Da li ste znali ovo o mleku

• Začetnik teme Začetnik teme Kervin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kermit.z:
Da, da psihijatri koji liječe bolesnika. A oni, psihijatri veći umnobolesnici od njih.
Nije, slučajno da je snimano podosta filmova na temu psihijatra. npr. "Hanibal" :shock:
Što volim kada ljudi ovako pljuju po psihijatrima... Svi psihijatri su morali da završe medicinski fakultet. To je šest godina fakulteta, plus specijalizacija. Psihijatar je morao da položi i anatomiju i patologiju i hirurgiju i internu medicinu. Baš da vidim te koji pljuju po psihijatrima da daju jedan od ovih ispita na medicini pa neka se onda ovde javljaju.

Plus moraju po ceo dan da rade sa raznoraznim pacijentima kakve nikome ne bih poželeo. I šta dobijaju za to? Ovakve komentare. To što ima dosta filmova na ovu temu je više odraz malograđanštine 95% populacije nego stvarnog stanja stvari. Ti filmovi i jesu razlog zašto ljudi tako misle. Kada ste čuli da je neki psihijatar stvarno ubio nekoga?

Uostalom, psihoterapija (koja je verovatno uzrok ovih stereotipa) sve brže i brže postaje zastarela. Sa razvojem moderne nauke sve više postaje jasno da su u suštini >90% poremećaja neurološki uzroci koje treba lečiti medikamentima, ne pričom.

Uostalom, svrstavanje ljudi u stereotipe po profesiji pa ma koja ona bila je stvarno nisko. Ali mislim da nije moje da te učim o tome.

Marylin:
Hvala Bogu da ima pametnih ljudi.
Darkstere svaka čast! :lol:
:) Da imamo više takvih ljudi (i kao što je naša divna doktorica) bilo bi nam mnogo bolje.
Valjda bi izašli iz mračnog Srednjeg veka...
(mi smo definitivno, nažalost, još tamo...)

Mnogo me nešto hvale na ovom forumu, mislim da ću malo češće da dolazim :) U svakom slučaju, hvala na podršci.

Back