Da li ste se ikada u životu "raspali" i niste mogli da kontrolišete suze, bes ili nešto slično?

U Srbiji žene imaju samo 2 mogućnosti da odrobijaju kaznu: CZ Beograd i KPZ Požarevac.

Prvi put sam dobila 6 meseci u CZ, bilo mi je ovako:
Zaključaju te i zabole ih
:lol:
Ne moraš čak ujutru da ustaješ ako nećeš, propustićeš doručak i jutarnju terapiju a i to ih zabole

E sad. Nisam osoba koja plače. Nisam plakala od detinjstva. Drugi put dobijem 2 godine koje je naknadno apelacioni sud preinačio na 4, i to u KPZ Požarevac.
E sad:
U 06h ujutru mora da ti je zategnut krevet, da ti je poslednje dugme na košulji zakopčano, onda ide svako jutro čišćenje soba, hodnika, wc-a, maltretiranje, vređanje, preskakanje terapije, ukidanje paketa, zabrana pisama, ako nemaš nikoga u smislu veze, uvek ćeš ti najjebati, kad stojiš u redu da jedeš imaš 5 do 15 minuta (ko te jjjebbe što nisi brže jela), kad je dan za pranje veša to je kamp za gladijatore, ženturače se udaraju laktovima, da bi stigle na vreme iako je to nepotrebno dok murija urla...itd.

Doveli su me na suđenje za neku "prikolicu" u moj grad i tu se raspadnem, plakala sam kao dete, dokle je to otišlo, znam da nije moguće ali očaj zahteva očajnički pokušaj, "molim Vas, dodajte mi ako treba još godinu dana, samo me prebacite u Beograd", dovezli su me, inače, u pik apu a ne u "marici", bukvalno kao džukelu, sedela sam u mraku vezana lisicama od Požarevca i nazad...

Posle 2 meseca, toliko je bilo prošlo, ujutru me neko proziva da se pakujem - stiglo mi odobrenje za prebačaj za Beograd.
Najsrećniji dan u mom životu, s obzirom na okolnosti o kojima pričam.

I tako sam živela još godinu i 2 meseca u zatvoru u Beogradu i bilo mi bolje nego sad napolju

izvini ali šta si uradila pa si bila tako dugo u zatvoru?
Šta god da sam uradila onaj tretman nijedno ljudsko biće nije zaslužilo.
Jednom su me strpali u pik ap na leto i parkirali na suncu, mrak totalni, vezana lisicama pozadi ruke tako da nisam mogla da pijem vodu...bila sam pribrana pa sam shvatila da treba manje da trošim vazduh i da legnem jer jedino pod nije bio vreo.
Od 06h do 20h
Kad su otvorili, samo su me uhvatili, doneli do hodnika i doslovno bacili.
Naknadno sam čula da to rade "problematičnima".

(Razbojništvo)

Napisala bih pesmu o ljubavi
ali nisam mogla voleti
Napisala bih priču o tebi
ali te nisam upoznala
Napisala bih roman o životu
ali nisam živela.

Napisano po sećanju, nagrađena pesma devojke od 23 godine,
osuđene ,,U ime naroda" na 3 godine zatvora
Da, da, ima dosta talentovanih za sve i svašta, jedna otkrije da zna da slika, druga postane odbojkašica, ali pisanje je najčešće.
Sviđa mi se ovo...

Poslednji put letos.
Poslala ćeru na selo, iskoristila taj period da odradim neku manju intervenciju, zove me i pita kako si, pozdravlja te baba i svi ostali, meni suze samo grunuše.
Pričam sa detom i ostatkom porodice a suze samo liju.
Završim razgovor, i počeh da jecam.
Isplakala se, izjecala, istresla nos, umila.

Back