DA LI STE ZA REORGANIZACIJU OVOG PF-a

• Začetnik teme Začetnik teme vilus
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Да ли и за мачке да уведемо групе, као за псе по FCI? Шта мислите? Смех, Вилус, остали?

Možda samo na domaće, kratkodlake i dugodlake. Mada nekoliko tema već ima.

Mozda samo nekoliko grupa, tipa: persijske, ruske, angorske, domace i ostale. Mislim da ovde nema bas tako mnogo pravih rasnih maca da bi imale sopstvene grupe, a ona najbrojnija grupa nije po FCI

Kod maca je FIFE, FCI je kod pasa.

Već ima nekoliko tema vezanih za određenu rasu mačaka. Očekujem da će se pojaviti nove teme, ali teško da će ih biti toliko da sad pravimo grupe i razvrstavamo ih.
Mace su u mnogo povoljnijem položaju od pasa - uglavnom se neguju "mešanci" ;) .

Da. to je donekle dokaz da je pas mnogo većem broju ljudi statusni simbol pa tek onda ljubimac. :thumbdown: A to što neko uz svoj "statusni simbol" zavoli i sve ostale pse je samo +!

Možda samo na domaće, kratkodlake i dugodlake. Mada nekoliko tema već ima.

Могли би онда да направимо подкатегорије на домаће, краткодлаке и дугодлаке па у оквиру њих распоредимо врсте типа сијамска у дугодлаке, плава у краткодлаке, ...? Ух ал сам га закомпликовала уместо да поједноставимо. :dash:У сваком случају, свиђа ми се идеја.:super:

Могли би онда да направимо подкатегорије на домаће, краткодлаке и дугодлаке па у оквиру њих распоредимо врсте типа сијамска у дугодлаке, плава у краткодлаке, ...? Ух ал сам га закомпликовала уместо да поједноставимо. :dash:У сваком случају, свиђа ми се идеја.:super:

Persijaneri imaju dugu dlaku, sijamke i ruske plave kratku od rasa zastupljenih na forumu. Mada ipak mislim da je dovoljna podela na kategorije Sve o macama i Rasne mace pa onda posebne teme o svakoj rasi u okviru ove druge. Pa "rasisti" neka se separatišu ako hoće. ;)

Obratite paznju da ne napravite mnogo podkategorija..to isto moze biti nepregledno u smislu rastrkanosti....
Zamislite da sada zmije razvrstavamo na POSKOKA, SARKU itd... umesto obe u "otrovnice". Ovo samo navodim primer...

Koliko ne valja sada bez podkategoruija toliko neće valjati ni sa puno podkategorija.

napomena : Ovo je iskljucivo moje misljenje, ne protivurečim nikome :lol:

Obratite paznju da ne napravite mnogo podkategorija..to isto moze biti nepregledno u smislu rastrkanosti....
Zamislite da sada zmije razvrstavamo na POSKOKA, SARKU itd... umesto obe u "otrovnice". Ovo samo navodim primer...

Koliko ne valja sada bez podkategoruija toliko neće valjati ni sa puno podkategorija.

napomena : Ovo je iskljucivo moje misljenje, ne protivurečim nikome :lol:
Čitam ove predloge za mačke i mislim upravo ovo što si rekao. Taman se spremam da to i napišem, kad "pajče" bio brži. :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back