Serdecnij
Ističe se
- Poruka
- 2.902
Vremena su se promenila.
Nema vise veselih osamdesetih. U stvari ima ih. Na radiju ,,Naxi,, ako se ne varam.
To je i najbolji period nase muzike. Osamdesete godine proslog veka. Novi talas... da ne nabrajam.
Sada svi trce za novcem, pa i kada im ne treba vise onoliko kao pre.
To je valjda u prirodi coveka. Da uvek zeli vise nego sto ima.
Tako i njih dvoje.
Cenim Bregovicev rad iz vremena Bijelog dugmeta. Sve sto je posle doslo od njega nije bilo dobro. Bar za mene.
Sto se tice Marine, ona zaista ima dar da pravi dobre tekstove, ali ponekad mozda i mora da napise nesto sto radije ne bi potpisala svojim imenom. Ali, svako radi ono sto misli da treba...
Licno, mnogo je bolje pisala tekstove pre deset, dvadeset godina nego danas, valjda zamor materijala cini svoje.
Ali dobro je sto ih imamo. Bar ja tako mislim.
Slazem se sa ovim

Marinini tekstovi su gori , i to ne zato sto nema pojma ili inspiraciju vec zavisi za koga radi . Skoro svaka druga silikonska "estradna umetnica " priprema album kod Marine , koja ima nekoliko kafanskih fakulteta kako izaci u susret zeljama musterije i kako pridobiti krupnije ribe ili zverke ... tako da ne moze da joj ponudi tekst koji se ne odnosi na biografiju iste ili one koji su njena ciljna grupa ... Sve za pare , a da stvar bude gora pa ona za 90%pesama i nije autor vec samo preslusa aktuelne hitove iz Bugarske , Turske ,Grcke .... malo nesto izmeni i eto hita

Sto se tice Brege njegova muzika i rad ili se veoma cene ili ne .... na zapadu se on veoma ceni i ima privilegiju da kada nastupa ceo grad bude oblepljen njegovim plakatima (kao kada najavljuju gostovanje svetskih zvezda) -to valjda nesto govori , a isto tako ne govori nista ako to neko ne moze da slusa ili mu je odvratno .
Njegova muzika je spoj Ruske, Rumunske, Srpske tradicionalne ,....Francuske muzike na jednom mestu