Da li se toplomer stavlja pod levu ili desnu mišku?

• Začetnik teme Začetnik teme Holy1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Holy1

Ističe se
Poruka
2.670
Dobar dan.

Imam problem. Koristim digitalni toplomer i stavim ga pod levu misku - izmeri mi temperaturu 35,4, nakon toga stavim isti toplomer samo pod drugu misku i pokaze mi temperaturu od 36,8.

Kupim toplomer sa živom. Ista situacija..
U čemu je stvar? Kako da znam koja mi je temperatura? Pošto ako je ispod 36 ocigledno imam nekih problema..

Dobar dan.

Imam problem. Koristim digitalni toplomer i stavim ga pod levu misku - izmeri mi temperaturu 35,4, nakon toga stavim isti toplomer samo pod drugu misku i pokaze mi temperaturu od 36,8.

U čemu je stvar? Kako da znam koja mi je temperatura? Pošto ako je ispod 36 ocigledno imam nekih problema..
Staviš ga gde stigneš. Ako si dešnjak, stavi ga pod desnu jer ćeš imati više osećaja za držanje toplomera ili obrnuto ako si levak.
Ti se tripuješ da će ti opet pogrešno izmeriti dok meriš pa onda verovatno i nepravilno staviš toplomer.
Stavi ga u pregib miške, gde je najtoplije a ne negde sa strane.

Ne bi trebalo, za svaki iole normalan termometar je to ipak velika razlika.
Čak i oni najjeftiniji kineski imaju maksimalnu grešku od +/- 0,3 C, doduše to se ne računa tako, nego u procentima. Ipak, ako ti imaš
temperaturu od 37 C, prikazivanje od 36,7 do 37,3 je u granicama tačnosti i smatra se normalnim.
Ogromna većina tih termometara koristi iste ili slične senzore za temperaturu, razlika je u elektronici iza.

Verovatno ne držiš pravilno ili ne praviš dovoljno dugačku pauzu između dva uzastopna merenja (za digitalni).
Senzor se nalazi u onom srebrnom vrhu, tu mora da postoji dobar kontakt sa kožom, znači, stisneš toplomer u pazuhu što jače.
Kao što je već Mochi_Teodora rekla, staviš ga u pregib miške, stisneš ruku uz telo, ne škodi i ako ga drugom
rukom svo vreme guraš blago ka unutra.

Poslednja izmena:
Ja imam ( najnovije) neki digitalni. Kad sam se vakcinisala (dan posle vakcinacije) pocnem da se tresem od hladnocei padne
mi na pamet da izmerim temperaturu, kad ono 38,9. Prosla je drhtavica nekada, ali temperatura je ostala ( dva, tri dana), bila
je oko 38,2 i meni padne na pamet da promenim uvo i tri dana je razlika bila bas drasticna. Na jednom 38, na drugom 37.
Kao sto je Markons rekao najsigurna je rektalna, tako se meri i bebama i maloj deci.

Back