Da li su Srbi primitivna nacija?

Ovo je problem Srbije. Ništa drugo.

СРБОСАУРУСИ
Јуначки српски народ никада није имао проблема са умирањем. Усавршио је то на безброј начина. Срби кубуре са животом. То није само стереотип о нама, већ и последња прецизна истраживања, да не кажем статистика, то потврђују. Веровали или не, али у земљи Србији, и то ових дана, роди се једна беба на девет умрлих. У једном селу код Рековца већ пола века није заплакало новорођенче. И то је неки природни закон - да бабе не могу да рађају, а деде да то иницирају.
Враћамо се на оно девет на једног. У тамној ноћи, а ми смо уморни били, не каже само песник кажу подаци. Да ли су српски мушкарци заиста тако уморни или хрле у Европу? Европу гејова и педофила, где нормални брачни парови имају једно или ниједно дете, иако им стандард омогућава пуну кућу. Њих спречава јурњава за каријером, за разлику од нас који смо у првобитној акумулацији па јуримо само за парама.
Они који не јуре ни за каријером ни за великим парама, већ за обичним послом, немају где да сместе децу јер немају ни станове. А у мамином и татином стану је тесно. Тескоба је још већа кад се од мале плате плате дажбине. Ко ће да мисли на децу?
Способнији мпади, чим заврше школе, хватају се за авион. Самостални пољопривредни произвођачи чим напуне 18 година беже из села главом без обзира. У Немачку, или барем на бувљак, од нечега мора да се живи.
Само у неким примитивнијим крајевима наше отаxбине људи робују традицији да је пуна кућа право богатство И то што су родитељи сиромашнији, кућа им је богатија децом. После та деца некако дођу до већих градова, и то је онај здрави сок живота који нас одржава. Градска деца и не примете дошљаке, јер спавају до подне, а ови долазе у раним јутарњим часовима, што путничким возом, што “Ластом”.
А на југу Србије и на Косову траје показна вежба Албанаца. И то бојевом муницијом, не ћорцима. Ускоро ће на ВМА долазити Срби из Краљева и Рашке, које су комшије Албанци претукли.
А ти албански рекорди (по десеторо деце) Србе остављају равнодушним. Ми смо шампиони у морталитету. Девет на једног у овој балканској ноћи, а сви смо уморни.
Што рече онај Ј. Б. да је човек наше највеће богатство, чиста је истина. Али, недостаје нам репроматеријал за тај производ...
А и диносауруси су изумрли, јер им је било тешко да се пењу једни на друге.

Д. МИНИЋ

Logička greška u tekstu:

(1)
Способнији мпади, чим заврше школе, хватају се за авион. Самостални пољопривредни произвођачи чим напуне 18 година беже из села главом без обзира.

(2)
И то што су родитељи сиромашнији, кућа им је богатија децом. После та деца некако дођу до већих градова, и то је онај здрави сок живота који нас одржава. Градска деца и не примете дошљаке, јер спавају до подне

Znači zdrav sok je da dodješ iz sela u grad?

p.s. anomalije u ljudskom ponašanju imamo i na selu ali još više kad dodju u gradove pa nam objašnjavaju, posle dvanaest sati kad se probudimo, da su probušili nos ili jezik zato što je to tako u svetu samo im pop nije dao dok su bili u selu.
Usput, šta raditi u gradu u pola šest ujutru ako nema pilića da ih jurimo po dvorištu?

srbijabre1beogradzr8.jpg
[/URL][/IMG]

Logička greška u tekstu:
(1)
Способнији мпади, чим заврше школе, хватају се за авион. Самостални пољопривредни произвођачи чим напуне 18 година беже из села главом без обзира.
(2)
И то што су родитељи сиромашнији, кућа им је богатија децом. После та деца некако дођу до већих градова, и то је онај здрави сок живота који нас одржава. Градска деца и не примете дошљаке, јер спавају до подне
Znači zdrav sok je da dodješ iz sela u grad?
p.s. anomalije u ljudskom ponašanju imamo i na selu ali još više kad dodju u gradove pa nam objašnjavaju, posle dvanaest sati kad se probudimo, da su probušili nos ili jezik zato što je to tako u svetu samo im pop nije dao dok su bili u selu.
Usput, šta raditi u gradu u pola šest ujutru ako nema pilića da ih jurimo po dvorištu?

Vidiš. Taj "zdrav sok" je prepušten sam sebi u velikim gradovima. To je anomalija svakog društva. U velikim gradovima zapada (recimo Berlin) ima sijaset dobro finansiranih struktura koje se trude da zadrže taj "sok budućnosti" na elementima etike i otvore perspektive ali na bazi dobrovoljnosti samih "sokova". Kakve strukture ima Srbija?
Alternative su, droga, alkohol, laka i brza zarada,.... Multis se otimaju za njih da bi ih pravovremeno napravili zavisnim.
Facit: Niza stranu se počinje kad se izgubi kontakt prema korijenu, familiji,...

Više bih to ovako definisao
prostaci i primitivci - preglasni
normalci - povučeni i suviše tihi

ima i tu nesto...
meni je primitivno svako moje ponasanje za koje mogu pretpostaviti da ce ometati druge..u njihovoj kvaliteti zivota., jednom rjecju bezobzirnost jest primitivnost..
sjecam se kad sam bila prvi puta u Kini(prije nekih 20-ak godina) pored fantasticnog jela ja sam tri dana gladiovala...gdje god si isao u restoran(domcilni) to se culo samo srkanje, podrigivanje, glasno zvakanje, cak i pljuvanje u cupove pored stola...uzas...
(danas zo naravno jos mozes rijetko sresti, ali jos uvijek ) medutim to je dio njihove kulture, sto glasnije srces to ti bolje prija...itd.

ima i tu nesto...
meni je primitivno svako moje ponasanje za koje mogu pretpostaviti da ce ometati druge..u njihovoj kvaliteti zivota., jednom rjecju bezobzirnost jest primitivnost..
sjecam se kad sam bila prvi puta u Kini(prije nekih 20-ak godina) pored fantasticnog jela ja sam tri dana gladiovala...gdje god si isao u restoran(domcilni) to se culo samo srkanje, podrigivanje, glasno zvakanje, cak i pljuvanje u cupove pored stola...uzas...
(danas zo naravno jos mozes rijetko sresti, ali jos uvijek ) medutim to je dio njihove kulture, sto glasnije srces to ti bolje prija...itd.

slažem se
teško je generalizovati neki narod, pa ga nazvati primitivnim...ali posmatrajući ovaj Balkan, mnogo stoke mi imamo unutar svakog naroda, a ovi što su normalniji ćute i okrenu glavu...
sad, to ugrožavanje, ako je deo kulture, to je već druga stvar-pljuvanje u ćup:-D

Srbi daleko od toga da su primitivni, i neću da pišem o njihovom učešću u svetkoj baštini u svakom smislu, no jesu - NAIVNI. Tako sada misle i okreću pažnju prema Crnoj Gori, Bosni, Hrvatskoj....

A opet ne vide gde im je opasnost i svoju energiju i snagu gube bespotrebno..........

Back