Da li su osvetoljubivi ljudi kompleksaši?

• Začetnik teme Začetnik teme BG5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
xaxa,prekinuo sam i ja odnos ali je bivseg prijatelja smicalica kostala 1000e,e da sam tako sa svakim ko mi se zamerio gde bi mi kraj bio

A sta ako recimo tvoja percepcija nije ispravna i zajeba nema, samo ti vidis kao da ga ima? Onda se svetis nevinima.

Svi smo mi u svojim glavama zrtve a drugi su losi...racunaj i na taj deo kada dajes sebi pravo da isterujes pravdu nanoseci zlo drugima. Ne ti, nego ovako uopsteno.

Има тога и на овом форуму. Запамте ти нешто од претпрошле године и онда те сачекају на тотално левој теми и као зезнули су те.

То ми је такво дно дна да то није здраво. Или злоупотреба података које су о теби прикупили читајући као пацови у потаји.

Da da primetila sam to
Pojavi se I ti nemas pojma ko je à ono kevce,upljuva se od uvreda à tebi nista jasno :lol:

Ako prebijes nekog jer te drkao n'a forumu onda je to bzvz
Ali postoje osobe zbog koji si mozda ti rizikovao srcani udar, meni nor jednog takvog ne bi bilo zao da umre,mada bih vise volela da ostane invalid
A ko ne moze da zivi s tim onda I ne treba da ulazi u frku kad je slabiji :malav:

Ne bi ti bilo zao mozda i to je ok ako se neko toliko ogresio, ali da li bi mogla ti da zivis sa tim da si direktno kriva za neciji srcani udar ili smrt? To je vec nesto totalno drugo.

A sta ako recimo tvoja percepcija nije ispravna i zajeba nema, samo ti vidis kao da ga ima? Onda se svetis nevinima.

Svi smo mi u svojim glavama zrtve a drugi su losi...racunaj i na taj deo kada dajes sebi pravo da isterujes pravdu nanoseci zlo drugima. Ne ti, nego ovako uopsteno.
nemam pogresne percepcije posebno u ovom slucaju gde mi duguje pare

Interesantan tekst

"2. The Hopelessly Insecure Man
This man is related to the proud and arrogant type, but is less violent and harder to spot. His ego is fragile, his sense of self insecure, and if he feels himself deceived or attacked, the hurt will simmer. He will attack you in bites that will take forever to get big enough for you to notice. If you find you have deceived or harmed such a man, disappear for a long time. Do not stay around him or he will nibble you to death.
" http://48laws-of-power.blogspot.co.uk/2011/05/law-19-know-who-youre-dealing-with-do.html

Ne. Kompleksi se skupljaju kroz život, a ova sorta ljudi je rođena sa zrnom zla koje raste zajedno sa njom kao čarobni pasulj.

meni je jedna klinka namestila otkaz ili par njih i nikom nista,sta da sam uzeo kredit,imam dvoje dece,znaci oni mirno spavaju a nista im nije nazao ucinjeno,oni vise nisu na tim poslovima ili su dobili otkaz ili su dali lenstine,ali sam im tad bio pretnja,i sad im se ne osvetiti,u meni raste mrznja a ,zabole me

- - - - - - - - - -

mislis na moderatore:lol:

Mislim da je naivno misliti da onaj koji krene sa namerom da te zezne, moze da prodje dobro na kraju. Ne postoji za dzabe izreka, "ko nekome jamu kopa sam u nju upada" a i "ko se maca lati od maca i strada". To sto mi ne vidimo nekada neciju kaznu, ne znaci da je nema a treba poci od proste cinjenice da osoba koja namerno cini zlo drugima ne moze biti srecna nikako. Ne izdrndava se svaki nezadovoljni i promaseni covek na drugima, ali ne postoji covek koji je los prema drugima a da mu je dobro u zivotu i u svojoj kozi, ma koliko to sa strane nekome izgledalo da mu je super. Opet, u svakom dobru uvek moze biti nesto lose i u svakom losem neko dobro. Mozda ti je ucinila najvecu uslugu? Na tebi je, da li ces poraz pretvoriti u dozivotnu ogorcenost ili ici dalje pa mozda u nesto mnogo bolje za tebe.

Pa da,ja nemam pojma ko su ti ljudi uopste .ali oni sve znaju ô meni/tebi I sta si jeo pre mesec dana I ko te iznervirao prosle godine

Има их, има. Још ја будала преиспитујем себе, да л' сам нешто скривила и не могу да се сетим. Некима сам чак и репутације делила а они ђоном у фацу.

Чудо.

