Da li su žene krive za silovanje?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poruka
7.101
Па каже:

U anketi koju je sproveo brazilski Institut za primenjene studije (Ipea), ispitanici su ocenili da "žene koje nose pripijenu odeću zaslužuju da budu napadnute" ili, pak, "da bi silovanja bilo manje kada bi žene umele da se ponašaju", a sa takvim izjavama može se identifikovati velika većina Brazilaca, prenosi "Dojče vele".

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2014&mm=04&dd=02&nav_id=831915

Шта ви мислите о овој контраверзној анализи? Јесу то Бразилци и јесу бразилке добре рибетине, но, колико има истине у овоме? Да ли провокативна ношња, одежда, позива на силованије?

По мени, делимично. Силовања је увек било, али провокативне ношње и не баш. Једном сам чуо неко истраживање, где сексуални нагон мушкарца није толико јак као што некад изгледа. Оно што га повећава јесте визуелизација коју спроводе припаднице провокативно-лепшег пола. Теоријски, повећање сексуалног нагона изазвано визуелизацијом доводи до повећања и силованија.

Жене, шта ви мислите о овоме? Што се провокативно облачите, ђе вајда од тога? Мени је то повезано са егом. Значи, сад ћу да ставим на себе провокативно одежду и ја сам риба, мачка или нека друга врста живуљке и сви ће да зуре у моју тело, а ја ћу се осећам ко да летим. Онда у том лету, налети неки ор'о и счепа вас, па ем што вас силује, не дај Боже, ал теоретички, ем што вас баци на земљу и понизи. Наравно, то се не дешава често, али се дешава.

Да напоменем женскадију да нити сам силоватељ, нити подржавам силоватеље, нити сам заговорник ове идеје: žene koje nose pripijenu odeću zaslužuju da budu napadnute напротив, тако да не морате да ме нападате у следећим моментима. Износим једно истраживање па да видим шта имате да кажете.
Свакако знам да ћете сада рећи: ''Па не морате да зурите у наша сеси тела'' Питање је: ''А што га рекламирате на јавним местима? '' Као да не знате да ће да зуре у вас, него ће гледати у плафон или можда у очи, право у зенице. Свакако знам да ћете рећи:''Па да будем лепа, ал себи''. То се може и кући. Ево ја кад хоћу да будем леп себи, ја се улепшам и станем пред огледало и гледам се како сам леп и после неког времена се сморим и кренем да се бавим неким бизМисом. Има ту још неких оправданија и сличног, да сад не пишем све.
Дакле, не хејтујем вас што би неки рекли, него ме чисто занима ваше мишљење о овом контраверзном истраживању.

Па каже:

U anketi koju je sproveo brazilski Institut za primenjene studije (Ipea), ispitanici su ocenili da "žene koje nose pripijenu odeću zaslužuju da budu napadnute" ili, pak, "da bi silovanja bilo manje kada bi žene umele da se ponašaju", a sa takvim izjavama može se identifikovati velika većina Brazilaca, prenosi "Dojče vele".

Шта ви мислите о овој контраверзној анализи? Јесу то Бразилци и јесу бразилке добре рибетине, но, колико има истине у овоме? Да ли провокативна ношња, одежда, позива на силованије?

По мени, делимично. Силовања је увек било, али провокативне ношње и не баш. Једном сам чуо неко истраживање, где сексуални нагон мушкарца није толико јак као што некад изгледа. Оно што га повећава јесте визуелизација коју спроводе припаднице провокативно-лепшег пола. Теоријски, повећање сексуалног нагона изазвано визуелизацијом доводи до повећања и силованија.

Жене, шта ви мислите о овоме? Што се провокативно облачите, ђе вајда од тога? Мени је то повезано са егом. Значи, сад ћу да ставим на себе провокативно одежду и ја сам риба, мачка или нека друга врста живуљке и сви ће да зуре у моју тело, а ја ћу се осећам ко да летим. Онда у том лету, налети неки ор'о и счепа вас, па ем што вас силује, не дај Боже, ал теоретички, ем што вас баци на земљу и понизи. Наравно, то се не дешава често, али се дешава.

Да напоменем женскадију да нити сам силоватељ, нити подржавам силоватеље, нити сам заговорник ове идеје: žene koje nose pripijenu odeću zaslužuju da budu napadnute напротив, тако да не морате да ме нападате у следећим моментима. Износим једно истраживање па да видим шта имате да кажете.
Свакако знам да ћете сада рећи: ''Па не морате да зурите у наша сеси тела'' Питање је: ''А што га рекламирате на јавним местима? '' Као да не знате да ће да зуре у вас, него ће гледати у плафон или можда у очи, право у зенице. Свакако знам да ћете рећи:''Па да будем лепа, ал себи''. То се може и кући. Ево ја кад хоћу да будем леп себи, ја се улепшам и станем пред огледало и гледам се како сам леп и после неког времена се сморим и кренем да се бавим неким бизМисом. Има ту још неких оправданија и сличног, да сад не пишем све.
Дакле, не хејтујем вас што би неки рекли, него ме чисто занима ваше мишљење о овом контраверзном истраживању.

Prvo boldovano - nikako! Drugo boldovano - svakako!

Па каже:

To vazi samo za Brazil i njihove komsije :).Pricala mi je moja prijateljica Brazilijanka da je skoro nemoguce voziti se autobusom u Brazilu kad su guzve, skoro uvek neki od muskaraca se trlja od njihovih gooza dok ih ne isprskaju...i nema veze kako su obucene:)

pa koliko me pamćenje služi, žrtve silovanja su uglavnom sredovečne, sasvim obične žene. Nikakve ti to veze nema sa oblačenjem. Mislim da su žrtve pre najranjivije grupe, a to svakako jeste keva koja se u cik zore vraća iz treće, ili maloletnica koju skemba drtina ili...

