stizem ja juce bajsem ispred zgrade i baba od 300god koja zivi do mene samo joj usi vire iz groba veli,nije ovo bici staza,ja stao i kazem,ne vidite dobro pogledajte bolje ima obelezeno da je ovde staza,valjda me prepoznala pa ode odma
Sviđaš joj se.
Komsinicu sprat ispod mene kada uhvati ludilo ne prestaje po nekoliko sati - vristanje, bacanje posudja, razbijanje namestaja... Pricalo je nas nekoliko sa njenim muzem i rekli smo da cemo zvati policiju, na sta je on sledguo ramenima i rekao "dobro". Da ne pricam o tome da je nekoliko puta izletela na hodnik zgrade i niz stepenice zavrljacila nesto, niko zivi posle toga ne sme stepeniste da koristi
Necu im oprostiti ofarbali hodnik u svetlo plavo ko u Zabeli i Padinskoj,strasno......
To sa komšijama se sve fino

reši u prvih mesec, mesec i po dana.

Ne tolerišem bezobrazluk, msm vraćam istom merom
Nas je nakon par nedelja u novom stanu, napao komšija koji živi iznad (preCednik stanara glavom i bradom

) bez ikakvog posebnog razloga.
Msm, razlog je svako renoviranje, to ga boli jako

E, tada smo renovirali kuhinju, pa je hteo da divlja onako bez veze, ne zna ni on sam zašto.
Sve je rađeno u normalno vreme (lupanje dva reda pločica), a slepac uveče banuo da davi zbog buke od popodne.
Zvao ga sin na posao i rekao da se zgrada ruši. Debil + je loptom polomio neki zidni sat, pa prosu ćaletu moronu priču da je zbog nas (buke) pao.
Komšija, inače ludak, mislio klinci smo (muž i ja tada po dvadeset godina oboje imali), pa može da se iživljava. Došao da smara, preti inspekcijom, policijom, bla, bla...
Mm sve fino kulturno, te komšija ovo, te komšija ono (kontao je verovatno tek smo stigli nije fazon da se svađamo ha ha).
A onda sam ja fino izašla

i zapretila njegovom dupetu i njegovom sinu da ću ukoliko on bude zvao te slepce, ja zvati socijalno i obavestiti ih da dete od deset godina
ostavljaju samo u stanu na četvrtom spratu, bez nadzora u proseku od 8-10 sati dnevno, molim lepo. Kako ti meni, tako ja tebi.
Pobegao je komšija tada glavom bez obzira, ali vratio se posle zbog nove gluposti:
Napravio nam je problem kada je njegov klinac bacao sa terase voće, povrće, kiseli kupus (listove kiselog kupusa da, da...), jaja, kese sa vodom i tako to.
Ispod naše zgrade su lokali normalno

tako da je mali manijak umuljao izloge jajima i zamalo da pogodi jednu ženicu (radnicu) jabukom u glavu (zamalo da je ubije jbt!).
Žena nije videla ko je i krene redom sa te strane gde su terase. Mi nismo bili kući, klinac nije otvorio njegov stan. A ćale ludak sutradan po celoj zgradi pričao da je moj muž
bacao ta sranja.

I ko zna, možda bi i dan danas ljudi u to verovali da u tom momentu nismo bili sa prvom komšinicom u drugom gradu.
Ladno nam moron poslao policiju (valjda da se sveti za ono napušavanje) i natovario na grbaču jednog debelovratog vlasnika lokala koji da se razumemo,
razgovara samo pesnicama. Tu smo situaciju jedva nekako rešili, da ne dužim dalje.
Komšija umalo da dobije batine i od mene i od mm i od vlasnika lokala i od našeg kuma (koji je slučajno navratio tada kod nas) ma šoooou
Nema više, ne dolaze, ne smaraju, svi se fino jave, pomaze psa (koji im je svima u početku jako smetao), ponude se da pomognu oko unošenja kesa, maaaa idi, milina