Da li se Srbija može izvući želim vaše odgovore.

Original postavio dragosh Pogledaj poruku

Mitar Tarabic u svojemu prorocanstvu veli:
"I Serbija ce stati na svoje noge lagane, kada dodje debeli covek iz severne zemlje,
koga neprijatelji drzase nepravedno zatvorenog u celiji u zemlji Crvenijeh Fenjera".
Kremna, 1889god.

Pa taj covek je Vojislav Seselj z:mrgreen:

...kako si pogodio.z:hi::ok:

Dakle Aco...Izgleda da je ova tvoja psihoza uzela maha...Podhitno potraži pomoć stručnjaka...

"Ali ljudi zaista nije smesno vec ozbiljno evo ovde kod mene Svabe iz Rume jos pre godinu dana su otvorili skolu za besplatno ucenje jezika a najbolje djake salju preko leta u Nemacku."

Da biće propast sveta.... Nemci šalju decu na letovanje...:zima2:

Porodica koje vuku nemacko poreklo iz Rume ima manje od dvadeset,ostalo su komunisti proterali po zavrsetku WWII.Inace je najveca osnovna skola pre ratu u Rumi bila Nemacka skola,kasnije Dusan Jerkovic.Pa opet i to malo preostalih porodica ja osnovalo pre nesto vise od desetak godina srpsko-nemacko drustvo.Nije im smetao tako mali broj da se organizuju i eto kako kazes budu primeceni.Nemacki mentalitet,nece cekati pomoc od drugoga,vec ce sam pokusati da nesto ucini.
Drago mi je ako su uspesni kod tebe u Nisu jer poznajem neko od osnivaca.Da se bar neko od Srba ugleda na njihz:(

... kriza sa Vlasima-Rumunima u istocnoj Srbiji ....

На жалост, ко је да је написао овај пост, добро је упознат са приликам у Тимочкој Крајини и у Браничевском Округу ...
Војводина, за сада, није заражена вирусом Румунског национализма (вероватно схватају да
им је боље у Србији него што ће им у Румунији икада бити).

Евидентни притисак из Румуније у овим деловима Србије је сталан и повећава се ...
У Влашка села долазе свештеници из Румуније,
Румунска влада (или неке "НВО") финансирају школовање (читај : - румунизацију) младих ...
Перманентно се ради да организовању политичких партија,
на обиласку становништва,
дели се пропагандни материјал,
организују се промоције,
трибине на којима се промовише идеја да су Власи, у ствари Румуни, које је Брозов режим одвојио од матице !!! ...

Ово ме исувише подсећа на не тако давну прошлост,
на емисаре из Албаније на Косову и Метохији ...

Да ли Румунија примењује већ опробан метод ???

Back