Да ли се Србија може избавити из дужничког робства?

bagzzi

Poznat
Poruka
8.618
Дугови расту,већ нема пара да се одплаћују камате и рате,Србија срља у пропаст! Може ли Србија негде да "пронађе" око 30 милијарди евра и да се реши дугова?
Имамо ли способне људе који имају знање и жељу да Србију од овога спасу?
Док се овај проблем не реши нема Србији напретка и бољег стандарда макар и сутра ушли у ЕУ!
Да ли смо као народ свесни каква се несрећа тек спрема?

Meni je drago kada na Dnevniku2 jave da je postignut uspeh jer su pozajmljene pare koje ne smeju u proizvodnju
Pa mi onda drago što imamo olimpijski sposobne da preusmere te pare preko javnih tendera na kojima pobedjuje najbolja ponuda

Verujem da će ta armija sposobnih uspešno da vrati pare,
jer ja niti sam toliko sposoban niti umem da se snadjem niti je bio referendum da zaokružim JOK

Poslednja izmena:
Jedini izlaz je da se dobro naoruzamo i da objavimo default. To da se vrati ne moze.

За оружије треба лова коју немамо.... Србија можда нема 30 милијарди евра да врати од једном,али би под хитно требала престати да се задужује..... Требало би бар 15 година уз озбиљне акције да се варати 15 милијарди,да се дуг преполови.....
Шта год да ми урадимо дугови нам не дозвољавају да поправимо стандард, зато нам и привреда грца јер је производња у Србији скупа па нема зараде и нових улагања,тиме ни радних места,све то нас доводи овде где смо сада....

Može.
Da nacionalizuje sve firme relevantne za državu. Da otera strane banke i nacionalizuje srpske prodate njima. Da smanji državni aparat i javni sektor. Da iskoreni korupciju. Da dovede na vlast ljude kojima će uz vlastiti interes biti podjednako važan i državni interes.
E tek onda očekuj boljitak.

Može.
Da nacionalizuje sve firme relevantne za državu. Da otera strane banke i nacionalizuje srpske prodate njima. Da smanji državni aparat i javni sektor. Da iskoreni korupciju. Da dovede na vlast ljude kojima će uz vlastiti interes biti podjednako važan i državni interes.

Čavez rulez. :ok: :mrgreen:

Meni je drago kada na Dnevniku2 jave da je postignut uspeh jer su pozajmljene pare koje ne smeju u proizvodnju
Pa mi onda drago što imamo olimpijski sposobne da preusmere te pare preko javnih tendera na kojima pobedjuje najbolja ponuda

Verujem da će ta armija sposobnih uspešno da vrati pare,
jer ja niti sam toliko sposoban niti umem da se snadjem niti je bio referendum da zaokružim JOK

Нешто мора да се предузме.... Није могуће да у Србији нема људи који не схватају првао стање ствари.....питање је колико су ти људи способни да се активирају да би дошли у позицију да стање промене.....
По мени за рушење ове политичко-лоповско-тајкунске касте која обитава у и око државног апарата мора озбиљна стратегија да се осмисли и спроведе...
Треба наћи способне и довољно храбре медије и новинаре који би подржали акцију обрачуна са том паразитско-штеточинском кастом....

ЗАЈАМ ЗА ДУЖНИЧКИ ПРЕПОРОД СРБИЈЕ
ZAJAM ZA DUŽNIČKI PREPOROD SRBIJE
ЗAJAM ZA DУЖНIČКИ PRЕPОPОД СRБIЈЕ

kolce2.gif

Može.

Шта мислиш да би "пријатељи " кредитори дозволили такво нешто? Прво би домаћи играчи скочили на нас,а онда и "тате" из демокрстских земаља,бомбардовање би било брже и јаче него 1999. године..... Иза ових " домаћих" обично стоје зверке из иностранства чији се налози у Србији спроводе... Случај Санадер у Хрватској разоткрива део система,а и тај Санадер није оптужен што је омогућио некима да се окористе у Хрватској него због проневере државног новца, ни Хрватска није смела да дирне у "пријатељско" банкарство....

Ko se zaduzio taj neka i razmislja kako ce da vrati lovu.

Да је тако ни по јада.... Проблем је у томе што нама стиже астрономска глоба на порез,скупи кредити,посао и фирма одлазе у *****.... Превише то схрање утиче на живот обичног човека да би се могао држати по страни..... Код нас у Србији може да "лади јаја" онај ко ради у иностранству или има инострану пензију или политичар,сви остали ,занатлије,предузетници,пољопривредници трпе на својој кожи благодети дужничког робства државе....

Шта мислиш да би "пријатељи " кредитори дозволили такво нешто? Прво би домаћи играчи скочили на нас,а онда и "тате" из демокрстских земаља,бомбардовање би било брже и јаче него 1999. године..... Иза ових " домаћих" обично стоје зверке из иностранства чији се налози у Србији спроводе... Случај Санадер у Хрватској разоткрива део система,а и тај Санадер није оптужен што је омогућио некима да се окористе у Хрватској него због проневере државног новца, ни Хрватска није смела да дирне у "пријатељско" банкарство....

I šta sad? :)

Sve se može, kad se hoće. Posle drugog svetskog rata nisu ljudi kukali nad razrušenom zemljom, već su zasukali rukave i radili. I to radili.

U pravu si ! ali ! Druga su vremena dosla...Ko ce da povede danasnju omladinu da sece drva za rudnik ili nasipava puteve rucno i bere kukuruz kad oni znaju da postoji i druga zemlja gde moze da se radi,zaradi a i ne mora da se radi.Ostavili matorci sve pa se krcka na tenane ,nije doslo do nokata jos! Nema vise rada za udarnicku znacku sto je bilo nekad.Alija Sirotanovic nije vise idol!

Покушај решавања проблема би био ,да се продајом имовине државе Србије врати некако 5 милијарди,да се смањи притисак мало на привреду, а онда ако привреда буде радила добро да сваке две до три године вратимо по две милијарде док се дуг не смањи на 15 милијарди...
Сада радити и покушати радом само ,није довољно и брзо....радили би људи у Србији вероватно да је могуће,али велики је проблем немогућности покретања и очувања бизниса...

Back