Da li ste religiozna osoba?

Da li ste religiozna osoba?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
nisam.
i mislim da su religiozni ljudi/vernici primitivni i da je nedopustivo da se u 21om veku neko time bavi van kulturno-antropoloških studija, radionica, izložbi...
...krajnje je vreme da se suočite sa strahom od smrti i da vas neće biti posle smrti, što je zapravo u osnovi zašto je čovek religiozan..
...to je moje mišljenje, ko se ne slaže nešto mi se yebe za to :hahaha:

E pazi fixa, nemoj da vredjas vernike da su primitivni, postuj razlicita misljenja,
2) zasto je verovanje u Boga u prvom,2-gom,3-cem,...19,20-tom veku ok,
a u 21 to mora da bude neka kulturno-antropoloska studija..malo si se izlupao...
Sto tebi smeta to sto neko drugi veruje da ce da zivi posle smrti.Ako ti neverujes u Boga,budi dobar ovako,pusti nek drugi veruju,ti mislis da je krajnje vreme da vernici poveruju u kraj tela=kraj duse ,a oni misle obrnuto da je krajnje vreme da nevernici pomisle da kraj tela razlicito smrti duse,ali postuj tudji stav iako si moderator...bez uvrede

Zato bih uopste verovao ? Zasto da verujem nekim ljudima koji veze nemaju ?

Narocito ne bih verovao Jovanu Zlatoustom koji je svom Bogu prepisao najvece zlodelo - stvaranje pakla .

Znate BOG je najveca dobrota na svetu , medjutim i on se jednom , ali davno , zayebao i zgresio - stvorio je Djavola i pakao , najvece zlo . Ali dobro svi smo gresni ...:hahaha:

Ne bih sad da pravim zajebanciju sa religijama , mada religion is really got for making fun of !

Hriscanstvo - Isus Hrist je obican MIT . To je mit bas kao i Zevs ili nas Slovenski drevni Bog Perun koji nam je k srcu prirastao pa ga danas slavimo kao Sv. Iliju . To je neka vrsta , izmenjenog , hriscanstva .

Verovanje u Hrista se nimalo ne razlikuje u verovanje u Sholjicu ili u Milana Tarota .

Hriscanstvo je covecanstvu donelo samo bedu , ratove , inkvizicije i dugu pauzu tamnog srednjeg veka .

E pazi fixa, nemoj da vredjas vernike da su primitivni, postuj razlicita misljenja,
2) zasto je verovanje u Boga u prvom,2-gom,3-cem,...19,20-tom veku ok,
a u 21 to mora da bude neka kulturno-antropoloska studija..malo si se izlupao...
Sto tebi smeta to sto neko drugi veruje da ce da zivi posle smrti.Ako ti neverujes u Boga,budi dobar ovako,pusti nek drugi veruju,ti mislis da je krajnje vreme da vernici poveruju u kraj tela=kraj duse ,a oni misle obrnuto da je krajnje vreme da nevernici pomisle da kraj tela razlicito smrti duse,ali postuj tudji stav iako si moderator...bez uvrede

ja ne vređam vernike. pojam primitivizam je jedini pojam kojim bih objasnio, da ima neka malo manje agresivna reč, možda bih je upotrebio.
u prethodnim vekovima je normalno da su ljudi verovali u magije, bogove, da planeta zemlja leži na velikoj kornjači, da je ravna ploča i u šta su sve verovali da sad ne nabrajam...danas, je, uz sva saznanja i ukupnost evolucije svesti da tako kažem, danas je to ipak primitivno, pa kao što rekoh te pojave treba ostaviti za muzeje, izložbe, radionice....
...btw. uglanom mi ne smeta, nek veruje ko u šta oće, ali ima situacija u kojima mi smeta.

Zato bih uopste verovao ? Zasto da verujem nekim ljudima koji veze nemaju ?

Narocito ne bih verovao Jovanu Zlatoustom koji je svom Bogu prepisao najvece zlodelo - stvaranje pakla .

Znate BOG je najveca dobrota na svetu , medjutim i on se jednom , ali davno , zayebao i zgresio - stvorio je Djavola i pakao , najvece zlo . Ali dobro svi smo gresni ...:hahaha:

Ne bih sad da pravim zajebanciju sa religijama , mada religion is really got for making fun of !

Hriscanstvo - Isus Hrist je obican MIT . To je mit bas kao i Zevs ili nas Slovenski drevni Bog Perun koji nam je k srcu prirastao pa ga danas slavimo kao Sv. Iliju . To je neka vrsta , izmenjenog , hriscanstva .

Verovanje u Hrista se nimalo ne razlikuje u verovanje u Sholjicu ili u Milana Tarota .

Hriscanstvo je covecanstvu donelo samo bedu , ratove , inkvizicije i dugu pauzu tamnog srednjeg veka .
Pakao je stanje duse...bas onako kako mi kazemo npr.neko je uradio nesto i napravio mi je pakao u dusi...
a raj je isto stanje duse kad je dusa mirna, spokojna,sveti oci su smatrali smirenje najvisim dusevnim dostignucem
Tako isto i vera trebalo bi da proizvodi neka fina, spokojna osecanja za razliku od sholjice i tarota koji su stetni generalno
Ja verujem da nam to stanje duse, smirenost, uznemirenost...zapravo to nam kreira zivot
A misliti na Boga je upravo nesto sto odrzava taj mir, misao uopste o nekom visem bicu koji je tvorac,moralno-cist,covekoljubiv,sve zna...itd

Back