Mislim da je naivno misliti da onaj koji krene sa namerom da te zezne, moze da prodje dobro na kraju. Ne postoji za dzabe izreka, "ko nekome jamu kopa sam u nju upada" a i "ko se maca lati od maca i strada". To sto mi ne vidimo nekada neciju kaznu, ne znaci da je nema a treba poci od proste cinjenice da osoba koja namerno cini zlo drugima ne moze biti srecna nikako. Ne izdrndava se svaki nezadovoljni i promaseni covek na drugima, ali ne postoji covek koji je los prema drugima a da mu je dobro u zivotu i u svojoj kozi, ma koliko to sa strane nekome izgledalo da mu je super. Opet, u svakom dobru uvek moze biti nesto lose i u svakom losem neko dobro. Mozda ti je ucinila najvecu uslugu? Na tebi je, da li ces poraz pretvoriti u dozivotnu ogorcenost ili ici dalje pa mozda u nesto mnogo bolje za tebe.
nema tu ni trunke ogorcenosti niti je tad bila ,kad je pokusao da mi smesti a on eskivira vracanje novca skoro dve godine,mislim da bi bio budala da kazem u crkvi vratice mu bog,sta da mu vrati,koliko takvih znam da pozajmljuju a ne vracaju ne jave se nekom ko mu je bio kao brat rodjeni,i sto rece elektrika da se zaboravi,pa koji % pozitivnih desavanja iko ima u odnosu na lose,pre se trauma pamti nego lepo

nema tu ni trunke ogorcenosti niti je tad bila ,kad je pokusao da mi smesti a on eskivira vracanje novca skoro dve godine,mislim da bi bio budala da kazem u crkvi vratice mu bog,sta da mu vrati,koliko takvih znam da pozajmljuju a ne vracaju ne jave se nekom ko mu je bio kao brat rodjeni,i sto rece elektrika da se zaboravi,pa koji % pozitivnih desavanja iko ima u odnosu na lose,pre se trauma pamti nego lepo

Ствар са парама не спада у увреде већ у криминал.

Ту нема циле-миле, ма какви.

Poslednja izmena od moderatora:
Ono sto nekako najvise boli je izdaja. Ocekujes korektan i normalan odnos, imate dobru istoriju, a taj neko te proda za 2 ciganske pare takoreci i ponizi na neki nacin.
Nije mi problem da ostavim neku budalu, nebitnu osobu itd., ali neko ko je bio blizak i pocini jednu vrstu izdaje i izigra tvoje poverenje sigurno da zasluzuje da to bude uzvraceno, jer poverenje je dvosmerna ulica.

Zasto bih ja na primer cuvao necije tajne i bio tudji covek od poverenja ako me je taj neko bukvalno prodao za 2 ciganske pare.:confused:

Poverenje je dvosmerna ulica.:)

ok nebitno sta je prema drugima i dal je to moja zivotna skola,poenta je sto on mene ne sme pogledati u oci posle svega iako je platio svoju skolu,sta bi falilo da nisam tako miroljubivo na finjaka naplatio svoju traumu,sto da mu se i usi ne izvuku da nekog drugog ne zajebe,ono sigurno bi se svako bolje osecao da spase nekog i za mir u svetu se izbori

Ono sto nekako najvise boli je izdaja. Ocekujes korektan i normalan odnos, imate dobru istoriju, a taj neko te proda za 2 ciganske pare takoreci i ponizi na neki nacin.
Nije mi problem da ostavim neku budalu, nebitnu osobu itd., ali neko ko je bio blizak i pocini jednu vrstu izdaje i izigra tvoje poverenje sigurno da zasluzuje da to bude uzvraceno, jer poverenje je dvosmerna ulica.

Zasto bih ja na primer cuvao necije tajne i bio tudji covek od poverenja ako me je taj neko bukvalno prodao za 2 ciganske pare.:confused:

Poverenje je dvosmerna ulica.:)

Onda si isti kao i taj koga se gnusas. I jedan i drugi imate sigurno jako dobar razlog i opravdanje za sebe zasto ste to uradili, odnosno izdali ukazano poverenje.

Onda si isti kao i taj koga se gnusas. I jedan i drugi imate sigurno jako dobar razlog i opravdanje za sebe zasto ste to uradili, odnosno izdali ukazano poverenje.

Nije meni cilj da ispadnem moralan i nesto uzviseno.:lol: Ja samo sledim svoj licni moral.:)

Da, razlog je kljucan, a ako po meni razlog nije dovoljno dobar onda imam pravo na ovako nesto.;)

Back