Da li su pasivno-agresivni superiorniji?

superiorniji od koga
mislim da nema veze s tehnikom nego kako usmeravaju agresiju, konstruktivno ili ne ... tj ako su spontano takvi to obično ništa, ako znaju šta rade možda jeste nešto :think:

Šta je to P.A.

ne izdereš se na nekog nego šalješ otrovne ponekad i ne direktno shvatljive strelice :think:

Pitate se sta je bilo sad, gde ste pogrešili. Naprave vas ludom i krivim ni zbog čega. Kad neko postavi zid u komunikacijo bez razloga. Neće da priča u čemu je problem, gde zapinje. Vi ne možete da doprete do odgovora, do razgovora onda preispitujete sebe, sumnjate u sebe, gubite samopouzdanje. Dodje vam da se prvi izvinite iako ne znate zašto, ali eto smatrate da ste negde pogrešili u nekim koracima. Time vas je ta osoba kaznila ćutnjom.

Mislim da su agresivni generalno superiorniji (šta god to značilo), aktivno ili pasivno agresivni...zavisi od situacije.

I da agresija ne mora nužno da bude loša, kako se definiše. Onaj film "Vuk" sa Džekom Nikolsonom i Mišel Fajfer je dobar primer, kad njega ugrize vuk i on postaje agresivniji. Od osobe koja je slaba i koju svako može da gazi pretvara se u lika kome se svi sklanjaju s puta pa u vuka. Ne treba preterivati, ali zdrava doza agresije treba da postoji.

Taj izraz u stvari čujem pre 20 godina, ali i dalje mi nije baš 100%

Agresija nepreduzimanjem akcije. Tipa stigne ti poruka, ti vidiš da ostane "seen", a odgovoriš posle 3 sata ili uopšte ne, a znaš da je tom nekom bitno da odgovoriš.

Back