Da li Srbi imaju more?

Tako JE I car Dusan rekao "OVO nije grcko more nego sredozemno more"

Svi znamo sta to znaci kad Srbi tako kazu.

Greeks responded: "You are not Orthodox anymore, because of your sea view. And we know that you are not Catholic also! I'm afraid you are lost..."

.
promasio si temu pitanja.
Ali, valjda ti je lakse kad ispricas nesto sto bitno samo za tebe. Mozda bolujes od neceg?

Jos te nisu banovali?
Prosipas fašisticku propagandu ovde bez ijednog ukora.
Pa ti osobno siris lazi da su Dubrovcani Srbi...
Imas mozda vise krvi na rukama od nekog tko JE nedavno cistio Hrvatsku od Hrvata oko Dubrovnika, jer taj netko mozda nije los covjek, ali je povjerovao vama, a propaganda vam cak nije dobra nego bas zvuci glupo, tojest vidi se da lazete...

Jos jednom, Srbi su krenuli u osvajanje hrvatskog mora za Stefana Nemanje I ratnom opcijom jednako sve izgubili do Cara Dusana, zbog cega u Dubrovniku niste smjeli ni prespavat...

Zbog mora ste ostali bez religije jer su vas Grci izbacili iz pravoslavlja zbog drpanja grckog mora. Dakle tema bi SE mogla zvat "imaju li Srbi veze s Bogom"...
.
Prvi put cujem, zna se koliko je Srba poteklo iz Dubrovnika, i to stare i ugledne porodice, Dubrovnik je bio srpski, ali koliko tacno dugo, ne znam. Apsolut o u mojim postovima neces videti nista ratno, ali licno mislim da si ti bolestan covek od mrznje, kad obako nesto mozes da spocitas. Na ti su nas Grci izbacili iz pravoslavlja, oni su nam veliki prijatwlji, i sve si pobrkao.

Dubrovnik je bio srpski, ali koliko tacno dugo, ne znam.

Ako Dubrovnik nikada u povijesti niti jedan dan nije bio srpski, a TI stvarno mislis da JE bio, onda to dokazuje da u vasem drustvu caruje LAZ koja je kod vas vec duboko ukorijenjena I opce prihvacena, I funkcionira kao istina...

Posto Sam ja vrstan poznavalac povijesti onda znam I uzrok te vase lazi. Uzrok JE to sto Stefan Nemanja u svojim napadima na hrvatsko more nije uspio osvojit Dubrovnik, a vi kad uzmete mapu iz perioda osvajanja Nemanje kazete sebi "pa OVO SE racuna kao da JE I Dubrovnik osvojio"...

OBRNUTO JE...
Dakle, NE racuna SE ni to sto JE osvojio, sve JE vraceno nazad...

.

Ako Dubrovnik nikada u povijesti niti jedan dan nije bio srpski, a TI stvarno mislis da JE bio, onda to dokazuje da u vasem drustvu caruje LAZ koja je kod vas vec duboko ukorijenjena I opce prihvacena, I funkcionira kao istina...

Posto Sam ja vrstan poznavalac povijesti onda znam I uzrok te vase lazi. Uzrok JE to sto Stefan Nemanja u svojim napadima na hrvatsko more nije uspio osvojit Dubrovnik, a vi kad uzmete mapu iz perioda osvajanja Nemanje kazete sebi "pa OVO SE racuna kao da JE I Dubrovnik osvojio"...

OBRNUTO JE...
Dakle, NE racuna SE ni to sto JE osvojio, sve JE vraceno nazad...

.
Ja nisam neki poznavalac istorije, ali onda, dakle toliko Srba u proslosti u Dubrovniku, pa maltene do vremena Dositeja, tj, kraja proslog veka? Znaci, nesto ima.

Ja nisam neki poznavalac istorije, ali onda, dakle toliko Srba u proslosti u Dubrovniku, pa maltene do vremena Dositeja, tj, kraja proslog veka? Znaci, nesto ima.

Tvoja zadnja recenica "znaci nesto ima" zvuci kao da se buha pokusava ugnijezdit...
Srbi oko Dubrovnika svjesno lazu, izmisljaju lazne popise, kreiraju fantomske skupine tipa "Srbi katolici" I STO JE najgore idu ubijat neduzne ljude da bi oteli tudje...

