Da li ste puritanac?

Gost 436569

Domaćin
Poruka
3.572
Prema urbanom rečniku puritanci su kraljevi i kraljice mediokriteta, uvek spremni da upere prstom u nemoral i da na svojim nejakim plećima nose sva etički moralna i/ili religiozna načela (makar zvanično).

Da li ih poznajete i da li imate razumevanja za takve ljude?

Da li mislite da oni iskreno veruju u te svoje predstave ili je sve fejk radi publike?

Da li ste jedan od njih?

Prema urbanom rečniku puritanci su kraljevi i kraljice mediokriteta, uvek spremni da upere prstom u nemoral i da na svojim nejakim plećima nose sva etički moralna i/ili religiozna načela (makar zvanično).

Da li mislite da oni iskreno veruju u te svoje predstave ili je sve fejk radi publike?

Da li ste jedan od njih?
Углавном верују у своје представе, али не виде себе и своје мане, а уједно другима виде мане, које уопште нису мане, нити су за гледање.

Da li ste jedan od njih?
Pa da li još postoji takva vrsta ljudi? Odnosno vredi li uopšte da postoji?

Pa da li još postoji takva vrsta ljudi? Odnosno vredi li uopšte da postoji?

Ima ih svuda, baš zbog toga sam i otvorila temu. To su ti oni ljudi koji pitaju što se nisi oženio, što nemaš decu, što ćeš da se razvedeš… upiru prstom u sve i svakog ko se ne uklapa u njihov “idealni” svet.

Углавном верују у своје представе, али не виде себе и своје мане, а уједно другима виде мане, које уопште нису мане, нити су за гледање.

Slažem se. Meni su najmučniji oni koji su u braku zbog toga šta će svet da kaže, a varaju na sve strane.

Ima ih svuda, baš zbog toga sam i otvorila temu. To su ti oni ljudi koji pitaju što se nisi oženio, što nemaš decu, što ćeš da se razvedeš… upiru prstom u sve i svakog ko se ne uklapa u njihov “idealni” svet.
A misliš na te puritance. Pa ima ih svuda, među rodbinom, prijateljima, kolegama na poslu. Nije ponekad loše da te neko podseti da ti je vreme došlo, ali ne treba preterivati i ulaziti u raspravu jer na kraju dođe do amoniziteta između puritanca i osobe koja je predmet kritike puritanca.

Poslednja izmena:

Da li ste jedan od njih?
Kraljica mediokriteta.👑
Ta sam.

Ja sam to jednom uradio, pitao jednu drugaricu ima li neki dečko u tvom životu, ona mi odgovorila da je to ne zanima, da će putovati, provoditi se samo, da nju ti uopšte ne zanima. Uđosmo u polemiku, ona se diže, ode sa stola, i više se od tada videli nismo. Zato više nikad, što se mene tiče crkni, ne tiče me se uopšte.
E jbg.sad Meliote i ti, bas da crkne samo zato sto ode od stola...

Da li ih poznajete i da li imate razumevanja za takve ljude? - DA , da razumem ih a zalosno je da robuju misljenju okoline

Da li mislite da oni iskreno veruju u te svoje predstave ili je sve fejk radi publike? - njihov problem

Da li ste jedan od njih? - Ne, jer "sve sto je prirodno nije mi strano"

salut

Ja sam to jednom uradio, pitao jednu drugaricu ima li neki dečko u tvom životu, ona mi odgovorila da je to ne zanima, da će putovati, provoditi se samo, da nju ti uopšte ne zanima. Uđosmo u polemiku, ona se diže, ode sa stola, i više se od tada videli nismo. Zato više nikad, što se mene tiče crkni, ne tiče me se uopšte.

Bas umes sa ljudima i u RL i ovde ...

Da li ste jedan od njih?
Skoro celo stanovnistvo je tako nastrojeno.

Bas umes sa ljudima i u RL i ovde ...
Ja sam joj samo rekao istinu da se ne pravi mnogo pametna, jer umešto što je šetala kera trebalo bi bi neko dete da šeta. A spomenuo sam joj kera jer je šetajući kera nju napalo drugo kuče i odgrizlo joj parče mesa na nozi. Mislim da sam joj to i rekao, tada te kuče možda ne bi napalo i odrizlo deo mesa na nozi.

Pa to su mahom ljudi koji cekaju da im se poklopi sve. Kod njih i nema veze taj neki moral, kako se time predstavljaju, vec su vise ukorenjeni u tome da ocekuju da im drugi sredjuju stvari u zivotu.
Jedno je kada imas principe i vodis se njima, pa kategoricno kazes: to ne. I drzis se toga, vazi za druge kao i za tebe. I to u sirem kontekstu. Dakle to nije samo znacka na partizanskoj kapi zbog koje se ubija ako je neko pipne, vec ima osnovano znacenje i racionalizovano, dublje znacenje.
Drugi je kada se deli etika poput bombona.
Na pr. Necu sa ozenjenim/udatom, jer to je amoralno, a ovamo bez problema rasturim brak. Ili povredim osobu iz sebicnih razloga.
Ili ovi sto su moralci u krevetu. Taman posla, samo mazenje i ozbiljna veza. Ocekuju nerealna obecanja, postavljam se, a onda cu da sutnem tu osobu posle godina ulaganja, zato sto me iznerviralo jer ne slaze peskir kako ocekujem.
To su po meni izgubi koji blage veze sa zivotom nemaju, najgore je sto obicno za sebe misle da imaju i tako em sebi skode, em drugima oko sebe, jer su nesposobni da gledaju na zivot svojim ocima, vec je to miks sujete i laznog morala.

Back