Da li Srbija treba da vrati sluzenje vojnog roka?

Da li Srbija treba da vrati sluzenje vojnog roka?

• Da, obavezno

• Ne, ovo je dovoljno

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Nije mi jasno zasto se zene ubacuju u ovu temu sta one znaju o vojsci. To bi bilo isto kad bi mi muski pricali o trudnoci i menopauzi kod zena , u sta se naravno ne razumemo.:dash:

U redu je da diskutuju ako se osecaju prozvane jer sam rekao u uvodu da bi uveo sluzenje i za zene kao sto je u Izraelu, gde bi one sluzile pola muskog roka.
Pametnije im je to nego da gledaju Sulejmana, Pink, Farmu, k*rac, palac...a i udat ce se na vreme i nece imat' debila koji nece znati ekser da zakuca u zid a da prst ne polomi.

Dobre su zene, nadje se tu po koja kvocka, ali sve bi to vojska sredila :D

Od 28 NATO clanica, samo u 4 postoji vojna obaveza. Ja znam samo za Tursku, mrzelo me je da guglam koje su ostale 3. Cenim da je neka Albanija i tako neke zemlje.

Mozda kada stupimo u neki sojuz sa Kinom ponovo uvedemo tu vojnu obavezu.
a ne pitas se ni ti ni ostali zbog cega je to tako?
Vecina NATO clanica ima profesionalnu vojsku i drzave EU pojedinacno kresu vojni budzet zato sto imaju princip kolektivne zastite.Postoji li razlog da jedna Nemacka danas ima 1000 tenkova,naravno da ne postoji zato sto skupa sa jos par drzava u okruzenju imau tu cifru.Isto tako je i sa brojnoscu armija clanica saveza,kasarne se zatvaraju jedinice raspustaju
Sa druge strane Srbija ne moze da postane clanica NATO saveza jer bi pristupom direktno stavila tacku na mnoga pitanja koja su danas aktuelna,dok istovremeno postoji opasnost da sa strane neko potpali unutrasnje sukobe u drazavi Jug Srbije,Raska oblast,...Zbog te opasnosti mora imati kvalitetne oruzane snage
Za ove mudrisere sto ne kapiraju svajcarski sistem samo pojasnjenje,drzava velicine Srbije ne moze vojnicki da se brani sa manje od sto hiljada ljudi,profesionalaca toliko nema a i to sto ima to je suvise neozbiljna cifra.Videli smo na primeru Gruzije kako mala vojska u otvorenom sukobu puusi kad naidje na majstore.Mala vojska je jedino dobra kod "Pusti ih da udji pa im onda na prepade ...kevu" Profesionalni sastav, plus da je svaki pojedinac obucen, i neka poluaktivna rezerva garantuju da Srbija nikada ne bi bila napadnuta zato sto bi cena bila previsoka za napadaca.
Ratovi se poslednjih decenija vode iskljucivo vazdusnom prevlascu a neko mora da stiti to RV i PVO i to je KoV.,Da nema KoV nema potrebe ni imati RV I PVO.
Za kraj ako je srpskim muskracima muka sluziti sest meseci vojsku,spavati kod kuce i samo i odlaziti na obuku i neka dezurstva onda nije ni cudo sto godisnje u Srbiji bude izvrseno 170 000 abortusa,nece zene da radaju placipickama decu

Poslednja izmena:
Veliki hodnik, mali hodnik,
mora da bude očišćen pod,
dok na nas urla pijani vodnik
umire II streljački vod.

Poteraj krdo gore uz brdo,
potiljak vojsko, ubrzaj hod,
nama je duša davno u nosu
umire II streljački vod.

Svi desetari su govna u stvari
urlanjem upišu sebi po bod
vojska je stoka, važna je značka,
umire II streljački vod.

Ali si tada,ustvari,postao čovek !
I takav ćeš,jamačno,ostati dovek'.
------------------------------------------------
Sve da zahvališ streljačkom vodu,
i za čojstvo,i za slobodu....!

