Da li smo napokon dobili odgovor zašto sve stane kada padne kiša?

sasasta

Buduća legenda
Poruka
33.993
https://www.telegraf.rs/vesti/beogr...padne-kisa-resenje-engleski-model-ili-naplata

- Prilikom padanja kiše pogoršavaju se uslovi poput vidljivosti, prijanja kolovoza. Ali tada je i mnogo više vozila, jer i oni koji ne voze kad je lepo vreme, kada pada kiša uhvate se auta.

ovu briljantnu recenicu je izrekao profesor saobracajnog fakulteta

sad vam je jasnije zasto se problemi iz raznih oblasti ne resavaju

oni koji treba da znaju NEMAJU POJMA

jer po njemu ima bar 20 hilj auta ( broj koji bi uneo dodatnu vrednost na ulice bg) koji voze samo kad pada kisa

Ja sam juče prijateljici sasvim slučajno zamenio brisače. Naime vadio sam nešto iz gepeka i ugledao nove brisače na zadnjoj polici. Nisam bio lenj i otišao do šoferke, zadigao postojeće sa kojih su visile froncle. Zamenio sam ih za 2 minuta i da probam shvatio da nema tečnosti. Dosuo destilovanu, deterdzent i alkohol za prvu ruku i probao brisače. Onda sam shvatio da joj je šoferka prljava i iznutra od elektrostatičke prašine pomešane sa nikotinom pa alkoholom i maramicom obrisao. Usput i zadnje staklo naravno i vozačevo. Par dana ranije sam odvezao auto da se sredi šalter brzina i dopuni klima. Farovi su matirali i njih ću da prsnem sa wd40 jer nemam vodenu šmirglu ni polirku na moru.

E zato saobraćaj stane čim krene kiša.

mislis da ima dosta ljudi koji ne voze po lepom vremenu nego izadju da voze samo kad pada kisa?
Donekle. Jeste činjenica da se sa iole većim padavinama gustina saobraćaja poveća. Ne mislim da sad ima ljudi koji ne voze po 3-4 mjeseca pa sa kišom krenu. Ali recimo ima ljudi kojima je posao15-20 minuta pješke. A kada pada kiša isti ti na posao idu autom. Ili do vrtića i škole po dijete. Zato i kažem da je nespretno rekao ali da to jeste donekle tačno. U pravu je i da puno ljudi ide autom na posao. I da mnogi idu sami u autu. Inače ne trebaš biti nikakav stručnjak da shvatiš odakle gužve. U zadnjih 20-ak godina je izuzetno povećan broj automobila. U BG ili NS i broj stanovnika. A putna infrastuktura to nije ispratila.

Vozila se kreću sporije i samim tim se stvara efekat kao da ih je više, makar i da nije.
А какви су то возачи и аутомобили, када обавезно мора да се вози толико спорије и са умереном кишом? Немамо ми монсуне... мада имамо неравне улице тако да је "купање" пешака подразумевано.

И то - ако је киша, онда аутом... Па где мисле да се паркирају? :roll::roll::roll:

Back