- Poruka
- 26.413
Dali ste za ili protiv školske uniforme
Мислим да за Основну школу треба да буде обавезна и да се деца не раздвајају по материјалном стању него да буду потпуно равноправна. У
УСТАВ СРБИЈЕ- бесплатно основно образовање
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dali ste za ili protiv školske uniforme
Potpisujem! Žestoko sam protiv školske uniforme i mislim da djeci treba dati mogućnost da izrazi individualizam preko stila odijevanja. Koliko vidim, većina školskih uniformi za djevojčice se sastoji od suknje, što može biti problematično, jer ima i djevojaka koje ne vole nositi suknje, znači sustav će ih prisiljavati da nosi nešto u čemu se ne osjećaju ugodno, što je po meni bezveze.Protiv
Iskreno uvek sam bio protiv bilo kakve uniformisanosti, gusenja individualnosti i slobode i institucionalizovanja ljudi (dece).
Mislim da svako treba da ima makar taj stepen slobode da moze da nosi sta zeli i u cemu se oseca komforno.
Ono ok su mi mozda neke uniforme u nekim specijalnim prilikama tipa Sveti Sava, Dan skole, poslednji dan skolske godine ili tako nesto, pa kao ajde malo kao u neke ceremonijalne svrhe kao fora ali ovako da svakodnevno idu u skolu u uniformama i sede tako na casovima definitivno ne.
Mislim ako vise ni zatvorenici u zatvorima ne moraju da nose one zatvorske kombinezone (sto na neki nacin simbolizuje oduzimanje slobode i individualnosti) vec borave tamo u svojoj civilnoj odeci pa glupo bi onda zaista bilo to nametati deci u skolama.
ovo zaista ne vidim...Jedna od najvećih prednosti nošenja školskih uniformi jeste to što ova praksa dovodi do smanjenja vršnjačkog nasilja u školama. Nažalost, samostalni izbor odeće (bilo da izbor pravi roditelj ili samo dete) može školskim nasilnicima ponuditi više motiva za vređanje, podsmevanje ili čak fizičko povređivanje.
Kako si zamislila , kakva uniforma da bude za prosvjetne radnice/ke?Ja sam za, obavezne uniforme za prosvetne radnike , dosadilo mi da razmišljam šta da obučem sutra na poslu![]()