Da li se preko neta moze naci pravi partner/ka

Mene vise nerviraju glupi nazivi tema, npr POMOC, STA DA RADIM, ZELITE LI DA ZARADITE, HITNO itd da ne nabrajam i takodje me nervira ovaj glupi pretrazivac, potpuno je beskoristan jer mi se desavalo da hocu da nedjem neku temu i on mi izbaci mali milion tema, tako da mi nije preostalo nista drugo nego da otvaram stranicu po stranicu.
A sto se tice upoznavanja preko neta zasto da ne, mislim da je bolje ovako nego recimo u diskoteci, jer ljudi mnogo opustenije razgovaraju kada su u svojoj kuci.
I da dodam, devojke uvek isticu kako im je kod muskarca pamet na prvom mestu, a to najbolje dolazi do izrazaja bas preko neta.

SerbianManiac:
antihrista:
e sad kako
ako mozes da upoznas nekoga u busu, na plazi, u prodavnici, i gde vec sve , sto ne bi i ovde. tim pre sto ovde mozes pre da vidis kakav je neko unutra, pa da napravis lep sistem eliminacije.ostale varijante idu uvek na vizuelno dopadanje pre svega.e danas sam nesto misleno i verbalno blokirana.lol.moram da odgovaram na sto vise tema da se razradim hahahhahaha
Sve to stoji, ali paz ovako, zamisli da ti se fizicki ne svidi...Oces da mi kazes da bi bio sa njom?
ja sam zensko, bar su mi tako rekli mama i tata i ako me zovu "sine". naravno da ne bih bila s nekim ko mi se ne svidja fizicki.mora da mi se dopadne na mnogo nacina.mozemo da pisemo stagod uvek je u real drugacije. ljudi mnogo vole da tupe....

ne samo da mozhe da se nadje.. nego mora 8) hehe

I ne vidim za$to se pravi neka ogromna razlika izmedju foruma, neta, chata, irca, icqa, msna i drugih zanimacija od ostalih vidova komunikacija?!
Pa danas i babe znaju da chatuju i da postuju po forumu tako da su na netu i Kurta i Murta.. i Stana i Djana :) Pola Srbije chatuje i ima svega, od anoreksichnih do ekstra debelih, od prosechno dobrih do extra riba. I sirotinja i bogati.. ma svi su na netu zezaju se i muvaju se, tako da sve $to mozhe$ da nadje$ vikendom u gradu ima$ po forumima, chatovima i chemu sve vec ne.
Skapirajte konachno da je ovo jedna realnost i da ste i vi u toj realnosti.. hehe

snaja88:
Mislim da se ne moze naci partner, ali prijatelj sigurno moze. Ako ne neko ko je tu i koga ces upoznati, oonda barem neko sa kim ces se cesto dopisivati
Partner ne moze, a prijatelj moze, malo mi je to nejasno.
Ja sam konkretno upoznao svoju sadasnju devojku preko chata i zajedno smo 7 meseci i mogu ti reci da mi je to jedna od najuspesnijih veza u zivotu.
Ako znate sta trazite onda je to lako naci.
Ko nezna sta mu je,nek pogleda gde mu je, kad ga nadje to mu je.

borisbg:
Mene vise nerviraju glupi nazivi tema, npr POMOC, STA DA RADIM, ZELITE LI DA ZARADITE, HITNO itd da ne nabrajam i takodje me nervira ovaj glupi pretrazivac, potpuno je beskoristan jer mi se desavalo da hocu da nedjem neku temu i on mi izbaci mali milion tema, tako da mi nije preostalo nista drugo nego da otvaram stranicu po stranicu.
A sto se tice upoznavanja preko neta zasto da ne, mislim da je bolje ovako nego recimo u diskoteci, jer ljudi mnogo opustenije razgovaraju kada su u svojoj kuci.
I da dodam, devojke uvek isticu kako im je kod muskarca pamet na prvom mestu, a to najbolje dolazi do izrazaja bas preko neta.

Paz owako...to su retke ribe kojima je pamet na 1 mestu...Uglavnom je to ili fizichki izgled da moze da se hvali drugaricama kako ima lepog (i po mogucnosti glupog) decka ili je zbog novchanika....3 nema.....

