopće googlati, da si stvorim mišljenje o ovoj... jedinki, za koju sam tek tu i tamo čuo?
Dobar dio tih likova cak i nisu Srbi ima tu Madjara,Hrvata itdApsolutno NE !!!
Vidjeli smo to u velikoj gospodardkoj krizi krajem devedesetih.Taj gospodin je tvrdio da nam ne treba niti jedno ministarstvo i da će nevidljiva ruka tržista sve sama regulirat.
Jedina ruka koja nešto treba voditi je ruka JHWHVidjeli smo to u velikoj gospodardkoj krizi krajem devedesetih.
Ispada da neka ruka ipak treba postojati.
Ili da se revidira društveni ugovor.
Uopće ne isključujem da si u pravu, da će kaos izroditi nešto novo, bolje... ali tek na dugoročno.
Nije da mi se ovo gleda, ali je možda neizbježno.
Ne moraš, sve već znaš.Moram ponovo gledati ovaj film, kao i The Day After
Ona scena sa klonjarom, kad izlazi i kaže "fukin 'ell" je možda rezime onoga kako bih se ponašao u toj situacijiNe moraš, sve već znaš.
Sprdnja ti je neuspela jer recimo Margaret Tacer nije liberalni mislilac.Naravno da ne, osim ako ih menjamo imenima anglosaksonskih liberalnih mislilaca (Dzon Stjuart Mil, Milton Fridman, Margaret Tačer i sl)
Pa da, slazem se, vratiti podhitno ono sto su komunisti dodali Hrvatskoj, Baranju, Istru, Zadar i vecinu jadranskih otoka. Vratiti i 100 hiljada Nemaca u Slavoniju, te 150 hiljada Italijana na jadransku obalu i oko 200 hiljada Srba koji su iseljeni iz Dalmacije, Like i Korduna pravo u Vojvodinu (mislim na 1945-1948). Tako bi Hrvatska prebacila 4 miliona stanovnika, jedva.Slovenci i Hrvati i trebaju ukinuti sve komunjarske nazive ulica i škola jer je realno to njima najgori period u povesti, dok je za Srbe i Bošnjake najbolji.
Bio je aktivni pripadnik zločinačke ideologije.Nisam siguran da i lično nije počinio neke zločine.Za Zrenjanina se govori da je pre rata osuđivan za silovanje.Da, on konkretno nikad nije bio vlast pa se za njega ne mogu vezati ni neki zločini kojih je da se ne lažemo bilo.