Da li su Adam i Eva zaista prvi ljudi koje je Bog stvorio?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
389.650
Neki tvrde da stihovi u Postanku 4:16-17 znače da je Kajin otišao u zemlju Nod i tamo našao ženu.
Iz ovoga dolaze do zaključka da je na Zemlji postojala još jedna rasa ljudi, koja se ne sastoji od potomaka Adama i Eve, kojoj je pripadala Kajinova žena.

“I Kajin iziđe iz lica Gospodnjeg; i nastanio se u zemlji Nod, istočno od Edena. I Kajin je poznavao svoju ženu; i ona zatrudnje i rodi Henoha.
I sagradio je grad; I nazva grad po imenu svog sina Enoh."

Da li su Adam i Eva bili jedini stvoreni?

Da biblija je puna incesta Avram sa polusestrom Sarom pravi decu,Avramov sinovac Lot sa svoje dve ćerke device pravi decu,potomci Adama i Eve se razmnožavaju među sobom braća sa svojim sestrama...

Umalo da zaboravim,Noje njegova žena i njihova 3 sina i 3 snaje koji su navodno jedini preživeli globalni potop su takođe incesnim radnjama odgovorni što nas danas na planeti ima skoro 8 milijardi ljudi :lol:
od 8 ljudi do 8 milijardi svih boja i rasa za svega grubo govoreći 4400 godina lol

Poslednja izmena:
Postovana Nina,moguce da jesu,ali ima dva Boga tvorca,jedan je bog tame i on je moguce stvorio NJIH aki ne i bijelu rasu, a drugi bog svjetla. Ima jos bogova osim njih ali ovi stvaraju... adam i eva se pominju i u indijskim vedama.
Izvor tvojeg tvrdjenja?

Kain je poveo neku od svojih rodjaka ili sestara sa sobom.
Djela apostolska 17,26I učinio je da od jedne krvi sav rod čovječij živi po svemu licu zemaljskome, i postavio je naprijed određena vremena i međe njihovoga življenja:

Poslednja izmena od moderatora:
I učinio je da od jedne krvi sav rod čovječij živi po svemu licu zemaljskome, i postavio je naprijed određena vremena i međe njihovoga življenja:
Misli se na Adamovu krv, a Eva je od rebra Adamovog stvorenaa ne od krvi,, tako da za incest nisi u pravu
nisu, vec sam napisao tonu teksta, videcu da zelepim samo link:

Od Adama na ovamo mi muskarci smo trebali

da budemo odgovorni.
Datum pokretanja06.09.2019.

mislim da ti ne razumes zasto sam bas ja prvi covek - ''adam'' - zbog sposobnosti govora; da si se zapitao odakle meni ideja da nadevam svim zivotinjima imena, mozda bi i dosao do odgovora - na primer bilo je covekolikih majmuna, ali ja sam JEDINI imao sposobnost govora PRE SVIH LJUDI, JER JA SAM prvi zemljan[in] koji je poznavao rec, jer u pocetku bi Rec itd [ znas citat vec], i zato se u izvestaju o meni pominje Gospod striktno, a ne neki tamo bog, ko zna koji.
p.s. cuvajte se cabadovaca, kazem vam opet, a ovo jevrejsko dvoizvesce ja resavam, mada mi donekle mozemo da zapazimo potom da oni imaju elohisticki, i jahvisticki, nista oni nisu sakrili u bibliji, samo moras da znas da citas sa razumevanjem

Poslednja izmena:
Aaaa.
Sada te razumem.
Eva nije imala krv.
Dokle ces da lupas?
ja sam ti odgovorio na ovo:
I učinio je da od jedne krvi sav rod čovječij živi po svemu licu zemaljskome, i postavio je naprijed određena vremena i međe njihovoga življenja:
sto si ti protomacio kao incest, jedna krv je za tebe incest

dakle od jedne krvi - adamove, a ne da smo smo se mi krvni srodnici razmnozavali incestom, kako ti mislis
Kain je poveo neku od svojih rodjaka ili sestara sa sobom.
i onda sam lepo odgovorio

