Da li treba da snosimo (zakonsku) odgovornost za ono sto kazemo na internetu?

Odgovoreno ti je u postu iznad. Nasiljem na nasilje i kraj price. Ne razumes razliku izmedju agresije i prirodne agresije. Kada pas brani svoju teritoriju od drugih pasa to je prirodna agresija i ona je svojstvena svim zivim vrstama. Ljudima takodje, covek ce braniti sebe ako ga napadne drugi covek i to je isto prirodna agresija, normalna pojava koja karakterise normalne individue.

Odgovoreno ti je u postu iznad. Nasiljem na nasilje i kraj price. Ne razumes razliku izmedju agresije i prirodne agresije. Kada pas brani svoju teritoriju od drugih pasa to je prirodna agresija i ona je svojstvena svim zivim vrstama. Ljudima takodje, covek ce braniti sebe ako ga napadne drugi covek i to je isto prirodna agresija, normalna pojava koja karakterise normalne individue.
ovo mi je nekako poznato :lol:
"The only thing that stops a bad guy with a gun is a good guy with a gun." - National Rifle Association
btw evo jos jedan izuzetno pouzdan i neutralan dokument na tu temuhttp://americangunfacts.com :zper:
Po ovom bi Kennesaw, Georgia mogao biti gradic koji se ravna bas po tom principu, nasiljom protiv nasilja.....a ja cu mislim radje UK ako je ovo istina :lol:

Poslednja izmena:
Inspiracija za temu mu je bila ova vest: http://www.bbc.com/news/uk-29678989

==========

Znamo da internet budi ono najbolje i najgore u ljudima, iza maske anonimnosti lako je postati bilo ko, reci bilo sta, bilo kome. Neretko padnu ruzne reci, licne uvrede, a i pretnje.
Da li bi trebali da odgovaramo, pa i zakonski kao sto u se u tekstu pominje za ono sto kazemo na internetu?

==========

Primera radi, ja (ili bilo ko drugi) napisem na Facebook-u nesto kontraverzno i meni stizu onda komentari koji mi porucuju da se ubijem, teske uvrede na racun moje porodice, 5 privatnih poruka koje porucuju da ce mi ubiti porodicu cim me nadju i jos tako teske reci tog kalibra.

Da li sve to treba shvatiti samo kao *urcenje iza monitora, kao maltretiranje ili kao prave pretnje smrcu i trebaju li ti ljudi da odgovaraju krivicno, do dve godine zatvora zbog takvih komentara na racun drugih?
Koliku odgovornost imamo i da li je imamo, tj. da li bi trebali da je imamo, i da li bi trebali da nosimo odgovornost, pa i zakonsku za ono sto kazemo na internetu, bilo javno na FB, privatnom porukom, ili pod korisnickim imenom na Forumu?

internet komunikacija je izazov za jako slobodoumne ali ne toliko i mudre, kao i za one sa viskom zuci.
nije zgoreg povremeno bar usporiti korak...laganice, od ovoga nam nikom zivot ne zavisi(nadam se)

pa zavisi i zivot, sve sto ostavis na internetu ostaje tu i to je trag o tebi
verovatno postoje oni koji prate da li neko pominje nekakva dela... ako i ne postoje citaju te ljudi i saznaju nesto o tebi i ono sto mozda mislis da krijes. a nekakve pretnje i tuzbe pa ima smisla mada mislim da ljudi koji nisu vatreno okaceni na recimo forum ne razumeju bas taj svet i umanjuju ga

Smatram da ne treba da bude pojedinac odgovoran za izgovoreno na netu...Zato sto postoji cenzura i moderacija koja sve tvoje reci stavlja u neki drugaciji kontekst...
Ako u kafani postoji konobar, nije dozvoljeno da ti sam ides i iza sanka uzimas sebi pice iako hoces da platis...
Da ne postoji cenzura i moderacija, onda je vec druga stvar, onda bi se mogao pratiti uzrok i posledica, napad i odbrana...

Back