Da li smatrate da je Boziji grijeh odvojiti djecu od majke?

Slazem se umnogome. Ali smatram da je majka malodobnoj djeci mnogo potrebnija nego otac. Smatram da je veza u tom periodu zivota jaca sa mamom i da im ona mnogo vise moze pruziti samim tim sto je zena. Ljubav, njeznost, toplinu doma...
Slazem se da ima i muskaraca koji mogu da zamijene mamu i cak imaju bolji odnos...to niko nije sporio.

Ali kad je otac figura od koje bi djecu najbolje bilo skrajnuti a dobije starateljstvo i lagano unistava tu djecu - onda to odvajanje od majke nije nista drugo do BOZIJI GRIJEH! Boziji grijeh je to sto je uradjeno mojoj djeci! Manipulacije, lazi, potkupljivanje...prljave igre kao oruzje za zadovoljenje sopstvene sujete, osveta, a interesi djece u drugom ili zadnjem planu...E to je grijeh! I eto sa kakvim sam ja muskarcem imala posla.
Osim toga, volja djece nije ispostovana, oni su se trzali i izjasnili cak na kraju da zele da budu sa mamom...Brakorazvodna parnica je trajala godinu i po dana, bilo je 6 rocista...sto je mene potpuno psihicki iscrpilo i bukvalno onesposobilo za dalju borbu... duga prica...
P.S. ZIVOT KAO BORBA!

Mala digresija, ali me je ovo podsetilo na jedan slučaj u bližoj okolini gde je uz isto takvo sudsko "preganjanje" oko dva malodobna muška deteta doneta odluka koja božemoj ide svima u korist:stariji će živeti s ocem, mlađi s majkom:roll:

Da ne pričam koliko su oni sad, posle pet, šest godina skoro stranci jedni drugima.
Sećam se u nižim razredima osnovne, pošto taj mlađi koji je ostao kod mame ide sa mojom ćerom u razred, kad je majka sva tužna rekla "Eto ,Z. mi danas nacrtao čestitiku za rođendan a M. me se nije ni setio...."

Još jedna (ne)srećna okolnost je da su deca u dve države, mada ne daleko, Crna Gora je u pitanju, ali su uporedo i u dva sasvim oprečna sistema vrednosti, vaspitanja itd.
Viđaju se na raspustu, malo nešto preko fejsa- bezveze, i što su stariji sve će se zasnivati isključivo na dobroj volji njih dvojice.
Da li da prodube bratski odnos ili se još više udalje kako su im svojevremeno zacrtali blesavi roditelji i nemilosrdni sudski organi.

Mala digresija, ali me je ovo podsetilo na jedan slučaj u bližoj okolini gde je uz isto takvo sudsko "preganjanje" oko dva malodobna muška deteta doneta odluka koja božemoj ide svima u korist:stariji će živeti s ocem, mlađi s majkom:roll:

Da ne pričam koliko su oni sad, posle pet, šest godina skoro stranci jedni drugima.
Sećam se u nižim razredima osnovne, pošto taj mlađi koji je ostao kod mame ide sa mojom ćerom u razred, kad je majka sva tužna rekla "Eto ,Z. mi danas nacrtao čestitiku za rođendan a M. me se nije ni setio...."

Još jedna (ne)srećna okolnost je da su deca u dve države, mada ne daleko, Crna Gora je u pitanju, ali su uporedo i u dva sasvim oprečna sistema vrednosti, vaspitanja itd.
Viđaju se na raspustu, malo nešto preko fejsa- bezveze, i što su stariji sve će se zasnivati isključivo na dobroj volji njih dvojice.
Da li da prodube bratski odnos ili se još više udalje kako su im svojevremeno zacrtali blesavi roditelji i nemilosrdni sudski organi.

Uh, strašno. Jedna moja komšinica ima dva dečaka od 10 i 11 godina iz prvog braka. Sud je decu dodelio njoj, ali bivši muž je stalno izbegavao da plaća alimentaciju jer mu se moglo, radi kod privatnika kao šofer, odlično zarađuje ali je prijavljen na minimalac. Mati je tražila i dobila da se deca "podele" sada je mlađi kod nje, stariji kod oca. Jednog vikenda su obojica kod nje, drugog vikenda kod oca, niko nikom ne plaća alimentaciju, ali se stalno prepucavaju koje dete je bolje obučeno, obuveno....
Juče popodne dolazi stariji kod majke, ona sva srećna: dođi da te poljubim, mali samo pita gde mu je brat, ni zdravo nije rekao ni njoj ni očuhu. Kada je čuo gde mu je brat, okrenuo se i otišao, a ona plače, kaže ne zna šta više da radi, dete joj strašno nedostaje ali jednostavno nema novca za obojicu. Strašno :(

To su rijetki primjeri, slozicete se. Rijetko djeca ne zive sa svojim mamama... Razlozi su specificni vrlo, ili ih mama ostavi i osnuje novu porodicu, ili mama iako je Mama nije podoban roditelj sto mi je u domenu naucne fantastike...ili...ne znam...Ali desava se!

U svakom slucaju, kada Majci neko ODUZME djecu, manipulacijama, prljavo, iz sujete, ne vodeci racuna o interesima te djece...onda je to BOZIJI GRIJEH! I samo se tako moze nazvati, eto imena za taj postupak!
To je moje misljenje. A vase?
Sve sto se radi iz neke zadnje namere moze se svrstati u greh (boziji ili ne, zavisi ko u sta veruje).
Kada su deca u pitanju i njihovo odvajanje od jednog roditelja tu ne bi trebalo biti zadnjih namera, sujete i ponosa. Samo interes da deci bude sto bolje i nista drugo.

Back