Nina

nini da je bilo i drugih covekolikih, a da ne veruje tebi da smo incestom dosli do danas, jer je bilo izolovanih slucajeva, sto ja ne negiram
4:17 I pozna Kajin ženu svoju, a ona zatrudni i rodi Enoha. I sazida grad i prozva ga po imenu sina svog Enoh.
ceo grad je sazidao, kako? sa par rodjakinja i sestara SAZIDAO CEO GRAD? nemas ti pojma, bilo je drugih covekolikih ljudi, ali ti bi da verujes u incest, upitaj se sam zasto, zasto ti je drazi incest nego CEO GRAD - MNOSTVO

zabog vas koji zagovarate incest smo i poceli da ratujemo, bolje da se pobijemo, nego da postanemo degenerici

Poslednja izmena:

dakle od jedne krvi - adamove, a ne da smo smo se mi krvni srodnici razmnozavali incestom, kako ti mislis

Nina

nini da je bilo i drugih covekolikih, a da ne veruje tebi da smo incestom dosli do danas, jer je bilo izolovanih slucajeva, sto ja ne negiram

ceo grad je sazidao, kako? sa par rodjakinja i sestara SAZIDAO CEO GRAD? nemas ti pojma, bilo je drugih covekolikih ljudi, ali ti bi da verujes u incest, upitaj se sam zasto, zasto ti je drazi incest nego CEO GRAD - MNOSTVO

zabog vas koji zagovarate incest smo i poceli da ratujemo, bolje da se pobijemo, nego da postanemo degenerici
A jel postoje i majmunoliki ljudi?

A jel postoje i majmunoliki ljudi?
ja nigde nisam rekao da su to covekoliki - MAJMUNI, pa da ti sad kao izvrnes; ja sam ih samo nazvao covekoliki, lepi zgodni kao i ja adam, ali nisu razumevali sta je REC, LOGOS, to je bila jedina razlika, bili su divlji, a ja adam sam prvi sa sposobnoscu govora, poimanja, nadevanja imena drugima, prvo zverinjaku u raju

ja adam sam prvi koji je razumeo Boga

4:15 A Gospod mu reče: Zato ko ubije Kajina, sedam će se puta to pokajati. I načini Gospod znak na Kajinu da ga ne ubije ko ga udesi.

misli se na te divljake

onda ih je moja krv kain naucio pameti, njegov jezik su razumeli, 'bo im je sve po spisku i plus je uzeo njihovu zenu, neku divljakusu da dobije sina ENOHA

incesta nije bilo, to je poenta moga javljanja, glasnik nema pojma

Poslednja izmena:
U Bibliji se pre alegorije o covekovom padu, pominje da je Bog stvorio musko i zensko. Biblija je kompilacija tako
da tu ulazi sve i svasta, pa i to da su se bogovi razmnozavali sa ljudima, itd...
Moras da se vratis unazad na forumske teme gde smo ucili o DVA IZVESTAJA O STVARANJU, koristi pretrazivac ili link[ove] koji sam ostavio - kompilirana su 2 izvestaja u knj. Postanja, ja adam ne znam tacno gde su pokupili taj drugi, i ne priznajem ga jer tamo lazu mnogo, kradu moju adamovu genealogiju, i falsifikuju je, izmisljalu nekog kainana i slicno, i kradu i Enoha koji je bio Kainov sin. Moja genealogija je u gradu Enoha.

zato ih je Bog i unistio u potopu, jer su lazovi neopevani

Moras da se vratis unazad na forumske teme gde smo ucili o DVA IZVESTAJA O STVARANJU, koristi pretrazivac ili link[ove] koji sam ostavio - kompilirana su 2 izvestaja u knj. Postanja, ja adam ne znam tacno gde su pokupili taj drugi, i ne priznajem ga jer tamo lazu mnogo, kradu moju adamovu genealogiju, i falsifikuju je, izmisljalu nekog kainana i slicno, i kradu i Enoha koji je bio Kainov sin. Moja genealogija je u gradu Enoha.

zato ih je Bog i unistio u potopu, jer su lazovi neopevani
Slusaj, ko ti sapnuo na uvo da si Adam?

