Da li ste ikada videli-doziveli neku misterioznu pojavu ili fenomen

ja sam prichala neshto bzw, trtljala kao i sva druga deca kada sam imala 3, 4 godine. i rekla sam mami da je to osachki jezik i stalno sam izmishljala tako neke rechi. i mene mama pita kako se kaze neshto na tom jeziku i ja joj kazem, ona me isto pita posle mesec dana i ja joj kazem isto...i pre par godina ona nadje u nekoj enciklopediji "osachki jezik-mrtav jezik kojim su govorili stari italijani". zena kad se nije shlognula :lol: taj "jezik" sam prestala da pricham negde u periodu kada sam krenula u shkolu....

slicne stvari sam i ja cuo,desava se kod dece u tom periodu do 5-6 godina.....navodno,u proslom zivotu su nresto bili,ali se to na tom nekom "remontu mozga i duse" na koji svi idemo pred sledeci zivot nije dobro odradilo,trako da se toj deci jos uvek javljaju "filmovi" iz proslog zivota...kao tebi taj jezik,tog naroda kome si verovatno pripadala....sada verovatno vise nicega nemozes da se setis na tom jeziku.
moj drugar sa vidikovca je svojim roditeljima pricao da je on bio ruski pilot poginuo u 2.s.r cak je pricao da zna da svira klavir i kako je imao lepu zenu i slicno....tako neke zivotne stvari i sitnice nesvakidasnje za decu....dosta je pricao o karakteristikama ytog aviona...nesecam se sta mi rekose koji je bio,recimo iljusin,ali dete od 3 godine nikad ranije nije culo za to....to je nestalo kod njega kad je jos malo porastao,i vise nikad nije ponovio....sem roditelja,od kojih sam i ja cuo
e sad,moze da bude decija masta...i uticaj tv-a ....a mozeee ii :):)
tanana tana nana

Back