Da li ste ikad odbili?

Opa, darežljiv kum... :zper:
Gde si bio kad sam se udavala, da mi budeš kum? :aha:

- - - - - - - - - -

:rotf: :zcepanje:

- - - - - - - - - -

:zcepanje: Na isti klip sam pomislila... :lol:

- - - - - - - - - -

Ja odbijem sa zadovoljstvom kad me zovu rođaci iz inostranstva koje viđam samo kad mi donesu pozivnice za svoja slavlja... Uživancija, sa izgovorima smišljenim trenutnom inspiracijom, bude to zabavno.... Onda se obavezno raskukam kako je ovde teško i nema se, eto, para za gluposti, rado bismo prisustvovali ali eto... Obožavam... :zloca:

To je zato sto volim da se pokazem jer sam seljak u dusi:rumenko:
Nema veze da li cu platiti racun za EPS, na svadbama kolo vodim:maramica:

Pa mnogi ne poznaju ni svoje rođake, ali ih roditelji pozovu, jer je "takav red".

- - - - - - - - - -

Ili roditelji pozovu poslovne partnere, svoje drugare... zavisi od broja zvanica.. i zaduživanja kod nekog ko nekom nešto ostao dužan :lol:

zato su neke svadbe nekako najneintimnija okupljanja ( :

- - - - - - - - - -

Možda su takve svadbe dobre, ša znam..

Jesam..po svadbama zaista ne idem, jer o njima nemam lepo misljenje..bliskim prijateljima i rodjacima poklon u vidu sume novca za pocetak zajednickog zivota dam bez svadbe..
Odbila sam i jedno kumstvo, kad je poziv bio sumanut..par kojeg sam jedva znala je hteo da im krstim dete..zahvalila sam se i rekla da je to velika cast i odgovornost koju nisam u stanju da prihvatim i da sigurno imaju osobe koje su bliskije njihovom detetu..strasno mi je bilo sto sam se ja osecala neprijatno zbog toga i isto sam smisljala danima nacin da im saopstim to...sad sa ove distance, ne bi mi bilo uopste neprijatno da to odmah kazem..a sto se tice "kumova" nikad se vise nismo videli, a ni culi..toliko o bliskosti..

Uvredila si ih, zato nidte biki u kontaktu.

Jesam..po svadbama zaista ne idem, jer o njima nemam lepo misljenje..bliskim prijateljima i rodjacima poklon u vidu sume novca za pocetak zajednickog zivota dam bez svadbe..
Odbila sam i jedno kumstvo, kad je poziv bio sumanut..par kojeg sam jedva znala je hteo da im krstim dete..zahvalila sam se i rekla da je to velika cast i odgovornost koju nisam u stanju da prihvatim i da sigurno imaju osobe koje su bliskije njihovom detetu..strasno mi je bilo sto sam se ja osecala neprijatno zbog toga i isto sam smisljala danima nacin da im saopstim to...sad sa ove distance, ne bi mi bilo uopste neprijatno da to odmah kazem..a sto se tice "kumova" nikad se vise nismo videli, a ni culi..toliko o bliskosti..

:ok: to cenim

Pa, ja nisam odbio, al rekoh, nisu me cimali poznanici, nego dragi ljudi sa kojima se znam odmalena....Da me pita taxista koji me prvi put vidi, a nije moj drug Kole, ne znam da l bih prihvatio

Je l red da prihvatim? Čisto da znam...al kod mene bi to zavisilo od raspoloženja u tom trenutku :lol:

- - - - - - - - - -

Čim si nešto kao malo bitan, mogu da mislim koliko poznati sportisti imaju poziva za kumstvo, ili koliko Đokoviću pišu neki nepoznati ljudi da im bude kum..pa ne.. msm, ako oni nemaju malo granica obzirnosti, tako da kažem, što bi sad bilo tebi neprijatno da odbiješ.

Ja se ne secam kada sam bila na svadbi osim na svojoj. Moja generacija se odavno poudavala i pozenila, mnogi se i porazvodili a sada cekamo eventualno drugi krug, mada malo njih se na to odlucuje zvanicno i sa svadbom..
Sada nas zovu uglavnom neki ljudi sa posla to gledamo da izvrdamo jer ja volim svadbe samo gde znam ljude, gde sam bliska sa mladencima.
Kumstvo nisam nikada odbila, vencala sam 5 drugarica i krstila dvoje dece.

Za kuma ne bi ni trebalo da se uzima neko iz najbližeg okruženja, već neko koga poštuješ, kome će to biti čast i sa kim ćeš, upravo zbog te distance, moći da održavaš solidne odnose.
Druga je stvar što se ustalilo da se za kuma uzima neko kog ćeš moći da čerupaš u dužem vremenskom periodu. Služi da bude zlatna koka.

Eo, biram da mi Kevin Spejsi bude qm nekom prilikom :lol:

znam da su moji pominjali staro kumstvo, al te ljude sam video možda 2 puta u životu..niti znam kako su ih birali ni šta tačno znači... a lepo bi bilo da smo u kontaktu, meni bi baš bilo lepo i podsećalo me da pretke... e, da, bilo ih je više, po prezimenima..npr. e, ti su nam stari kumovi..ša, kako, zašto, nem pojma..

Uvredila si ih, zato nidte biki u kontaktu.

pa ako je to razlog, sta da se radi
nismo se ni druzili, ni bili bliski ni pre toga
taj momenat nisam dozivela kao veliki gubitak u zivotu, vise kao rasterecenje
hocu da pomognem uvek kad mogu..cesto i vise nego sto su moje mogucnosti
ali stvarno ne volim kad neko te okolnosti posle jos zloupotrebljava

Završio sam s računicom, zato me nije bilo na Krsti neko vreme, i mogu da ti kažem, Čile, da se još uvek krstim! Evo, trenutno se krstim desnom, a levom kuckam. Sva je sreća da sam uglavnom uredno beležio većinu socijalnih kontakata koje sam ostvarivao van radnog vremena, proslave rođendana najbližih, godišnjih odmora i zimovanja (za sve nabrojano imam fotografije). Računica je neumoljiva, i evo, lepo stoji da sam, suma sumarum, od 91. godine do 2016. , dakle za samo 25 godina, bio na 569 venčanja (i čak 1170 sahrana), da sam 199 poziva za venčanje odbio glatko, a 121. sa izvesnim premišljanjem, i na kraju, evo ovde dole, s leve strane, lepo poimenice stoji da sam kumovao 142 puta (139 puta u opštini i 3 puta u crkvi), a da sam 147 puta, uz mlako, i 34 puta uz mračno negodovanje, odbio poziv za kumstvo.

Izvinjavam se voljenoj autorki topica što moja evidencija nije baš najtačnija, i to iz krajnje prozaičnog razloga jer sam negde zaturio novu beležnicu, sačekaj samo da pogledam još i na ovom mestu, dobro, nema je, dakle, definitivno sam negde zaturio evidenciju za prethodne tri godine, ali, ona ionako ne bi ništa bitnije uticala niti izmenila navedene brojke, jer sam u ove tri godine sve pozive za svadbe i kumstva glatko odbio. Čim vidim nekog da mi prilazi s osmehom, onako kao neodlučno i uz snebivanje, pogledam ga mrko i ne dozvolim mu da bilo šta kaže, samo odmahnem rukom i hladno i odlučno procedim kroz vilice: mrš, bre!

magija-brojeva.jpg

Poslednja izmena:

Back