gost 434148
Primećen član
- Poruka
- 723
Jel tačno da Eva nije prva žena zato što je Adamova prva žena Lilit ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne, Eva je prva žena. Lilit je ženski demon noći. Bila je nazvana demonom koji ubija mušku decu, demonska figura u judaističkoj mitologiji. U bibliji ne postoji nijedna Lilit.Jel tačno da Eva nije prva žena zato što je Adamova prva žena Lilit ?
Prepade me čoveče. Gledam sličan avatar kao moj i gledam, kad sam ja napisao ovu poruku.Nije tacno prijatelju.
Kakva Lucy,Lilit..Odakle vam to? Lilit je bila žena Lucifera, A Luci je skraćeno od Lucifer. Prva žena je bila Eva i niko to ne može da izmeni.
I ti mene jbtPrepade me čoveče. Gledam sličan avatar kao moj i gledam, kad sam ja napisao ovu poruku.![]()
Isaija 34,14 kažeLilit je prva žena po kabalističoj tradiciji, i pominje se u Bibliji (Isaija: 34.14). Nije prihvatala da je potčinjena Adamu što je razgnjevilo Jahvea koji je prognao na obalu Crvenog mora gdje se sparivala s demonima. Znači, Eva je arhetip smjerne supruge, Lilit je sve suprotno - razoriteljka braka i porodičnih vrijednosti, uništiteljka djece. Ima važnu ulogu u hebrejskoj magiji.
"Lilit? | svartberg" https://svartberg.org/mif/lilit/
Ovaj prvi link, Lilit nigde nije spomenuta u bibliji !
Ajde procitaj tekst jos jednom, ali sporijeIsaija 34,14 kaže
,,I sretaće se divlje zveri sa buljinama, aveti će se dovikivati onde će se naseliti veštice i naći počivalište. "
Ovaj prvi link, Lilit nigde nije spomenuta u bibliji !
Ona je žena Lucifera, a ne Adama. Ne znam odakle tom sajtu uopšte te informacije?
Ona po ovome može biti samo veštica. Da je ona prva stvorena žena tako bi i pisalo. To je samo legenda. Ona nema ništa sa Adamom. Lilit nigde nije nađena u bibliji.Ajde procitaj tekst jos jednom, ali sporije
Ma ja pročutao tako nešto na internetu pa da vidim dal je tačno ?Kakva Lucy,Lilit..Odakle vam to? Lilit je bila žena Lucifera, A Luci je skraćeno od Lucifer. Prva žena je bila Eva i niko to ne može da izmeni.
Ma da, kao i svaka druga internetska glupost.Ma ja pročutao tako nešto na internetu pa da vidim dal je tačno ?
Sve to može da se baci u vodu. Ona je običan demon kao i ona Lucy. Da je negde zapisano u bibliji, da se desilo to što piše na tom sajtu i na prošlem, ne bih tako rekla.
To je sve sviranje pilićima. Niti jepostojala nikakva Lili niti su postojali Adam I Eva. Samo budala može da veruje da jesu.Jel tačno da Eva nije prva žena zato što je Adamova prva žena Lilit ?
То је као да питаш да ли постоје бабароге. Прича се о томе, али то је само део народних обичаја. Тако је прича о Лилит више у домену популарне културе него нечег што је прихваћено.Jel tačno da Eva nije prva žena zato što je Adamova prva žena Lilit ?
Не постоји овај део.Isaiah 34:14f
- Wildcats shall meet with hyenas,
goat-demons shall call to each other;
there too Lilith shall repose,
and find a place to rest.
There shall the owl nest
and lay and hatch and brood in its shadow
Maсоретски текстThe wild beasts of the
desert shall also meet with
the wild beasts of the
island, and the satyr shall
cry to his fellow; the
screech owl also shall rest
there, and find for herself a
place of rest.
LXXAnd devils shall meet with satyrs, and they shall cry one to the other: there shall satyrs rest, having found for themselves rest