Završio sam s računicom, zato me nije bilo na Krsti neko vreme, i mogu da ti kažem, Čile, da se još uvek krstim! Evo, trenutno se krstim desnom, a levom kuckam. Sva je sreća da sam uglavnom uredno beležio većinu socijalnih kontakata koje sam ostvarivao van radnog vremena, proslave rođendana najbližih, godišnjih odmora i zimovanja (za sve nabrojano imam fotografije). Računica je neumoljiva, i evo, lepo stoji da sam, suma sumarum, od 91. godine do 2016. , dakle za samo 25 godina, bio na 569 venčanja (i čak 1170 sahrana), da sam 199 poziva za venčanje odbio glatko, a 121. sa izvesnim premišljanjem, i na kraju, evo ovde dole, s leve strane, lepo poimenice stoji da sam kumovao 142 puta (139 puta u opštini i 3 puta u crkvi), a da sam 147 puta, uz mlako, i 34 puta uz mračno negodovanje, odbio poziv za kumstvo.
Izvinjavam se voljenoj autorki topica što moja evidencija nije baš najtačnija, i to iz krajnje prozaičnog razloga jer sam negde zaturio novu beležnicu, sačekaj samo da pogledam još i na ovom mestu, dobro, nema je, dakle, definitivno sam negde zaturio evidenciju za prethodne tri godine, ali, ona ionako ne bi ništa bitnije uticala niti izmenila navedene brojke, jer sam u ove tri godine sve pozive za svadbe i kumstva glatko odbio. Čim vidim nekog da mi prilazi s osmehom, onako kao neodlučno i uz snebivanje, pogledam ga mrko i ne dozvolim mu da bilo šta kaže, samo odmahnem rukom i hladno i odlučno procedim kroz vilice: mrš, bre!