Da li su zdravstvene organizacije iznad pravnog sistema države?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
93.363
Da li su zdravstve organizacije iznad pravnog sistema države? Ko odlučuje sudbinu naroda? Da li se narod išta pita?

Povod za ovu raspravu je nedavna izjava Entoni Faučija u intervuu CBS Njuz agenciji a koji je dalje preneo i komentarisao FOX News
https://www.msn.com/en-us/news/us/f...AAWuk7I?cvid=44707a7fc0264501b6e5837b55baf5b1

Dr Entoni Fauči je žestoko kritikovan nakon što je u četvrtak lamentirao da je „uznemirujuće“ što će savezni sud presuditi protiv CDC-ovog mandata za masku za putovanje COVID-19, dodajući svoje mišljenje da „ovo nije sudska stvar“.

Istaknuti konzervativni korisnici Tvitera slomili su Faučija zbog njegove „gluposti“, a mnogi su optužili direktora Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti da misle da su on i CDC „iznad zakona“ i da su „pakleno skloni da koriste Covid za kontrolu ljudi. "

Faučijevi iritirajući komentari desili su se tokom intervjua u četvrtak za CBS Nevs o tome da je sudija Okružnog suda SAD Ketrin Kimbal Mizel u ponedeljak poništila mandat za putnu masku.

Tokom segmenta u striming emisiji „Crveno i plavo“, voditelj CBS-a Robert Kosta upitao je Faučija: „Da li se lično slažete ili ne slažete sa njenim tumačenjem zakona o javnom zdravlju?“

Fauci je odgovorio: „Pa, ja se očigledno ne slažem, mislim da bi o takvim stvarima trebalo da odluče javne zdravstvene organizacije, u ovom slučaju CDC. Ovo je pitanje javnog zdravlja, a ne sudsko pitanje.“

Pa baš i ne. Nigde ne piše da oni imaju takva ovlašćenja. Barem ja nisam upoznat sa time
Ne pise,ali oni koriste ta ovlastenja,a niko ih ne kontrolise.Nedaj boze da moras da se upoznajes.Borim se sa pojedinim gadovima preko 20 godina.Tek za PIO,to je leglo kriminala i niko nista i ne pokusava da popravi,a medju doktorima,doduse ne svi,ali vecina,dok im ne gurnes nesto u dzep,nemoj ni da ulazis u ordinaciju.Onaj Kon i Tiodorovic,a sa njima i ona Kisicka,placeni debili.Kada se doznaju neke stvari treba ih streljati.samo mi je krivo sto ce Kon i Tiodorovic pocrkati dok se nesto tako desi,ali se Kisicki ne pise dobro,a boga mi tu je i cela SZO.

Pitanje je generic , da li su iznad pravnog sistema neke drzave.
Za pandemiju ne znam ... prosla je pandemija ...
Vakcinisani ne umiru kako ste lazima plasili mase ...
Teoreticari zavera su odjednom presli na temu rata u Ukrajini , experti za sve.
Pa, ako mogu da zabrane bilo kakve aktivnosti nevakcinisanim ljudima u državama kao što je New Jork u Americi, onda direktno utiču na pravni sistem te države.
Kovid potvrde u većini država su pravna odluka koju je tražila i sprovodila SZO preko korumpiranih političara tih zemalja. Niko, ni u Americi, niti u bilo kojoj državi zapada nije tužio neku farmaceutsku kompaniju jer je SZO stajala iza njih i njihovih proizvoda.

Uzgred, ja nisam nikoga plašio lažima o umiranju nevakcinisanih, ne znam zašto si me strpao u to društvo.

Pa, ako mogu da zabrane bilo kakve aktivnosti nevakcinisanim ljudima u državama kao što je New Jork u Americi, onda direktno utiču na pravni sistem te države.
Kovid potvrde u većini država su pravna odluka koju je tražila i sprovodila SZO preko korumpiranih političara tih zemalja. Niko, ni u Americi, niti u bilo kojoj državi zapada nije tužio neku farmaceutsku kompaniju jer je SZO stajala iza njih i njihovih proizvoda.

Uzgred, ja nisam nikoga plašio lažima o umiranju nevakcinisanih, ne znam zašto si me strpao u to društvo.
ZSO nije propisala ovakve mere , ne treba brkati odluke autoritarnih vlasti i onih koji strucnjaci daju kao preporuke.

https://en.wikipedia.org/wiki/Serbian_protests_(2020–present)

Cak ni vaxinacija nije bila obavezna.

Cak ni vaxinacija nije bila obavezna.
Ne, jer da je bila obavezna, neko bi snosio odgovornost za njena štetna delovanja. Tada bi ih običan građanin mogao i tužiti.
Ovako, obavezne su bile mere koje nisu zahtevale tu vrstu odgovornosti za onoga ko ih uvodi. Političari su tako našli način da zaobiđu zakon, skinu sa sebe odgovornost, a SZO se uzdigla iznad pravnog sistema država u kojima su sprovođene te mere.

Ne, jer da je bila obavezna, neko bi snosio odgovornost za njena štetna delovanja. Tada bi ih običan građanin mogao i tužiti.
Ovako, obavezne su bile mere koje nisu zahtevale tu vrstu odgovornosti za onoga ko ih uvodi. Političari su tako našli način da zaobiđu zakon, skinu sa sebe odgovornost, a SZO se uzdigla iznad pravnog sistema država u kojima su sprovođene te mere.
Opa , e tu vec pricamo pricu.
Kako se to dokazuje da li je Simo oboleo zbog vaxine ? Gde su ti ljudi , da nisu svi pomrli ?

Opa , e tu vec pricamo pricu.
Kako se to dokazuje da li je Simo oboleo zbog vaxine ? Gde su ti ljudi , da nisu svi pomrli ?
Moguće je da se neko od njegove porodice zainteresuje za smrt nakon vakcinisanja i pokrene pravni postupak uz veštačenje, ali ako vakcina nije obavezna onda niko ni ne snosi odgovornost za moguće posledice.

:D to je druga tema , zasto ides u offtopic.

BTW otvaraju se profi privatne klinike na jugu Srbije , to dolazi i ovde :per:
Drugo su privatne klinike. Tu ti lijepo i jasno kažu košta toliko i toliko za to i to. Pa ko može nek izvoli. Niko te ne tjera da ideš tamo. A pominjem zato što valjda pišemo o zdravstvenom sistemu. I što je i ovaj iz uvodne teme u SAD a ne u Srbiji.

Drugo su privatne klinike. Tu ti lijepo i jasno kažu košta toliko i toliko za to i to. Pa ko može nek izvoli. Niko te ne tjera da ideš tamo. A pominjem zato što valjda pišemo o zdravstvenom sistemu. I što je i ovaj iz uvodne teme u SAD a ne u Srbiji.
Pa to ti dolazi ovde a ti ne vidis .. nece zdravstveno imati mnogi zbog siromastva.
Privatne klinike jacaju a drzavno se unistava ... zato ti i pisem.
Npr zamisli koliko je zapad jak da je tamo zdravstveno osiguranje kao kod nas necija plata , eto ti Svica skoro 400 franaka.

Pa to ti dolazi ovde a ti ne vidis .. nece zdravstveno imati mnogi zbog siromastva.
Privatne klinike jacaju a drzavno se unistava ... zato ti i pisem.
Npr zamisli koliko je zapad jak da je tamo zdravstveno osiguranje kao kod nas necija plata , eto ti Svica skoro 400 franaka.
Šta će ovde biti vidjećemo. Trenutno je tako da imaš državno zdravstvo koje će te operisati. I da opet zaključimo zdravstvo često jeste iznad države.

Back