Jad, sramota, blam, itd...

.

Tvoja zadnja recenica "znaci nesto ima" zvuci kao da se buha pokusava ugnijezdit...
Srbi oko Dubrovnika svjesno lazu, izmisljaju lazne popise, kreiraju fantomske skupine tipa "Srbi katolici" I STO JE najgore idu ubijat neduzne ljude da bi oteli tudje...

Jad, sramota, blam, itd...

.
Pa procitaj Vikipediju, bio je i sprski, tacnije potekao od Srba doseljenika (koji su uglavnom presli u rimokatolicku veru i cinili najveci deo vekova glavno stanovnistvo), ali nije bio ni samo srpski i ne vidim razloga za ovu raspravu.

https://sr.wikipedia.org/sr-el/Дубровник

Da,heroj...A tvoj Pavelic je genocidan.
Da li i treci put treba da ti kazem da me zaobidjes?
Pavelić je tituliran tek kao kvisling, srpske vrhuške kao genocidne i zločinačke.
Vremena se mijenjaju, a sa njima i pogledi na neke stvari.
Pavelić je rođen i djelovao u vrijeme kad je istrebljenje dijela neke populacije bilo smatrano pacifikacijom istih. Danas se strože gleda na to.

Pa procitaj Vikipediju, bio je i sprski, tacnije potekao od Srba doseljenika (koji su uglavnom presli u rimokatolicku veru i cinili najveci deo vekova glavno stanovnistvo), ali nije bio ni samo srpski i ne vidim razloga za ovu raspravu.

https://sr.wikipedia.org/sr-el/Дубровник

To je neki Srbin napisao na srpskoj wikipediji. Molim te, ne bavi se podmetacinama.
Dubrovnik su mogli osnovat jedino Hrvati zato jer su jedino Hrvati bili sila koja je tada gospodarila uz more. Hrvati su skrsili Avare I zauzeli dalmaciju I sve gradove osnovali ili preuzeli. Srbi su tada na kosovu I u Bugarskoj, a po nekim zapisima polozaj Srba u vrijeme osnivanja Dubrovnika blizi JE Crnom moru nego jadranu. Grupacije Srba mogle su doc do jadrana, ali puno vece grupacije Hrvata spustale su SE do Crne Gore sve do kraja 11. stoljeca iz Bijele Hrvatska, Tako da se cak mjesaju pojmovi Bijele I crvene Hrvatska jer Bijela Hrvatska ulazi u crvenu Hrvatsku uz more (Letopis Popa Dukljanina procitati)
Dubrovcani su kroz povijest bili u jako teskoj poziciji zbog svog hrvatstva i nisu imali nikakve koristi od toga da se predstavljaju kao Hrvati, okruzeni Turcima I Srbima mogli su jedino imat problem zbog toga, ali srce je bilo jace. Ne lagati...

To je neki Srbin napisao na srpskoj wikipediji. Molim te, ne bavi se podmetacinama.
Dubrovnik su mogli osnovat jedino Hrvati zato jer su jedino Hrvati bili sila koja je tada gospodarila uz more. Hrvati su skrsili Avare I zauzeli dalmaciju I sve gradove osnovali ili preuzeli. Srbi su tada na kosovu I u Bugarskoj, a po nekim zapisima polozaj Srba u vrijeme osnivanja Dubrovnika blizi JE Crnom moru nego jadranu. Grupacije Srba mogle su doc do jadrana, ali puno vece grupacije Hrvata spustale su SE do Crne Gore sve do kraja 11. stoljeca iz Bijele Hrvatska, Tako da se cak mjesaju pojmovi Bijele I crvene Hrvatska jer Bijela Hrvatska ulazi u crvenu Hrvatsku uz more (Letopis Popa Dukljanina procitati)
Dubrovcani su kroz povijest bili u jako teskoj poziciji zbog svog hrvatstva i nisu imali nikakve koristi od toga da se predstavljaju kao Hrvati, okruzeni Turcima I Srbima mogli su jedino imat problem zbog toga, ali srce je bilo jace. Ne lagati...
Tvoja dijagnoza je vec ozbiljna.

Back