Da li si i koliki nacionalista?

Da li si nacionalista?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Требало би прво да укажемо, ако их има уопште, на разлике између национализма, родољубља и патриотизма. У суштини мој одговор на твоје питање је ДА.

Bravo!:klap: Poenta pitanja je shvaćena.

Tako da sam se ja lično odrekao sva ta tri "pojma".
A vi?
Da li pravite razliku ili sva tri "pojma" shvatate kao jedno?

Националиста је онај који воли своју нацију.( Да не тупим причама како би било добро учинити нешто за свој народ, и како то учинити...)

Патриота је онај који воли своју земљу, то је земља у којој живиш, свеједно шта си по националности.

Ух, открила сам топлу воду! :ok:

Јесам националиста и патриота и родољуб!
Нисам шовиниста.
Некако сам националиста- космополита, ако то постоји. ( А и ако не постоји, ево, јесам!)

Da! Ali na jedan normalan i zdrav način. Nemam ništa protiv ostalih, ali cenim, volim i poštujem svoje.

Svidja mi se kako je ovaj pojam objasnila Mira Stupica.."Nacionalizam je k'o biber u supi....Kad ga je previše ne valja, a ni bez njega ne valja".

Kod te "svojine" pravim razliku....Cenim i volim ono što je zaista zaslužno, a ne ono što mi je neko rekao da cenim.

U principu, nisam.

Nažalost odgovor je DA.

Ne treba davati odgovor u smislu šta je ispravno ili lepo, već onako kako jeste.

Svi mi znamo da je lepo voleti svoju naciju, a ne mrzeti i omalovažavati drugu. Pitanje je da li smo takvi?

Svako ko misli da nije nacionalista, šovinista ili sl., neka mi odgovori kako bi se osećao da mu se ćerka (jedinica) uda za Albanca ili Roma (muslimanske veroispovesti).:think:

I o kom nacinalizmu pričamo - nemačkojm konceptu (nacija kao zajednica porekla, krvi, zajedničke istorije i kulture...) ili francuskom (nacija kao zajednica ljudi koji se pokoravaju istoj vlasti i poretku, svi građani jedne države kao pripadnici nacije...)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back