Da li ste “savladali” kineske štapice za jelo ?

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
384.002
Znate li pravilno da ih korisiite kada jedete, kod kuce ili u restoranu?
kineska_hrana.jpg

Da ali nije to zamisljeno za nas ...to samo za kineze....mi imamo viljuskicu i kasikicu...plus viljuskica radi i kao noz, samo naostris levu stranu zadnji zubac, odlicna dosetka...ustvari , svi to radite kod torti , ali moze i kod mesa i kod drugih jela.....

Isto moze vrh kasike da se naustri, tu ne sme bok iako svi koriste kao bok za secenje ali ne sme...isekli bi usta...kod kasike..

Nisam iz Azije, ali volim mnogo od azijske kulture!
Zavidim im pomalo na tome kako mogu jesti išta uz pomoć ta dva štapića,
ali.... jesmo li jeli viljuškama i kašikama (srebrnim) dok su naši susedi grabili hranu golim rukama?
To je taj patriotizam-nije više ni važno da li se stvarno desilo, ali, čoveče-ja jedem uz pomoć kašike, viljuške i noža, i ti me sad učiš da jedem tako da nešto što bih pojela pikiram sa dve male i veoma tanke motke!
Šalim se malo...
ali sam uvek pola ozbiljna!

Znate li pravilno da ih korisiite kada jedete, kod kuce ili u restoranu?
Pogledajte prilog 1740667
Da. Nije neka mudrost, mučiš se par prvih puta, posle mehanika i mišićna memorija uleću i ide bez problema. Kada ih dugo ne koristim treba mi koji sekund da ih ponovo "namestim" među prste, ali posle ide glatko.

Ali pošto sam se najviše zadržavao na Tajlandu, azijsku hranu najčešće jedem po njihovoj etikeciji, tj. kašikom u desnoj ruci i viljuškom u levoj sa kojom se hrana nabacuje na kašiku sa kojom se u stvari jede. Znam da zvuči čudno ali za sva jela sa sosevima bilo sa pirinčom ili suvim nudlama ovo je apsolutno najefektniji metod. Mnogo efektniji nego štapići da ne pominjem nož i viljušku.
Jedino kada koristim štapiće su azijske supe sa nudlama, ramen i sl....uz kašiku za tečnost naravno.

Back