Od 28 NATO clanica, samo u 4 postoji vojna obaveza. Ja znam samo za Tursku, mrzelo me je da guglam koje su ostale 3. Cenim da je neka Albanija i tako neke zemlje.

Mozda kada stupimo u neki sojuz sa Kinom ponovo uvedemo tu vojnu obavezu.
Vecina NATO clanica ima profesionalnu vojsku i drzave pojedinacno kresu vojni budzet zato sto imaju princip kolektivne zastite.Postoji li razlog da jedna Nemacka danas ima 1000 tenkova,naravno da ne postoji zato sto skupa sa jos par drzava u okruzenju imaju tiu cifru.Isto tako je i sa brojnoscu armija clanica saveza,kasrne se gase jedinice raspustaju
Sa druge strane Srbija ne moze da postane clanica NATO saveza jer bi pristupom direktno stavila tacku na mnoga pitanja koja su danas aktuelna,dok istovremeno postoji opasnost da sa strane neko potpali unutrasnje sukobe u drzavi ,Jug Srbije,Raska oblast,...zbog te opasnosti mora imati kvalitene oruzane snage
Za ove mudrisere sto ne kapiraju svajcarski sistem samo pojasnjenje,drzava velicine Srbije ne moze vojnicki da se brani sa manje od sto hiljada ljudi,profesionalaca toliko nema a i to sto ima to je suvise neozbiljna cifra.Videli smo na primeru Gruzije kako mala vojska u otvorenom sukobu puusi kad naidje na majstore.Mala vojska je jedino dobra kod "Pusti ih da udji pa im onda kevu,.." Profesionalni sastav, plus da je svaki pojedinac(rezerva) obucen, i neka poluaktivna rezerva garantuju da Srbija nikada ne bi bila napadnuta zato sto bi cena bila previsoka za napadaca.
Ratovi se poslednjih decenija vode iskljucivo vazdusnom prevlascu a neko mora da stiti to RV i PVO i to je KoV,ako nema KoV-a nema potrebe ni imati RV I PVO.
Za kraj ,ako je Srpskim muskracima muka sluziti sest meseci vojsku onda nije ni cudo sto godisnje u Srbiji bude izvrseno 170 000 abortusa,nece zene da radaju placipickama decu

Poslednja izmena:
Vecina NATO clanica ima profesionalnu vojsku i drzave EU pojedinacno kresu vojni budzet zato sto imaju princip kolektivne zastite.Postoji li razlog da jedna Nemacka danas ima 1000 tenkova,naravno da ne postoji zato sto skupa sa jos par drzava u okruzenju imau tu cifru.Isto tako je i sa brojnoscu armija clanica saveza,kasarne se zatvaraju jedinice raspustaju
Sa druge strane Srbija ne moze da postane clanica NATO saveza jer bi pristupom direktno stavila tacku na mnoga pitanja koja su danas aktuelna,dok istovremeno postoji opasnost da sa strane neko potpali unutrasnje sukobe u drazavi Jug Srbije,Raska oblast,...Zbog te opasnosti mora imati kvalitetne oruzane snage
Za ove mudrisere sto ne kapiraju svajcarski sistem samo pojasnjenje,drzava velicine Srbije ne moze vojnicki da se brani sa manje od sto hiljada ljudi,profesionalaca toliko nema a i to sto ima to je suvise neozbiljna cifra.Videli smo na primeru Gruzije kako mala vojska u otvorenom sukobu puusi kad naidje na majstore.Mala vojska je jedino dobra kod "Pusti ih da udji pa im onda na prepade ...kevu" Profesionalni sastav, plus da je svaki pojedinac obucen, i neka poluaktivna rezerva garantuju da Srbija nikada ne bi bila napadnuta zato sto bi cena bila previsoka za napadaca.
Ratovi se poslednjih decenija vode iskljucivo vazdusnom prevlascu a neko mora da stiti to RV i PVO i to je KoV.,Da nema KoV nema potrebe ni imati RV I PVO.
Za kraj ako je srpskim muskracima muka sluziti sest meseci vojsku,spavati kod kuce i samo i odlaziti na obuku i neka dezurstva onda nije ni cudo sto godisnje u Srbiji bude izvrseno 170 000 abortusa,nece zene da radaju placipickama decu

