izvinjavam se ako sam tebe ili bilo koga direktno ili indirektno uvredio, nije mi bila namera
jeste,sve to je automatizovano. nešto može da bude i kompleksno i automatizovano istovremeto
to je sad druga tema, šta je ''svrha'' života, ja bih reko da je svrha dumremo, neki optimista bi vrv rekao prokreacija ili ljubav il tako neke gluposti itd,to je vrlo subjektivno i nebitno za ovu temu jer prava,objektivna svrha očigledno nepostoji no samo šta čovek utripuje i zavara sebe
nevidim zašto ti je potrebna slobodna volja da bi imo neku svrhu u životu, to mi nekako baš tužno i poražavajuće.nedostatak,tj spoznaja nedostatka slobodne volje ne znači NUŽNO da čovek mora i treba da postane bezvoljni depresivni robot itd,tu većina greši kad se govori o ovim stvarima.
nisi,rodjen si kao ljudsko biće ko i svi mi,ljudska bića nisu životinje, to pseudonauka ''biologija'' ispira mozak samo
da ponovim još jednom,sve što nazivaš ''tvojom odlukom'',jeste tvoja samo u tom smislu da tehnički,nominativno pripada tebi,kao ____ (dopiši ime i prezime,peri periću -.-),ali ti na nju ne utičeš,nemaš nikakvu slobodu oko nje tkd to i nije odluka u pravom smislu te reči
zato što moraju i zato što je život i svet očajna,nepravedna i užasna pojava,stoga toliki deformiteti i zla i ludosti,to nema veze sa slobodom ili neslobodom,avaj sve lončiće si pobrko rodjeni
odluče oni koji npr imaju dovoljno mozga,telegencije,ili pak samo sklonosti i afiniteta prema zvezdama, a na to,pogadjaš NE UTIČU no se tako RADJAJU,ili pak im odmalena to usade itd itd kako god da gledaš,dal je genetika il uticaj sredine,odrastanja,vaspitanja,to su sve očigledno stvari nad kojima nemamo/ju nikakvu kontrolu i izbor.a te stvari su one koje upravo odredjuju šta ćemo ''birati'' tokom života tkd..od ovoga nemož jasnije tkd ako i NAKON OVOGA neskapiš-moram odustati maleni nemoj se ljutiti al nemam baš toliko vremeta da gubim..