Da li su Srbi morali da ucestvuju u proboju solunskog fronta i da nepotrebno ginu?

Nije mi poznata ta germanska paganska mistika. Ali dobro, drago mi je da cetnofili iz vekova u vekove pronalaze svoje mesto sa germanima.

Zao mi je. Ja sam svoje reci ljubavi izlio pred tebe i pozeleo ti rajska naselja. Ne samo tebe radi, nego je i meni to potrebno da u srcu svom vidim coveka srecnog i radosnog. Ali avaj.

Ostri kame, zatezi zicu, izjedaj gibanicu. I samo lazi, bezocno lazi.

Ja rekoh da ti olakšam malo tu odavno izgubljenu dušu, vidiš kako je to hrišćanski od mene :kafa:

Ja rekoh da ti olakšam malo tu odavno izgubljenu dušu, vidiš kako je to hrišćanski od mene :kafa:
Ti u svojoj bezocnosti i lagariji zelis da mi se samo olaksas po dusi, a ne da joj olaksas. Ali neka, od filofila bradatih koljaca nije ni ocekivati nista drugo.

Ako ti je bas toliko stalo, evo ti. Lazi, izvrci i prevrci koliko ti dusa iste.

Ali neces se u onaj dan sakriti od lica Bozjeg koje cete opomenuti za sve one kojima si oganj dodelio.

Kojim sudom sudis, onim ce ti se suditi.

Ti u svojoj bezocnosti i lagariji zelis da mi se samo olaksas po dusi, a ne da joj olaksas. Ali neka, od filofila bradatih koljaca nije ni ocekivati nista drugo.

Ako ti je bas toliko stalo, evo ti. Lazi, izvrci i prevrci koliko ti dusa iste.

Ali neces se u onaj dan sakriti od lica Bozjeg koje cete opomenuti za sve one kojima si oganj dodelio.

Kojim sudom sudis, onim ce ti se suditi.

Eh, tu već da ti olakšam ne mogu. Titoslavija je propala, njeni eksponenti otišli na đubrište istorije, a malobrojni preostali egzistiraju jedino na internetu. Više prostora za olakšanje tvoje duše ima rasprava o različitim tipovima pakla :kafa:

Eh, tu već da ti olakšam ne mogu. Titoslavija je propala, njeni eksponenti otišli na đubrište istorije, a malobrojni preostali egzistiraju jedino na internetu. Više prostora za olakšanje tvoje duše ima rasprava o različitim tipovima pakla :kafa:
Na gubilistu podlo piriju
Na bunjistima sade lovore
I mrtve uce sad da miruju

Ma nebitno. Sto se kaze nad mrtvim vukom i zec silji *****.*

*komunisti vuk, a ti zec.

Ali ajd. Nesrecan si ti covek. Valjda i zato tako pises. Ko da te mrzi zbog toga.

Na gubilistu podlo piriju
Na bunjistima sade lovore
I mrtve uce sad da miruju

Ma nebitno. Sto se kaze nad mrtvim vukom i zec silji *****.*

*komunisti vuk, a ti zec.

Ali ajd. Nesrecan si ti covek. Valjda i zato tako pises. Ko da te mrzi zbog toga.

Komunisti nisu nikakav vuk. Imali su snagu isključivo zato što su se vozili na tuđ račun. E, ali kad se tuki više ne diže, onda su se setili poštenja. U svakom slučaju, možemo to uvek da ilustrujemo i situacijom gde se ti ili bilo koji tvoj istomišljenik nalazite direktno naspram mene. Bilo gde, nasamo ili u javnosti. U takvoj situaciji, ti bi ćutao i slušao :kafa:

Komunisti nisu nikakav vuk. Imali su snagu isključivo zato što su se vozili na tuđ račun. E, ali kad se tuki više ne diže, onda su se setili poštenja. U svakom slučaju, možemo to uvek da ilustrujemo i situacijom gde se ti ili bilo koji tvoj istomišljenik nalazite direktno naspram mene. Bilo gde, nasamo ili u javnosti. U takvoj situaciji, ti bi ćutao i slušao :kafa:
Trebalo je imati muda to onda reci. Ovako svaki klitoris poceo da se silji i glumi ***** ko hijena. Samo ti ispijaj kaficu.

