Da li ste ambiciozne?

Lord Tywin

Veoma poznat
Banovan
Poruka
11.141
Da li ste ambiciozne? Da li razradjujete planove kako da ostvarite svoje ambicije i da li uspevate u tome?
Da li vas muskarci gledaju drugacije zbog te vase osobine? Da li ambicioznost ide pod ruku sa velikim egom?
Sta mislite o ambicioznim muskarcima?

Uhhhh jako...

Ambicija je kod mene nasusna potreba a ne samo zelja.
Kad god sam u zivotu stala, usporila, kazala sebi kako stici nekud nije vazno pocela sam da tonem.
Imam planove ali nisu mi presudni, zivot pravi svoje planove a kroz njih ide jedan moj ambiciozan karakter.

Kao dete sam bila zmaj, u svemu najbolja. Kada sam se kasnije povlacila znala sam da idem u suprotnost. Nema sredine, nikada nisam bila trojkas, ili cu dobiti peticu sa pohvalnicom ili keca zato sto nisam ucila, nema izvlacenja, vrlo sam stroga prema sebi:lol:

E sada, lose je to sto da bih zivela moram da imam ambiciju a dobro je sto kroz nju sijam. Kada stojim, nesrecna sam, kao akvarel na suncu cije boje cure.

Uz mene takvu idu ambiciozni ljudi. Zene i muskarci. Najbolja drugarica i sestra su jos ambicioznije od mene i volim kako me guraju napred. Zato se valjda dobro slazemo. Logicno, potreban mi je ambiciozan muskarac. Probala sam sa neambicioznim i bilo je mucenje za oboje. Niti je fer prema njemu da ga ja stalno vucem za ruku niti je fer prema meni da me on umrtvi.

Da li ste ambiciozne?

Jesam

Da li razradjujete planove kako da ostvarite svoje ambicije i da li uspevate u tome?

Razradjujem uvek, ali da li uspem - nekad da, nekad ne, neki put odustanem ako vidim da mi je pogresna procena.

Da li vas muskarci gledaju drugacije zbog te vase osobine?

Da.

Da li ambicioznost ide pod ruku sa velikim egom?

Moze, a ne mora. Ambicioznost je karakterna osobina za koju je preduslov izgradjen i stabilan ego. "Veliki ego" ili egomanija je patologija i ona zdravoj ambiciji moze samo da skodi.

Nista specijalno. Zdravu ambiciju i zelju za npredovanjem podrzavam i kod muskaraca i kod zena.

nisam ni najmanje i to mi je jedna od najvecih mana
zadovoljavam se prosekom,sto uopste nije dobro
volim kad je muskarac ambiciozan,al da mu to ne bude najveca preokupacija u zivotu,kako biti bolji i prvi u svemu

Ne, više ne.
Nekada sam bila, voljela biti prva u svemu, hranila svoj ego pohvalama i uspjesima...
A onda mi se sve smučilo i sad volim polako da uživam u onom šta imam i da ne žalim za onim šta nemam.
Temelj ambicije jest osjećaj nezadovoljstva samim sobom, sila koja nas tjera da budemo bolji, želimo uvijek više...i tu onda nema kraja.
Tada, kad si više ne znamo granice, ambicija postane slabost.

Da li ste ambiciozne? Da li razradjujete planove kako da ostvarite svoje ambicije i da li uspevate u tome?
Da li vas muskarci gledaju drugacije zbog te vase osobine? Da li ambicioznost ide pod ruku sa velikim egom?
Да и да.
Ред, рад и дисциплина.
Мушкарци, људи генерално ме виде као изразито енергичну па им амбиције иду природно уз моју појаву, такву каква је, у радном окружењу.
Амбиције имају разни људи. Најбољи је спој самосвести и амбиција. Тад је успех и задовољство загарантован. Егоцентричне особе нису самосвесне. Самим тим, нису никад ни задовољне.

О амбициозним мушкарцима мислим и свашта и ништа.
По аналогији, неки су самосвесни, неки не.
То је суштина приче о амбицијама, из мог угла гледано.

Ne mislim da ambicije uvek imaju veze sa egom. Cesto da. I mislim da je taj vid ambicije vise izrazen kod muskaraca.
Sto se tice zena, mogu da kazem svoje iskustvo i stav. Ambiciozna da, u smislu da mogu sebi da obezbedim egzistenciju i ne zavisim ni od koga.
Za ostala dokazivanja nemam ni zelje ni volje, ne zanima me kako ce me okolina videti.

Ne mislim da ambicije uvek imaju veze sa egom. Cesto da. I mislim da je taj vid ambicije vise izrazen kod muskaraca.
Sto se tice zena, mogu da kazem svoje iskustvo i stav. Ambiciozna da, u smislu da mogu sebi da obezbedim egzistenciju i ne zavisim ni od koga.
Za ostala dokazivanja nemam ni zelje ni volje, ne zanima me kako ce me okolina videti.
Ti ambiciju gledas kroz dokazivanja, a ja iskljucivo kroz pare.:lol:

Da li ste ambiciozne?
nisam ambiciozna.
[/QUOTE]Da li razradjujete planove kako da ostvarite svoje ambicije i da li uspevate u tome?[/QUOTE]
desi se ponekada da imam plan,ali oni uvek padnu u vodu.
[/QUOTE]Da li vas muskarci gledaju drugacije zbog te vase osobine?[/QUOTE]
ako im se gleda,neka me gledaju :kafa:
[/QUOTE] Da li ambicioznost ide pod ruku sa velikim egom?[/QUOTE]
itekako ide.
[/QUOTE]Sta mislite o ambicioznim muskarcima?[/QUOTE]
nista posebno.ali ako bih bila zanemarena zbog njegove ambicije-sve najgore :cool:

Ambicija je postavljanje cilja i ulaganje napora na putu do istog. Recimo, volim kineski...ako nisam ambiciozna ta ljubav ce uvek ostati u senci stvarnosti ( dok cu ja biti nezadovoljna sto nisam ni probala da ga naucim ) a ako jesam pronaci cu nacin da savladam jezik i da, dobicu pohvale ali tudje pohvale nisu bile razlog sto sam se upustila u ucenje kineskog.