:worth:

Vecina NATO clanica ima profesionalnu vojsku i drzave pojedinacno kresu vojni budzet jel imaju princip kolektivne zastite.Postoji li razlog da jedna Nemacka danas ima 1000 tendkova,naravno da ne postoji zato sto skupa sa jos par drzava u okruzenju imaju tiu cifru.Isto tako je i sa brojnoscu armija clanica saveza,kasrne se gase jedinice raspustaju
Sa druge strane Srbija ne moze da postane clanica NATO saveza jer bi pristupom direktno stavila tacku na mnoga pitanja koja su danas aktuelna,dok istovremeno postoji opasnost da sa strane neko potpali unutrasnje sukobe u drazavi ,Jug Srbije,Raska oblast,...zbog te opasnosti mora imati kvalitene oruzane snage
Za ove mudrisere sto ne kapirju svajcarski sistem samo pojasnjenje,drzava velicine Srbije ne moze vojnicki da se brani sa manje od sto hiljada ljudi,profesionalaca toliko nema a i to sto ima to je suvise neozbiljna cifra.Videli smo na primeru Gruzije kako mala vojska u otvorenom sukobu puusi kad naidje na majstore.Mala vojska je jedino dobra kod "Pusti ih da udji pa im onda kevu,.." Profesionalni sastav, plus da je svaki pojedinac obucen, i neka poluaktivna rezerva garantuju da Srbija nikada ne bi bila napadnuta zato sto bi cena bila previsoka za napadaca.
Ratovi se poslednjih decenija vode iskljucivo vazdusnom prevlascu a neko mora da stiti to RV i PVO i to je KoV,da nema KoV-a nema potrebe ni imati RV I PVO.
Za kraj ako je Srpskim muskracima muka sluziti sest meseci vojsku onda nije ni cudo sto godisnje u Srbiji bude izvrseno 170 000 abortusa,nece zene da radaju placipickama decu
Odakle ova cifra? I da li sve te žene abortiraju zbog toga što im onaj sa kojim su imale seks bez zaštite nisu služili vojsku?

Odakle ova cifra? I da li sve te žene abortiraju zbog toga što im onaj sa kojim su imale seks bez zaštite nisu služili vojsku?

http://www.google.de/url?sa=t&rct=j...qbyLBg&usg=AFQjCNF96NhIDZEbLeCiRzwjWjh0ro71tQ
ne znas da ukucas na pretrazivacu?
Sto se tice boldovanog ,klasicno bezanje od odgovornosti,zene su imale sex bez zastite ti se tu nista ne pitas.Muka vam je sest meseci biti diciplinovan kao i sto vam je muka da nosite "kabanicu".Na kraju krajeva ako ce zena na kanal to je njena stvar njeno telo, dzentlmesnki prepustas njoj odluku
Samo potrvdjujes sa ovakvim pitanjima napisano

Jedan od primera je moj buraz koji sticajem okolnosti i zbog ostecenog oka nije sluzio vojsku i eno ga i dan danas zivi kod roditelja a od sposobnosti-nema ama bas nikakvih i sve mu je tesko. Video bih ja njega kad ujutro u 5h odmah ide na teren da skace "gusterov let" i kako optrcava u cizmama teren a onda sve ostalo gde spada i meltretiranje od strane "Dzombi" ali sve je to uticalo na sazrevanje i da balavac postane muskarac.

