Da li špijunirate bliske osobe preko društvenih mreža

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
395.400
U vreme društvenih mreža, opšte uhođenje, odnosno, popularno „stokovanje”, dostiglo je nove nivoe.
Rebeka sindrom je nazvan po romanu Dafne di Morije, u kojem mlada žena strahuje da nikada neće dostići nivo pokojne supruge svog muža.
Rebeka sindrom je sve češći u doba društvenih mreža, gde ljudi mogu lako da prate i špijuniraju svoje bivše ili sadašnje partnere.
To može da izazove anksioznost, nesigurnost i konflikte u vezi.

Špijuniranje prijatelja, kolega ili članova porodice, takođe, gotovo da je postalo društvena norma.
Međutim, kada kombinujete uhođenje sa ljubomorom, tada stvari idu u potpuno pogrešnom smeru.

Uhođenje može da prouzrokuje mnogo bola za parove, jer je partner sa ovim sindromom često opsednut detaljima o prošlim vezama svog partnera,
pitajući se da li njegov ili njen partner misli ili fantazira o bivšem, pa čak upoređuje svoju sadašnju vezu sa prošlim iskustvim

Privatno ne, jedino imam X, ovdje na forumu da, iako se to ni ne bi moglo nazvati špijunažom, zbog toga što mi je sve otključano i u svakom trenutku se vidi što radim.

Је л' знаш Х налог неког форумаша?

Неке колеге нахватале Дупесрбенду на Х. И Џег су исто нахватали на Х.

U vreme društvenih mreža, opšte uhođenje, odnosno, popularno „stokovanje”, dostiglo je nove nivoe.
Rebeka sindrom je nazvan po romanu Dafne di Morije, u kojem mlada žena strahuje da nikada neće dostići nivo pokojne supruge svog muža.
Rebeka sindrom je sve češći u doba društvenih mreža, gde ljudi mogu lako da prate i špijuniraju svoje bivše ili sadašnje partnere.
To može da izazove anksioznost, nesigurnost i konflikte u vezi.
Neam mreže.

Је л' знаш Х налог неког форумаша?

Неке колеге нахватале Дупесрбенду на Х. И Џег су исто нахватали на Х.
Dulence mi se javio dok sam bio prvi put registriran, ali uskoro nakon toga mi je tamo postalo dosadno pa sam obrisao account.
Onda sam čitao tu da Karleuša spama kao nespašena pa sam se iznova registrirao, kako bi gospođu pratio.
Međutim... izgleda da nju nečim stvarno brutalno drže za jajnike.
Ta količina botanja, čak je i meni previše.
Mislim da mi je jednom izašla notifikacija u šest ujutro, ona nešto drobi i mrljavi...
Nakon toga sam prestao pratiti apsolutno sve.
Moj prvobitni razlog zbog kojeg sam se uopće registrirao je bio da mi bude dostupan video o DMT prekristslizaciji.
Osnovni recept je uploadan na Yandex, ali ne i drugi dio u kojem objašnjava prekristslizaciju/recrystallization/Rex.

https://yandex.ru/video/touch/preview/11545058298864688242

Nažalost me lik na X-u nikada nije prihvatio za prijatelja, tako da mi je video nedostupan.

Nikada. Bilo bi me sramota od same sebe.
Ja tebe stalno špijuniram.

1000006404.jpg

Špijuniranje prijatelja, kolega ili članova porodice, takođe, gotovo da je postalo društvena norma
Sta se podrazumeva pod spijuniranjem?

Ako neko postavlja neke slike na drustvenoj mrezi onda valjda zeli da budu vidjene, i s informacijama isto, s moje tacke gledista problem je zapravo obrnut- ljudi ugnjavise s citatima, milion slika i objava, tako da ne samo da ne spijuniram nikog vec i retko zalazim na drustvene mreze.

Poslednja izmena:

Back