Joj, ali vi ovdje naveliko lupetate. Netko je napisao da je Petrinja bila najrazvijenija. Točno, i najveći grad, ali grad koji je imao većinsko hrvatsko stanovništvo. Blizu je Sisak, od centra Petrinje do centra Siska ima 13km i praktično su spojeni u jedan grad. Petrinjom je tad "drmao" Borislav Mikelić (tata Boro), bio je direktor Gavrilovića u to doba. A tko je vama kriv što vi niste razvijali "svoja" područja? Zašto niste više ulagali u Dvor, Donji Lapac, Vojnić, Knin... Ta područja bi ionako opusjela, jer se je i 80-tih masovno bježalo u Zagreb, Beograd, Zadar, Šibenik, Sisak, Karlovac... Tako da bi rezultat bio isti, samo bi trebalo malo više vremena, ali ta područja bi ionako opustjela. Znači poslije 45-te je trebalo ta područja više industrijalizirati. a zašto to nije napravljeno, to treba pitati druge. A koliko mi se čini i vi sad u Srbiji bježite većinom u BG, NS, Niš...
A što se tiče same teme, mislim da ipak postoji (ili je postojala te 1995.) razlika u mentalitetu između Srba iz HR i Srba iz Srbije. Znam (čuo sam) za neke koji su se vratili u Hrvatsku i rekli su da nisu mogli izdržati u Srbiji, da su to drugi ljudi, drugi svijet...