Tu sada postoji jedna problem, jer ako je Bog stvorio ceo Svemir i Zemlju, znaci da je stvorio i Neandertalce, Kromanjonce, Austropitekuse, Homoeretkuse....ali pisci Biblije nisu imali pojma o tome. Jer ako je Bog stvorio onda je stvorio i Luci . koja je starija od homosapiensa Adam i Eve.
AL 288-1, poznatiji kao Lucy, je zbirka od nekoliko stotina komada fosilizirane kosti koji predstavljaju 40 posto ženke hominina vrste Australopithecus afarensis. U Etiopiji je skupština poznata i kao Dinkinesh, što na amharskom jeziku znači "divan si". Lucy je 1974. otkrio paleoantropolog Donald Johanson iz Prirodnjačkog muzeja u Klivlendu. Lucy primjerak je rani australopitecin i datiran je prije otprilike 3,2 miliona godina. Skelet predstavlja malu lobanju sličnu onoj nehominin majmuna, plus dokaz hodanja koji je bio dvonožan i uspravan, sličan onom kod ljudi (i drugih hominina); ova kombinacija podržava gledište o ljudskoj evoluciji da je dvonožnost prethodila povećanju veličine mozga.[4][5] Studija iz 2016. sugerira da je Australopithecus afarensis također u velikoj mjeri boravio na drveću, iako se o tome raspravlja.[6][7]
https://en.wikipedia.org/wiki/Lucy_(Australopithecus)
Reconstruction_of_the_fossil_skeleton_of__Lucy__the_Australopithecus_afarensis.jpg

Nina

Gde je tejst za te drugo stvorene?
Neceno da se,sluzimo izmislkanjem.
Prvi ljudi su bili veoma plodni.
Za bas bezamislivo.
Ziveli su u prvom blagoslovu, radjajte se i mnozite.

Bog je sav ljudski rod stvirio id jedbe krvi je dve kako ti izmisljas.

Incest kod szätvaranja se nije smatrao incestom jer je genetika ljudi bila jos citava.

Tek kasnije Bog zabranjuje incest jer se genetika kvari.

Neki tvrde da stihovi u Postanku 4:16-17 znače da je Kajin otišao u zemlju Nod i tamo našao ženu.
Iz ovoga dolaze do zaključka da je na Zemlji postojala još jedna rasa ljudi, koja se ne sastoji od potomaka Adama i Eve, kojoj je pripadala Kajinova žena.

“I Kajin iziđe iz lica Gospodnjeg; i nastanio se u zemlji Nod, istočno od Edena. I Kajin je poznavao svoju ženu; i ona zatrudnje i rodi Henoha.
I sagradio je grad; I nazva grad po imenu svog sina Enoh."

Naravno da nisu, Adam i Eva nisu nikada ni postojali. To je mit.

Da biblija je puna incesta Avram sa polusestrom Sarom pravi decu,Avramov sinovac Lot sa svoje dve ćerke device pravi decu,potomci Adama i Eve se razmnožavaju među sobom braća sa svojim sestrama...

Umalo da zaboravim,Noje njegova žena i njihova 3 sina i 3 snaje koji su navodno jedini preživeli globalni potop su takođe incesnim radnjama odgovorni što nas danas na planeti ima skoro 8 milijardi ljudi :lol:
od 8 ljudi do 8 milijardi svih boja i rasa za svega grubo govoreći 4400 godina lol
3 sina su od noja , tako da su samo snaje druga krv

moze to za 4400 god ali ne moze za mnogo miliona godina :hahaha:

Back