Ha ha, wow

У моменту ми паде на памет један мој професор... "most misguided piece of educational advice I've ever seen" рече он, тресући главом. Ево сад ја идем његовим стопама.

Друже, ти говориш о напретку кроз малтретирање. Ако то стварно, најискреније мислиш, ја не знам шта да ти кажем.

Treba ponovo poslati u vojsku ove koji su već jednom bili, pošto se izgleda, samo njima i ide u vojsku. Stvarno je patetično kada vidiš nekog od 40+ godina kako prepričava doživljaje iz vojkse od pre 20+ godina, dok je ponosno branio Titovu privatnu prćiju. Moraju ovdašnji muškarci da odrastu i da zaborave svoje puške, tenkove, avione i slične igračke.

Ja stvarno neznam kako žene mogu da služe vojsku, a da bude nekako - na nivou. :lol:
Na primer, jutarnje postrojavanje ili raport pred komandirom čete...
Za pohvalu komandir kaže: - Vrlo dobro vojniče!
Vojnik odgovara: - Služim Narodu! Srbiji!
A obično komandir kaže: Služite vi k.... mome!
:hahaha::hahaha::hahaha:

PS
( Izvinjavam se ženama na šalli )

Poslednja izmena:
Šuma, zvezde, potok, i noć gluva.
Mesečina, nebo bez oblačka.
Stražarimo ja i pas pun buva.
Sećanje me oko srca čačka.

Potrbuške ležim pored puške.
A srce mi umire od gladi.
I meša se u poslove muške.
Šta li noćas moja bivša radi?

Moja bivša, lepša od svih srna.
Kog je noćas digla međ bogove?
Moja bivša, otrovnica crna.
Kome li je nabila rogove?

Zašto noćas dolete ovamo,
moja bivša, nestalna ko duga?
Ona koja sa pogledom samo,
pola vojske pobedi iz cuga?

Stoj! Ko ide?! Stiže nova smena.
Znači vreme da se malo spava.
A sa mnom je stražarila žena.
Pa me boli glava za badava.

ма то су ти ово крстини урумаши.. били у војсци за време тите а кад се припуцало у рату сакрили се испод женине сукње.. ево их сад паламуде из иностранства..
Gastosi su inače najveći junaci, dok se iz zemalja EU i USA (vekovnih srpskih neprijatelja) koje hrane njihove nezahvalne guzice, bore protiv tih istih zemalja za Srbiju koja je stotinama ili hiljadama kilometara daleko.

http://www.google.de/url?sa=t&rct=j...qbyLBg&usg=AFQjCNF96NhIDZEbLeCiRzwjWjh0ro71tQ
ne znas da ukucas na pretrazivacu?
Sto se tice boldovanog ,klasicno bezanje od odgovornosti,zene su imale sex bez zastite ti se tu nista ne pitas.Muka vam je sest meseci biti diciplinovan kao i sto vam je muka da nosite "kabanicu".Na kraju krajeva ako ce zena na kanal to je njena stvar njeno telo, dzentlmesnki prepustas njoj odluku
Samo potrvdjujes sa ovakvim pitanjima napisano
Samo sam pitao i to lepo. Što se odmah žestiš, I'm just gathering the facts. Jeste da je tamo data malo manja procena, ali s obzirom da je šestocifrena, prilično je velika. :eek: E sad, da li je to zbog toga što očevi nisu služili vojsku, ostaje da se vidi. Inače nije mi muka da budem šest meseci disciplinovan, kao što mi nije bilo teško celog svog odraslog života. A kabanicu nosim redovno (sreća pa mi je apoteka na dva minuta od gajbe), jer sam dovoljno edukovan da znam za zaštitu kao prevenciju, a i posledice nekorišćenja iste.
Ako je tebi vojska jedini izvor discipline u životu i misliš da bez toga ne bi sazreo, onda je dobro što si služio (ozbiljno), ali to jednostavno ne funkcioniše kod svih. Btw, ako već nisi, pročitaj moje postove od #324 naovamo (ako jesi pročitaj ponovo), pre nego što počneš da mi nabacuješ neke osobine.

