Kao sto vidite, iz zivota je izbrisan sav smisao, a time je izbrisan i sam zivot. Cinizam je u praznim odgovorima u kojima odjekuje "bacicu kamen, snadji se".
Svima smeta sta se radi, ali nikome ne smeta sta se ne radi, zato sto je akcija osudjena na smrt i trazi se samo pasivnost. Covjek je osudjen i normiran na pasivnost. On je postao "zrtva svog okruzenja" i svoje "neprilagodjenosti", a cilj, sredstvo i volja su osudjeni na "egoizam" i smrt. Individua je mrtva, jure se sabloni. Napredak je zabranjen, trazi se samo jos "prezivljavanje".
Pobijedilo je misljenje gladnih i jadnih, potistenih i slabih. Sad oni hoce da nesto dokazuju, mada se time nista ne postize, nego samo stavlja tacka na zivot. "Prezivjeti" znaci preci preko zivota.
Prezivljavanje vs ljepota. To je sustina moderne perverznosti. A kako je doslo do toga da perverznost dobije cistu savjest? E to neka mi objasne svi ovi moderni "prezivljavaci" i prezivaci. Ove moderne "zene" sto su ogrezle u lazima i smrtonosnim fantazijama. Sta vrijedis ti, kad se s tobom zavrsava sve sto je radjeno u poslednjih 4 milijarde godina?
Ko je uopste spreman da preuzme odgovornost za poslednjih 4 milijrde godina? Pa kako onda da mu one i pripadnu? Kako onda da i ti sam sebi pripadas, moderni covjece? Zar nije ljubav samo jedan patrljak u ukupnoj egzistenciji zivota na zemlji u tih 4 milijarde? I zar nije radi tog patrljka, koji inace treba onima koji ga i nemaju, zar nije radi tog patrljka kojeg su prozvali bogom i tvorcem univerzuma, zar nije zbog tog patrljka sve ostalo prezreno i osudjeno na smrt? Zar se time ne izbacuje iz ravnoteze kompletna priroda koja zahtijeva postojanje svega cega ima? "Ja imam pravo", odakle ti? Pogledaj malo unazad, pa ces vidjeti da ti je to "pravo" dao neki fiktivni "bog", a ne covjek, i to ne radi zivota, nego radi bijega iz zivota. Pravo ne postoji bez reciprociteta, sem ako je neka "visa sila" odlucila da unisti prirodne odnose.
Ali sta, to tebe ne zanima, moderna "zeno"? Ti ionako zelis da sve propadne, jer ti je sve mrsko samo po sebi, pa i onih 4 milijarde godina vidis samo u obliku mrznje prema 4 milijarde godina? U tih 4 milijarde godina su ti bila samo uskracivana prava i cjelokupna priroda nije nista drugo nego ugnjetavanje slabih, zena i djece, tako da, smrt zivotu?