Da li su bogovi bili vanzemaljci?

Upravo zbog toga mi se ne slažu sve kockice u vezi Kastanede.
Denikenova teorija mi se čini mnogo izvesnija.

Деникен је ипак археолошки поткован, наишао је на неке чудне, а конкретне ствари. Кастанеда је на крају крајева, само фикција. Да ли је то њему рекао Дон Хуан Матус, да ли тај уопште постоји, да ли је сам Кастанеда то писао, то су већ друге ствари.

Него, кад смо код теме...

Da bi mi znali sta su oni bili moramo znati sta su sada.Bog se treba upoznati,svaki ima razlicitu prirodu i otvara coveku razlicite puteve ukoliko je naklonjen prirodi tog boga.

Bogovi su stvorili svemir,oni su graditelji vidljivih i nevidljivih univerzuma,na zapadu ih znamo pod imenom Elohimi i na svakome je da odluci da li ce ove tvoracke sile da naziva vanzemaljcima ili ne.

Neki napredniji jogiji mogu stvarati planet,neki se igraju pa prave da stablo izlazi iz kokosa a ne kokos iz stabla,bogovi su napravili univerzume ali borave daleko iznad toga.

Pisao sam i ja puno na tu temu ranije ovdje na Krstarici .Vidim da je aktuelno još uvijek o tome pisati i filozofirati .Ali ima jedna stvar koja je jako bitna u pitanju ,ŠTOVI MISLITE O TOME ? Da li imate neke vlastite zamisli kako je došlo do toga ? To je bit pitanja .Ako budete postali ovdje samo ono što su rekli Daniken Zaharija i ostali onda u biti prepričavate samo što su drugi rekli i vrtite se oko istoga bez ikakvog napretka .

A sad evo i moje mišljenje .
Da je bilo posjeta ranije od drugih rasa iz svemira bilo je ima ih i danas ,ali razmišljajući o tome tko bi mogli biti bogovi iz legendi pada mi na um još jedna pomisao.
Da je prije 20 -30 hiljada godina postojala jedna razvijena civilizacija na zemlji koja je bila jednako i li štoviše naprednija od naše .Da li se dogodila prirodna katastrofa ili je došlo do nekog velikog rata pa je manji broj njih preživjelih ostao sa nekim od artifakta tadašnje tehnologije te na razne načine pokušao kasnije ponovo razviti istu ali manje uspješno zbog premalo znanja ? To je sad pitanje na koje bi se moglo polemizirati
Jer ovakav način razmišljanja bi mogao odgovoriti na mnoge artifakte na koje se danas nalazi ,a i na mnoge opise iz raznih legendi o moćnim ratovima u kojima mnogi prepoznaju visoki stupanj razvoja tehnologije ......
Ovo sam malo napisao na brzinu jer trenutno nemam vremena ,ali bi se dalo jako dobar tekst napraviti na ovu temu ako bude bilo zainteresiranih za raspravu :)

Dakle iznesite svoja razmišljanja na temu bez srama jer i time doprinosite otkrivanju istine .
pozz

I u Kuranu i u Bibliji imamo obraćanje navodno jednog Boga jer i i islam i judaizam su strogo monoteističke religije u množini.
U Bibliji Bog kaže "Hajde da stvorimo čoveka po obličju našemu".Teolozi tvrde da ovo označava trojstvo,ali ako zamenimo reč "Bog"sa "Bogovi"sve ima daleko veći smisao.U Kuranu nailazimo često na to da Bog za sebe kaže "Mi"ako se radi o vanzemaljskoj inteligenciji-eto veze :D

Исто тако, врло је могуће да је стварање Еве из Адамовог ребра у ствари била нека врста генетског инжењеринга, као и да се у случају "безгрешног зачећа" заправо ради о вештачкој оплодњи.

crivell2.jpg

Карло Кривели, 1486, Најава, или како бисмо ми рекли, Благовести.

И на мноштву других ренесансних, али и уметничких дела уопште, кроз читаву историју уметности, наилазимо на мотиве разних варијанти НЛО, или осталих "ванземаљских" угођаја.

Ово је из наших Високих Дечана:

http://4.***************/-kosLfKUy0WE/TYj12hHzPkI/AAAAAAAAS5c/XpmcLqWiZ1o/s400/UFO-teardrop-Christian-fresco-nairaland_com.jpg
:D

Исто тако, врло је могуће да је стварање Еве из Адамовог ребра у ствари била нека врста генетског инжењеринга, као и да се у случају "безгрешног зачећа" заправо ради о вештачкој оплодњи.

crivell2.jpg

Карло Кривели, 1486, Најава, или како бисмо ми рекли, Благовести.

И на мноштву других ренесансних, али и уметничких дела уопште, кроз читаву историју уметности, наилазимо на мотиве разних варијанти НЛО, или осталих "ванземаљских" угођаја.
Upravo o tome govorim.Ko ima uši nek čuje!:D

Back