Добро. Има ту истине, Бразилски мушкарци су више напаљени јер Бразилке имају већа дупета. Жртве силовање могу бити жене свих старосних доба.

Али, ако силоватељ види две жене. Једна је обучена пристојно, а друга је Содома и Гомора, колика је вероватноћа да неће силовати ова два некадашња града?

Pa isprskaju ih spermom po goozi :).....

E za to jos nisam cuo.Egzibicionizam level expert!Znaci izvadi stojka i tek tako...opusteno,u sred busa.

- - - - - - - - - -

Kakve veze ima da li se žena oblači provokativno ili ne?! Zaboga, pa ima to pravo. To što je neko napaljeni psihopata je druga stvar.

Tanka je nit izmedju provokativno i vulgarno.

Други пример.

Имамо неко место од 200 становника: 100 жена, 100 мушкараца. У почетку су жене биле пристојно обучене. Број силоватеља је био рецимо 1, само 1 мушкарац, тешки напаљеник. Остали мушкарци су се контролисали, иако могу бити потенцијални силоватељи, али нису. Онда се жене почињу провокативније облачити. Број силоватеља почиње да расте, па тако да сада имамо 10 силоватеља и то већином оних потенцијалних, који се сада нису могли исконтролисати.

Да ли су то криви мушкарци или жене? Или су ова случаја крива? Мушкарац, јер не може да се контролише, а жена јер провоцира да би задовољила свој его и привукла пажњу. Можда је то из несвеног дела који је остао док смо били животињке. Женке привлаче пажњу на себе да би биле оплођене од стране што више мужијака и да би се тако повечала популација врсте. Дакле, буђење животињских нагона и код једних и код других.

Симпатично :lol:

pa koliko me pamćenje služi, žrtve silovanja su uglavnom sredovečne, sasvim obične žene. Nikakve ti to veze nema sa oblačenjem. Mislim da su žrtve pre najranjivije grupe, a to svakako jeste keva koja se u cik zore vraća iz treće, ili maloletnica koju skemba drtina ili...

Te zene prijavljuju silovanje, a svake subote i nedelje Beograd ti pun klinkica ili devojaka koje su bile silovane.Ne znaju da se ponasaju, ne znaju da postuju razlicitost kod polova, ne znaju da ne provociraju, a ovo za ne znaju koga da se klone, e to ne bih zenama stavljao kao razlog za silovanje...ali to je izgleda najveci razlog silovanja.

Ja znam za puno silovanja, znaci do mene stizu info iz druge ruke, tj prve posle dogadjaja.Deo su Balkanikusi koje je drska riba isprovocirala, znaci cikala ga da li je sonja ili nije.
Deo su opasni momci, to je najbrojnija grupa, koji plate pice i pocepaju pice.Tu devojke , maloletnice bukvalno namestaju svoje drugarice i to funkcionise izgleda na trostruku radost iako je neko silovan.Meni to bas i nije jasno , osim sto se povremeno neka curka sama navuce pa bude zalosna sudbina.Ali to je posledica ideje da je pamet = iskustvo, sto je smesno.
Deo su patoloska silovanja, e tu vazi da se patoloski slucaj, obicno i sitna dusha, nalozi na cicu grabljivicu, ali posle toga strada neka submisivna i izgledom uplasena zena.
Tu su najcesce i najteze povrede, jer je povreda deo rituala i osvete.Najcesca su i ubistva.
Doduse ubistva se desavaju i kod priktizerki kad se obozava da suprostavlja grubijanima.Ali kao nesrecni slucaj.

Sto se tice brojke silovanja, naravno da se najvise siluju od 16 do 25, ali je tu i najteze dokazati i razaznati silovanje od provokacije.
Da me ubijete ako je meni jasno nekad da li je bilo silovanje ili curka provokacija i paljenje, jer posle takvog ponasanja, ja stvarno ne mogu da osudjujem muskarca koji joj je zavalio dva teska samara i posle toga naravno nema vise govora da ima snagu da odradi sta god da je naumila, tako da nema ni otpora.

Valjda za to treba upotrebiti izraz nepostovanje suprotnog pola, ne znam zasto zene misle da ne postoji nepostovanje muskarca kao seksualnog ucesnika.
Naravno nije razlog za silovanje, ali ako to potraje, vise ne znas sta je igra grubosti a sta silovanje.A to je zenama neki zacin u seksualnoj igri, a mozda i fikcija, cesto je silovanje fikcija zena, pokriva laznu moralnost, a donosi ushicenje slomljenosti blokada koje je naucila u detinjstvu a ne gode joj.

a bre kako provocira? pa je li muško provocira npr kad na pecanju, a nasa osoba A je strastven pecaroš, izvadi full opremu, neviđenu, shimano, fansy opremu? ili neki tip doveze ferari koji nas tip A zeli vise od svega? je li treba da ih polomi pa I ..be zato što ga provociraju? ne moze neko svojim svlacenjem da izazove patolosku reakciju

a bre kako provocira? pa je li muško provocira npr kad na pecanju, a nasa osoba A je strastven pecaroš, izvadi full opremu, neviđenu, shimano, fansy opremu? ili neki tip doveze ferari koji nas tip A zeli vise od svega? je li treba da ih polomi pa I ..be zato što ga provociraju? ne moze neko svojim svlacenjem da izazove patolosku reakciju

Pa naravno da tip sa Ferarijem izaziva patolosku reakciju kod zena.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back