Да ли су млади за враћање војног рока?

Nema sistema nema drzave pa hajde da nabavimo oruzje i da ucimo decu da pucaju u druge, kao na divljem zapadu
I to ti je dugorocno resenje
Слажем се да код нас нема система, али нико не учи децу да пуцају у друге у контексту у ком то кажеш

Значи, ако неко тренира карате, њега уче да млати људе? Да, ако хоћеш то да прикажеш кроз тај контекст у ком си ово написао

Ja sam bio u ratu, prošao sam svašta i ne želim to za svog sina. Ko hoće profi - samo napred.
Наравно брате далеко било, не причамо о рату већ о обуци кроз војни рок. Жао ми је за то, рат је страхота ал зар није боље бити припремљен за ко зна шта, видиш шта се дешава у свету

Шта се дешава само у нашој држави јужно од ибра...

Streljastvo nema za cilj da se branis tako sto ubijas ljude, dok ucenje nekog da barata oruzjem ima
Ту си у праву али опет, ја кажем да нисам неко ко је за рат, да не прижељкујем рат, никог нисам убио и не намеравам, ал кажем ти није ни крајњи циљ убити неког већ знати да се снађеш у непредвиђеним околностома. А и убио би неког, да неко тебе не би или твоју децу. Мислим, није све црно и бело.

Kako nije krajnji cilj ubiti nekog ako ucis da baratas oruzjem?
Te floskule imam pistolj i nosim ga da ti neko ne bi ubio porodicu koriste
samo sljamovi i kriminalci da bi opravdali svoj nemoralan zivot zbog cega su se upravo i doveli do
situacije da nose pistolj i koriste radi "odbrane"
Ponavljam, normalan i posten covek ne nosi pistolj i ne pada mu napamet da ga koristi za ubijanje drugog coveka

Kako nije krajnji cilj ubiti nekog ako ucis da baratas oruzjem?
Te floskule imam pistolj i nosim ga da ti neko ne bi ubio porodicu koriste
samo sljamovi i kriminalci da bi opravdali svoj nemoralan zivot zbog cega su se upravo i doveli do
situacije da nose pistolj i koriste radi "odbrane"
Ponavljam, normalan i posten covek ne nosi pistolj i ne pada mu napamet da ga koristi za ubijanje drugog coveka
Али опет ти кажем, ту нико највероватније (то би држава уредила као што уређује) не би "имао пиштољ" у цивилу, само би знали да баратају њиме када би например морали да бране кућни праг као што су моји у Црној Гори бранили од Италијана например. Или многи од Немаца у другом рату. Мислим, све што кажеш јесте тачно али не у контексту у ком пишемо

Da, evo u srednjem veku su sekli macem glave, ajde i mi to da radimo danas
Jos jedna interesantna cinjenica da je gotovo uvek najveci pobornik vojske neko ko uposte nije sluzio, ili zbog nedostatka hrabrosti ili zbog neke psiho-fizicke mane
To je slicno onoj druzini "dogodine u Prizrenu" sto hoce da brane Kosovo iz bg jakom rimom
Слажем се ево ја први нисам служио још увек иако сам звао 2 пута касарну када се кушкало на косову. То никада нисам спомињао али је битно за споменути да сам та 2 пута скупио снаге да позовем. Нису ми се јавили оба пута додуше, али опет. Екипа из БСа итекако има право да римује о Косово и пева и помаже тамо људима ко што то и раде, они су уздигли малу Павлину и држе морал народу.

Наша схватања се дијаметрално разликују. Ја ссм за тебе стереотипични глупи десничар, а ти за мене другосрбијанац

Pusti ti moral, neko da gusla a drugi da ginu. Nego pusku u ruke pa idi u goruca mesta i oslobadjaj do mile volje
Naravno da imamo suprotna misljenja. Ja sam protiv zatucanih stavova koji ukljucuju vojsku i ubijanje a pogotovo afirmisanih od strane ljudi koji nisu ni sposobni da sluze a kamo li da drze to oruzje u rukama.
Поштујем твој став који си развио својом дедукцијом али бих волео и да ти поштујеш мој. Не мислим да је тако нешто затуцано и мислим да је врло добро увек бити спреман на све и свакојаке ситуације :)

Поштујем твој став који си развио својом дедукцијом али бих волео и да ти поштујеш мој. Не мислим да је тако нешто затуцано и мислим да је врло добро увек бити спреман на све и свакојаке ситуације :)
Kao sto rekoh: najveci zagovornici vojske su ljudi koji nisu ni sposobni da je sluze a jos manje da drze to oruzje u rukama, i to sasvim dovoljno govori o evolutivnoj svesti tih ljudi

Back