Postoji samo jedan apsolut i svi smo delovi njegove misli svako proživi svoj zadatak/misiju i vrati se u apsoluta da ga obogati svojim iskustvom
Baš zato da konačna misaona mreža ne može da se vidi jer kad bi video stvarnost tvoja svrha u materiji bi prestala..
Drugim rečima život u materiji sa svim svojim nedaćama ne bi više imao smisla kad bi stvarnost video, znači da se tako na neki način postiže besmrtnost
Kad pogledaš Boga u oči ti ga vidiš u svim vremenima,prostorima,dimenzijama u "sve pojavi"
(eto kucajući ovu sam smislio i termin "sve pojava") i znači ti vidiš ono što jeste, vidiš sebe jer ti si deo njega..
Jer preko nas on ima spoznaju o sebi pošto je jedan jedini sebe nije mogao da spozna jer nije imao sa kim da se uporedi a ovako mi smo ljudi- isečci njegove misli
Dakle kad si spoznao ono što jeste ti se onda vraćaš u svoj izvor i to verovatno trajno jer si "nokautiran" iz tog matrixa
Jer ako ne bi bilo tako znači da bi čovek mogao da spozna i da se okrene protiv svog izvora dakle protiv sebe i time pokrene novu zlu stranu
Zaključili smo da se može napredovati samu u dobru , zlo ne može da napreduje
oružje i ostalo je tu da bi mi to jest apsolut mogao da vidi šta je dobro i napreduje a da bi video šta je dobro mora i zlo da se manifestuje
U skroz ukupnom zbiru mi(ono što jeste) napredujemo tzv "skupljamo expirience"