Trebalo je imati muda to onda reci. Ovako svaki klitoris poceo da se silji i glumi ***** ko hijena. Samo ti ispijaj kaficu.

Naravno, zato što bi taj neko imao protiv sebe kompletan državni aparat. Nisi otkrio čak ni toplu vodu, već hladnu. Međutim, ja nemam državni aparat iza sebe, a opet smem da se kladim kako isped mene od tih tvojih muda ne bi ostali ni klikeri :kafa:

Војвода МИшић је реко да се не иде доле, и предлаго герилску борбу....већ тада је развијена хајдучка борба као теоретски модел који је Дража касније унапредио....све је била једна велика игранка, да се Срби сатру што више...
а ти то браниш све време?
зар не видиш да смо послати на кланицу?!
губици од покоља и геницида у Србији 1916-18 и помор војске на Проклетијама, и Солуну, је већи него да смо остали у Србији, схвататш??????
" Vec tada razvijena hajducka borba" je bila razlog za gnusne odmazde prema obicnom narodu.

Dosta sa fašističko-komunističkim nebulozama i lažima u vezi Prvog svetskog rata i Solunskog fronta

http://sr.wikipedia.org/sr-el/Luj_Franše_d'_Epere

Pod njegovom komandom izvršen je proboj Solunskog fronta, izvedeno je proganjanje nemačko-austrijsko-bugarske vojske, zaključen je ugovor o kapitulaciji bugarske vojske i oslobođena Srbija. Visoko je cenio srpsku vojsku i redovno isticao njene zasluge u konačnoj pobedi saveznika u Velikom ratu.

Kada je Vlada Francuske proizvela Franše d'Eperea u čin maršala, ona je taj akt ovako obrazložila: probio je bugarski front i namorao neprijatelja da kapitulira. Ovaj uspeh, kome nema ravna u evropskom ratu, doveo je do rušenja Centralnih Carstva.

Dosta sa fašističko-komunističkim nebulozama i lažima u vezi Prvog svetskog rata i Solunskog fronta

http://sr.wikipedia.org/sr-el/Luj_Franše_d'_Epere

Pod njegovom komandom izvršen je proboj Solunskog fronta, izvedeno je proganjanje nemačko-austrijsko-bugarske vojske, zaključen je ugovor o kapitulaciji bugarske vojske i oslobođena Srbija. Visoko je cenio srpsku vojsku i redovno isticao njene zasluge u konačnoj pobedi saveznika u Velikom ratu.

Kada je Vlada Francuske proizvela Franše d'Eperea u čin maršala, ona je taj akt ovako obrazložila: probio je bugarski front i namorao neprijatelja da kapitulira. Ovaj uspeh, kome nema ravna u evropskom ratu, doveo je do rušenja Centralnih Carstva.
Izveden je proboj na solunskom frontu, tak kada je puko zapadni front, a srpski vojnici koji su preziveli Cer, Kolubar, Albansku golgotu ginu nekoliko nedelja pred kraj rata goneci bugar i nemce koji su panicnom bekstvu, i koji bi se povukli u svakom slucaju.

1917
Vođene su višednevne ogorčene borbe za kotu 1824, čiji neuspeh je onemogućio Šumadijsku diviziju da pređe u opšti napad. Srpska vrhovna komanda tražila je od generala Saraja da joj pošalje 30. diviziju, koja je tada stigla u Solun, no on je to odbio i 23. maja naredio prekid ofanzive. Strategijski smisao ove ofanzive, koja je završena bez rezultata.
General Saraj za neuspeh prolećne ofanzive optužio je srpsku vrhovnu komandu…

Kolubarska-bitka-3-1024x666.jpg

Ti i slicni tebi izmislite price i onda to predstavljate kao istinu, a nema veze sa istorijskim cinjenicama.
Nemacka je pukla na Zapadnom frontu, Osmansko carstvo u haosu, Austro-ugarska se povlaci, a Bugarska koja nema ni rezevne municije i koja je vec 20.septembra potpisala kapitulaciju je ''imala planove da sve saveznike satera u more'' :lol:
више пута си поменуо да је Немачка пукла на западном фронту?
ХАјде упореди Немачко стање на западном фронту 1918.године и стање на источном фронту од 1943. па до 1945.године. Колико се рзликује стабилност немачког фронта у та два случаја.
Реци колико су немачких територија савезници освојили на тако распалом фронту (како ти тврдиш)!?

