Da li ste za maksimalna prava zena?

Prava zena = borba "za kupiti sto vise sminke"
Gledate samo jednu stranu medalje, zene su dobile pravo da mogu da rade na istim poslovima kao i muskarci, obidjite celicane po Lepoj nasoj i pogledajte Ljusture tj produkte tih prava, nijedna od tih "zena" ne lici na zenu, kad ih vidim pomislim da je Mengele vrsio neke experimente pa mu jadnice pobegle sa stola.
Eto im njihova prava

nesvrstani:
Prava zena = borba "za kupiti sto vise sminke"
Gledate samo jednu stranu medalje, zene su dobile pravo da mogu da rade na istim poslovima kao i muskarci, obidjite celicane po Lepoj nasoj i pogledajte Ljusture tj produkte tih prava, nijedna od tih "zena" ne lici na zenu, kad ih vidim pomislim da je Mengele vrsio neke experimente pa mu jadnice pobegle sa stola. Eto im njihova prava
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:shock: Joooj,sto si surov :!: :lol: :lol:
p.s.Nemaju one neku veliku platu i nije redovna da bi kupovale sminku,namestale silikone i kupovale zilete da obriju noge... :?

bhc33:
nego mene sramota od ove ravnopravnosti :lol:

sad zena radi,kuva,chuva decu itd. :roll:

a ja u penziji :lol:

ja bi im savetovao da se odmore od tih prava,jer neshto necje mushki ni u vojsku,a one kako su zapele pisace pisma iz armije :lol: :lol: :lol: strashno

Evo ja cu da idem u penziju,a ti dodji da mi kuvas ,spremas,peres ves.... :P
U vojsku neces morati `mesto mene,sredila sam da ne odem na sluzenje vojnog roka....preko veze,naravno :D :wink:

mogu da dishu kad god pozhele!!!!

he u engleskoj Muskarci trazhe pravo na porodiljsko. evo parche texta...www.vreme.com

Istraživanje ukazujuje da 81 odsto Britanaca tvrdi kako su finansijske brige glavni razlog što odlažu sklapanje braka i rađanje dece, kao i da finansije presudno utiču na njihovu odluku koliko će dece imati. Indikativno je da ogroman broj anketiranih – čak 93 dosto – smatra da je najvažnija uloga muškarca u životu da bude otac, a 44 odsto tvrdi da bi želelo da više vremena provodi sa svojim detetom nego što je to činio njihov otac. Britanci se žale (86 odsto) da nisu mogli da uzmu odsustvo zbog rođenja deteta, a ogromna većina prigovara da poslodavci daleko više uvažavaju prava majki upravo rođenih beba nego prava očeva.

I u ovom istraživanju Britanci su iskoristili da se požale, podsećajući da imaju najduži radni dan u Evropi. Za razliku od većine razvijenih evropskih zemalja, <i>paternity</i> <i>leave</i> (odsustvo oca zbog rođenja deteta) u Velikoj Britaniji do sada zakonski nije bilo moguće, a kamoli stimulisano. Kao uostalom ni porodiljsko odsustvo majki. Za rođenje novog člana porodice država majkama daje sasvim simboličnu naknadu, što nije dovoljno ni za pelene. Sve zapravo zavisi od firme: neke će svojim zaposlenim ženama i na trudničkom bolovanju davati nekoliko meseci njihova redovna primanja, druge im neće dati ni za pelene. Ostaje, međutim, zakonska mogućnost da majka provede uz bebu godinu dana i da je za to vreme čeka njeno radno mesto.

<b>GENERATION</b> <b>SYLO</b>: U ovaj ram za sliku prosečnog sredovečnog Britanca uklapa se i jedno drugo istraživanje (<i>Mintel</i>). Istraživači ovog instituta za ispitivanje javnog mnjenja uvode novu sintagmu, <i>Generation</i> <i>Sylo</i> (<i>staying</i> <i>young</i> <i>longer</i>), ostati duže mlad. Po njihovom viđenju, ova generacija želi da bude večno mlada, ostaje verna svojim mladalačkim snovima, voli da se provodi, putuje, ne želi da prihvati odgovornost zrelih godina i kulturne vrednosti svojih roditelja. Oni su bili prva, originalna generacija tinejdžera iz šezdesetih i te godine su ih obeležile. Ovi bivši rokeri još nose džins pantalone, ali veliku pažnju poklanjaju garderobi, izgledu, fizičkoj kondiciji. Najomiljenija zabava ovih pedesetogodišnjaka su rok koncerti, svaki četvrti čak redovno ide na koncerte pop grupa, dok ih klasična muzika, opera i džez ne zanimaju preterano. Čašica u omiljenom pabu, ćaskanje i neobavezne veze, putovanja – to je način života koji ih privlači. "Za većinu, najbolja stvar kad napuni 50 može se svesti na jednu reč: sloboda. Oni žele da budu slobodni, od poslovnih briga, od finansijskih nevolja i od porodičnih briga", kaže sociolog Enđela Hjuz.

Back