Samo sam pitao i to lepo. Što se odmah žestiš, I'm just gathering the facts. Jeste da je tamo data malo manja procena, ali s obzirom da je šestocifrena, prilično je velika. :eek: E sad, da li je to zbog toga što očevi nisu služili vojsku, ostaje da se vidi. Inače nije mi muka da budem šest meseci disciplinovan, kao što mi nije bilo teško celog svog odraslog života. A kabanicu nosim redovno (sreća pa mi je apoteka na dva minuta od gajbe), jer sam dovoljno edukovan da znam za zaštitu kao prevenciju, a i posledice nekorišćenja iste.
Ako je tebi vojska jedini izvor discipline u životu i misliš da bez toga ne bi sazreo, onda je dobro što si služio (ozbiljno), ali to jednostavno ne funkcioniše kod svih. Btw, ako već nisi, pročitaj moje postove od #324 naovamo (ako jesi pročitaj ponovo), pre nego što počneš da mi nabacuješ neke osobine.
nemam nameru da se raspravljam sa neozbiljnim ljudima ko uopste prica i disciplini,pa nje vojska tu da te disciplinuje nego mama i tata?! Vojska je tu da brani drzavu i narod,materijalna dobra.
Vi ljudi ne kapirate elementarne stvari,OS kao organizacija pod pokroviteljstvom drzave su tu da te pripremi za stani pani,sto je vise ljudi obuceno bice manje zrtava prilikom sledeceg guzvanja.Drzava ne moze da se brani sa petnaest hiljada profesionalaca,to je iluzija.Svet je mislio da posle grozota WWII na ovim prostorima nece vise biti rata pa eto sta se dogodilo i jos nije zavrseno.Danas pricaju Srbija nece vise ratovati ,e pa bas zato treba imati sosptvenu armiju,jer su te price lazi.
Nikome pametnom nije do rata meni poslednjem,ali se eventulani sukob izbegava samo ako si jak,ako si slab svako silji na tebe,zbog toga i obaveza KVALITETNOG sluzenja za sve pored profesionalaca.
Racunica je prosta da prostija ne moze biti.Ili ces da ulozis godisnje par stotina miliona dolara vise u budzet, ili ces kada tada dobiti po njusci i steta ce biti desetostruko veca uz gubitak teritorije i ljudi zato sto nisu imali iskustva i znanje

Poslednja izmena:
Nemam nameru da se raspravljam sa neozbiljnim ljudima ko uopste prica i disciplini,pa nje vojska tu da te disciplinuje nego mama i tata?! Vojska je tu da brani drzavu i narod,materijalna dobra.
Dobro ja sam neozbiljan, :roll: ali imam pravo na mišljenje. O disciplini se jeste raspravljalo u temi i samo sam se osvrnuo na to. Inače post koji si citirao se odnosio na tvrdnju da žene abortiraju zato što muškarci ne služe vojsku, a taj podatak nigde nisam našao (link).
Što se podebljanog dela tiče saglasan sam; očigledno da se razlikujemo u pogledu implementacije i ako nisi neki eminentni stručnjak u pogledu vojnih i geopolitičkih relacija, nisi ništa stručniji od mene, pa neka si i dva roka odslužio.

Ha ha, wow

У моменту ми паде на памет један мој професор... "most misguided piece of educational advice I've ever seen" рече он, тресући главом. Ево сад ја идем његовим стопама.

Друже, ти говориш о напретку кроз малтретирање. Ако то стварно, најискреније мислиш, ја не знам шта да ти кажем.

Ima nesto tacno u onom sto je Dule 021 pisao i meni je vojska bila prekretnica,bio sam se ulenjio zapustio fax,bezvoljan, tamo sam naucio da cenim mala zadovoljstva i osnazio volju,meni je vojska pomogla.

Back