више пута си поменуо да је Немачка пукла на западном фронту?
ХАјде упореди Немачко стање на западном фронту 1918.године и стање на источном фронту од 1943. па до 1945.године. Колико се рзликује стабилност немачког фронта у та два случаја.
Реци колико су немачких територија савезници освојили на тако распалом фронту (како ти тврдиш)!?
Nemci su pristali 1918 da platne ratnu odstetu i oreklili su se svih kolonija, zar je to Nemacka bila u dobro stanju kada je pristala na takve uslove ?

Tursko-bugarski mitomanu
Čovjek je očigledno Hrvat i treba poštovati njegove stavove. Za njih je takvo ponašanje normalno, tako ih uče, tako im je tumačenje istoriografije i u takvoj sredini žive.
Međutim, ne treba poštovati njegovu perfidnost i lukavstvo da koristeći komunizam kao sredstvo, nesmetano iskaže svoje izlive srbofobije. Postoji vjerovatnoća da je simpatizer pro-hrvatskih komunista, ali se izdvaja po tome što voli Tita. Možda zato što mu se uklapa u priču Jugoslovena, a možda zato što poznaje bar malo stvarne istoriografije, pa zna šta je Tito uradio za Hrvatsku. To se vidi na priči o Sisačkom odredu, ustašama, Mačeku i Hrvatskom proljeću 1971. Što se tiče njegovog odnosa o ustašama, vjerovatno pripada novijim hrvatskim naraštajima, koji se povlače na rezervne položaje i umjesto Pavelića slave Mačeka. Takvi Pavelića krive za to što je prodao Dalmaciju Italiji.
Do skoro sam mislio da je Srbin, ali sam se uvjerio da je to nemoguće.

Имам једну недоумицу па бих волео ако неко може да ми је растумачи. Негде сам прочитао да је Србија у првом светском рату имала 1.270.000 мртвих и још у Босни и Срему 500.000 што износи 1.770.000 мртвих. Мени се чини да сам у школи учио да је УКУПАН број Срба страдали у рату из Србије и из Босне и Срема био 1.320.000. Има ли неко информацију шта је права истина ?

Srpski junaci pobili partizansku bandu na Neretvi i Sutjesci. Na Neretvi partizanske horde izgubile 16 000 "ljudi", a na Sutjesci izginulo 2/3 crvenih razbojnika. Na Solunskom frontu je srpska vojska imala 40 hiljada izbačenih iz stroja, za tri godine rata, a komunjare na Sremskom frontu izgubile 15 hiljada "ljudi" za pola godine. Neretva, Sutjeska i Sremski fronti su bila nepotrebna stratišta, a legendarni Solunski front bio je životnog značaja. I daj prestani već jednom upotrebljavati reč Srbi.

Ukupni gubici crvenih đavola, fašista i genocidaša na prostoru SFR Jugoslavije 1941-1945:

246 000 poginulih, 400 000 ranjenih, 32 000 umrlih od ranjavanja, 30 000 nestalih, ukupno 708 000 crvenih razbojnika izbačeno iz stroja. To su komunjarski podaci. Stvarni gubici su najverovatnije bili dosta veći. Ka tome treba i uračunati i one zarobljene partizane, kojih je svakako bilo u velikom broju. Buhahahahahahahahahahahahahahahaha

Pa takve gubitke nije imao niko. U prvoj godini Prvog svetskog rata, srpska vojska imala je upola manje poginulih, a da o ostalim gubicima ne govorimo.

Back