Да ли сматрате да се пристојност изгубила код младих?

gost 434892

Veoma poznat
Poruka
12.912
Често ће старији за млађу генерацију рећи да су изгубили манире, бонтон и кодексе понашања. Да не знају да кажу ни хвала, ни извини, ни изволи, ни молим.

Можда није баш тако како би старији представили, али и ја сам приметио то неко чудњикаво понашање моје генерације.

Мислим да је за то крива несоцијализација и узори које имамо. Младе поред Инстаграма и свега право боли уво да ли ће бити "пристојни" или "непристојни".

Већина нас ни не зна шта је то, зато се тако и понашамо. Није имао ко и шта да нас научи, а узоре - знате какве имамо, тј какве имају.

Pošto je pitanje za mlade - da. Kada sam bio dete (recimo) i kada bih jurcao i naleteo na stariju osobu, ja bih se sklonio ili izvinio ako bih ga udario. Pre neki danas, dete se zalete i ne pomera se, samo viče "Beži". :kafa:

Kod tinejdžera je to dosta primetnije. Postali su dosta agresivniji.
Тачно тако, а неретко умеју и да се свађају са старијим људима. И то опасно, бар у мом окружењу. :/

Тражим разлоге и набрајам кривце. Доста је и до родитеља. А и ти родитељи су имали родитеље који нису добро спремили своју децу, да имају децу.
Od roditelja sve i počinje. Oni su ti koji su zaslužni za vaspitanje svog deteta.

Не мислим. Мислим, тј. видим да је много, чак више дивних, културних младих људи. Ови неваспитани су онакви какви су им родитељи.
Баш различито мишљење, а искрено је и лепо око срца кад неко то примети. Значи, није све баш тако црно-бело

Mislim da je to problem kucnog vaspitanja sto ima dosta mladih koji ne umeju da uvaze druge i pokazu osnovno postovanje prema okolini.
Све иде из куће, тако кажу стари. Али, и ти родитељи су морали имати родитеље који би их научили... Дакле тај проблем је старији и развијао се постепено

Све иде из куће, тако кажу стари. Али, и ти родитељи су морали имати родитеље који би их научили... Дакле тај проблем је старији и развијао се постепено
Не кажем да је правило али посматрајући околину најмање васпитана су деца просветних радника и полицајаца.
А генерације наших родитеља, рођени 50-их, 60-их су највише запуштени ако су им родитељи били на функцијама или интелектуалци. Оно, отац професор на факултету, мајка лекар а деца дрогирана.
Опет, ограђујем се својом околином.

Zapravo je taj problem postojao od uvek u manjoj ili vecoj meri samo sto su ranije drustvene norme forsirale da se izfolira neka pristojnost cisto radi reda

Не кажем да је правило али посматрајући околину најмање васпитана су деца просветних радника и полицајаца.
А генерације наших родитеља, рођени 50-их, 60-их су највише запуштени ако су им родитељи били на функцијама или интелектуалци. Оно, отац професор на факултету, мајка лекар а деца дрогирана.
Опет, ограђујем се својом околином.
Скроз си у праву. Некако се тај тренд и ток распадања може изједначити са појавом потрошачког друштва. Родитељи на послу, деца сама... Мада се то није нужно одмах видело по тој генерацији, већ генерацији испод, тј мојој, трећој од рата.

Zapravo je taj problem postojao od uvek u manjoj ili vecoj meri samo sto su ranije drustvene norme forsirale da se izfolira neka pristojnost cisto radi reda
Не слажем се, истина је да је к'рви, швалера и дебила било увек. Али данас их је више. Не мислим да је пристојност нужно исфолораност

Ne smatram.Nepristojniji su ovi u godinama što bi voleli da budu opet mladi.
Kad raspali kriza srednjih godina ....
Па не знам баш, ајде да поредимо понашање у годинама. Понашање тинејџера данас и некада. Бар по причама старијих, данас је горе. Видећемо како ће бити са генерацијом иза мене

Па не знам баш, ајде да поредимо понашање у годинама. Понашање тинејџера данас и некада. Бар по причама старијих, данас је горе. Видећемо како ће бити са генерацијом иза мене
Pa njih ce da vaspita ova net generacija kako mozes ocekivati nesto bolje

Back