Ambicija nije prkositi drugima uspesima koje nisi zeleo. Ne pumpa ambicioznog coveka nadmoc u odnosu na okolinu vec ambicija znaci biti sposoban da okupiras svoj mozak radom i vrtis zadovoljno dnevni tocak dok sanjas svoj cilj...a pohvale, novac, aplauz dolaze na kraju i traju sekund. Moras da imas jaci motiv od prostog pumpanja sujete. Zato su ambiciozni ljudi vredni i pod stare dane, uvek imaju nesto da urade, neki hobi, neki plan...makar se isti svodio na pravljenje ljuljaske za unuce.

Ambicija je postavljanje cilja i ulaganje napora na putu do istog. Recimo, volim kineski...ako nisam ambiciozna ta ljubav ce uvek ostati u senci stvarnosti ( dok cu ja biti nezadovoljna sto nisam ni probala da ga naucim ) a ako jesam pronaci cu nacin da savladam jezik i da, dobicu pohvale ali tudje pohvale nisu bile razlog sto sam se upustila u ucenje kineskog.

Ambicija nije prkositi drugima uspesima koje nisi zeleo. Ne pumpa ambicioznog coveka nadmoc u odnosu na okolinu vec ambicija znaci biti sposoban da okupiras svoj mozak radom i vrtis zadovoljno dnevni tocak dok sanjas svoj cilj...a pohvale, novac, aplauz dolaze na kraju i traju sekund. Moras da imas jaci motiv od prostog pumpanja sujete. Zato su ambiciozni ljudi vredni i pod stare dane, uvek imaju nesto da urade, neki hobi, neki plan...makar se isti svodio na pravljenje ljuljaske za unuce.

tako je!
ambicija je ono sto nas drzi istrajne da ispunimo svoje zelje
koliko nesto zelimo - toliko cemo to sebi i da zacrtamo kao cilj i da postignemo
nije tu da bi bilo kome gurali sa onim sto smo uspeli da uradimo prst u oko
ambicije su razlicite za svakog od nas
i razlicita je vrednost iste ambicije
zdrava prava osoba koja je sposobna da samostalno sedi, stoji, hoda, trci - sigurno kao ambiciju sebi nece to da postavi
osoba sa cerebralnom paralizom na ledjima ima cilj samo da hoda na svojim nogama samostalno
ista sposobnost kod nekoga nema nikakvu vrednost jer se podrazumeva, kad drugoga je najvisi, nekad i nedostizan cilj

zasto bi osoba sa cerebralnom paralizom, koja uz vanzemaljski napor i vezbe sebe postavi samostalno na noge nekome sa tim gurala bilo kome prst u oko?
naprotiv, uspeh koji neka osoba postigne zahvaljujuci tolikom naporu kod drugih osoba treba da izazove ne zavist, nego u najmanju ruku podjednaku srecu i iskreno ljudsko divljenje

Ostvarujem svoje ciljeve, ali ne licim na neku nadrkk., napucanu ribu... na kojoj se vidi na kilometar koliko je nadobudna.

Po mom iskustvu, to su sve komplexi.... Zadovoljna osoba je mirna i postojana i sve ide svojim putem.

Ostvarenje ambicija - barem onih poslovnih - najcesce zavisi od srece.

Ne smeta mi kada je muskarac ambiciozan, ali ne sme da zrtvuje neke druge vrednosti da bi ostvario svoje ambicija ^^

- - - - - - - - - -

Veliki ego je takodje posledica komplexa i sl. negativnih i destruktivnih osobina ~~~

Nikada nemoj da ti je primarni cilj novac, vec da postignes nesto sto ce imati odjeka u tvom zivotu i zivotu drugih. Novac tada dodje sam.

Ako ambiciju gledas korz novac, nigde u zivotu neces stici jer ces samo brojati, brojati i na kraju ces se zabrojati i moraces sve iz pocetka.

Nisam...njaveca moja mana.

Potpuno odsustvo potrebe da nesto veliko postignem, da se dokazujem sebi ili drugima.

To sam, sto sam, prosek mi je dovoljan,

Ambicije kod drugih mi ne smetaju, niti odusevljavaju.
Muskarac sa kojim bih zivela ne sme da bude previse ambiciozan, em bih ga nervirala, em bi ga vukla nazad, em bi on meni isao na zivce.
Ali mora da bude malo ambiciozniji od mene, jer ja uopste nisam.

Ambicioznost je svakako vrlina ali svaka vrlina veoma lako preraste u manu.kao sto,naprimer,samopuzdanje lako predje u aroganciju,tako i ambicioznost moze veoma lako da predje u egoizam,sebicnost pa cak i bahatost.
Covek uvek mora biti umeren i realan sa svojim zeljama i ciljevima.

Back