Da li smem da obrišem "podatke"?

Ortak2

Primećen član
Poruka
820
Za cash znam da smem i znam za druge aplikacije, ali sam zaboravila da li smem ovo da brišem?
Ovaj telefon je star pa se i ne sećam tačno kako sam ponovo instalirala na primer Google prevodilac, ali se sećam da sam se preznojila dok nisam sve sredila.
E sad, da li je to bilo sa ovom aplikacijom, ne sećam se, pa da pitam:
Screenshot_20250801-211402_Settings.jpg

Ovaj koji sad koristim je 128 gb verovatno kineskih lažnih. Dakle lupetaš kao i obično ili si posenilio :kafa:
128Gb je manje od onog sto si naveo da ti ode u kesh memoriju, 200Gb. 128<200, osnovna matematicka (logicka) operacija, jarane koji si dodjos u Begishhhh. Znaci da opet po obicaju lupas kao kaubojska vrata u nekadasnjoj kafani Kalenic.

Cek, kako vidis sta pisem kad se Falis da sam ti na ignore?

Kesh memorija je na ovom screenshotu samo 2Gb, od standardnih telefona koji danas imaju 128Gb ROM-a to je ispod 2%, zanemarljivo cak i za jednu aplikaciju. No, usporava rad telefona, mada i to ne mozesmo videti golim okom.

Poslednja izmena:
zar nemas cleaner na telefonu da bise sam?
Dok čovek ne uzme stvar u svoje ruke, i sa telefonom i sa životom, ništa od toga.
Imam, ali s vremena na vreme idem ručno, aplikaciju po aplikaciju.
I ne brišem samo cash, već i podatke, na primer ako vidim da je aplikacija Fejsbuk nagurala do 700MB, a casha ima nešto malo, ja obrišem i podatke.
Za OVU aplikaciju nisam znala smem li brisati podatke, jednom sam sve s*******.

Oslobodila sam memoriju na kraju.

Aplikacije se non-stop apdejtuju i rastu, raaaaastu u nedogled od tog đubreta a to može jedino da se skine tako što se obriše data ili komplet. Onda moraš ponovo da se uloguješ.
Pljačka čista, druže.
Evo od skoro sami skidaju uplaćene megabajte za "siguran net", više i ne pitaju ",želite li to i to" nego samo obaveste "uradili smo vam to i to"
:lol:
Ne znam što se smejem, ništa smešno.

Aplikacije se non-stop apdejtuju i rastu, raaaaastu u nedogled od tog đubreta a to može jedino da se skine tako što se obriše data ili komplet. Onda moraš ponovo da se uloguješ.
Kad koristiš kineski mobitel s kineskim androidom i kineskim aplikacijama. Ništa mi drugo ne pada na pamet. Ja svoj Samsung već godinu dana nosim, ni brige ni pameti, sve sam radi a baterija drži 3 dana.

1000006669.jpg
1000006670.jpg
1000006671.jpg

Nisu li ti kinezi pod američkim sankcijama? Ako sam dobro shvatio nemaju pristup googleovim proizvodima, nego im je sve domaće ili zasnovano na starijim verzijama androida a na razne načine zaobilaze i ograničenja u google trgovini? Za domaće tržište imaju sve svoje i sve samo za Kinu. Nije čudo da su im telefoni za europljane rasulo, vjerojatno 50GB koda ide samo da bi se zaobišlo sankcije ili fejkalo google usluge..

Samo huavei je pod zabranom ugl kineski telefoni imaju flešovanu lažnu memoriju i procesore pa su raspad živi.
Svi su pod većim ili manjim zabranama uključujući i Lenovo. Huawei je najviše pogođen. Fora je u tome da su pod sankcijama tvrtke Synopsis i Cadence koje se bave dizajniranjem čipova i elektroničkih sustava, pa onda pate sve njihove mušterije.

Back