Ovaj forum je prepunjen sa partnerkama za sex!
Ja znam najmanje 2 forumašice koje su imale seksualno iskustvo sa jednim te istim forumašem.
Navodno, niko ovde ne traži pič.., i ni jedna ovde ne traži k..., al ebiga... desi se ponekad da neko opali neku... leleee... a ovaj je kresnuo obe!???
A jedna mi je delovala čedno, a za drugu pričaju (ne znam dal je istina il je trač) da se razbija ki nenormalna! 8 (

Voleo bih da se prepoznaju same, i da izvuku neku praktičnu pouku...
a da teoriju ipak ostave po strani... jer ispada da su njihovi tekstovi ipak samo prazne reči...
i da u njihovim životima nema romantike... a u glavama ostade samo praznina...

Druže Manijače, dobrodošao na Divlji Zapad! : )

Kopirano sa web prezentacije "Glasa javnosti", 13.avgusta 2005.

"Onlajn ljubavi
Ogroman broj ljudi provodi sate i sate četujući na Internetu, i otkrivajući svoje najveće i najmračnije tajne i onim muškarcima ili ženama koje uopšte ne poznaje. Za njih je odnos s tim osobama često toliko očaravaući da im se čini da je on življi i emocionalno istinitiji od onog koji imaju sa svojim stvarnim ljubavnim partnerima.

Komunikacija preko Interneta zaista u sebi nosi neverovatnu zavodljivost. Uspostavlja se bez ikakvih teškoća, teče veoma brzo, i budući da se odvija pod plaštom anonimnosti, olakšava uzajamno poveravanje. LJudi dobijaju odgovor na svoju poruku dok se još uvek nalaze u onom istom emocionalnom stanju u kome su je poslali. Osim toga, oni se u velikoj meri oslanjaju na maštu da bi popunili praznine u profilu pojedinaca s kojima razmenjuju misli. S obzirom na takve okolnosti, nije ni čudo što se naklonost među internet sagovornicima rađa "brzinom svetlosti".

Ovakvom naklonošću i njenim uticajem na "realan" život pozabavio se i jedan filozof. To je Izraelac Aron Ben-Zeev, aktuelni rektor Univerziteta u Haifi, koji je ovom fenomenu posvetio knjigu "Onlajn ljubav: Emocije na internetu". On ne misli da su intimne veze stvorene uz pomoć kompjutera, pa čak ni sajber seks, nešto što je potpuno loše. Ali smatra da mogu da utiču na način na koji živimo, i da promene naš stav prema neverstvu.

Za Zeeva je sajber prostor neka vrsta "mentalno nage komune", u kojoj se obično skidaju gotovo sve maske. A ono što golotinja ostavi nedovršenim upotpuni imaginacija. "Mašta, koja sajber prostor ukrašava intenzivnijim i zamamnijim bojama, takođe pomaže ljudima da zadovolje neke od najdubljih želja", kaže taj profesor filozofije, objašnjavajući da ona oslobođa od ograničenja koja postavljaju vlastito telo i društvena sredina. Zeev naglašava da se u upotrebi interneta zapravo krije velika ironija - to je usamljenička aktivnost koja vodi socijalnom kontaktu, ali onoga koji je sprovodi istovremeno udaljava od sopstvene porodice, od bića u susednoj sobi. Ona takav efekat ima pored ostalog i zato što čovek postaje gotovo zavisan od nje. A neodoljivom je čini to što nagrade za ostvareni kontakt stižu odmah, i što su vrlo prijatne.

Ali, naravno, i ova aktivnost se nečim plaća. Prema rečima izraelskog profesora, cena je u ovom slučaju rizik da se upadne u mrežu sopstvene žudnje. Pa ipak, i pored opasnosti da se doživi razočarenje, i da se bude prevaren na razne načine, onlajn romanse naprosto cvetaju. Objašnjavajući u čemu se sastoji njihova čar, Aron Ben-Zeev ističe da su one pre svega bezbedne. Ne postoji mogućnost da dođe do trudnoće ili prenošenja opasnih bolesti, a ni potreba da se izlazi iz kuće. Ovakve afere su intenzivne i zbog neobične mešavine fizičke distance i emocionalne bliskosti. Ta mešavina predstavlja toliku novinu u međuljudskim odnosima da naš emocionalni sistem još nije pripremljen da se nosi s tako kontradiktornim elementima u jednoj vezi. Ali i pored toga, u romantičnim onlajn vezama emocije igraju mnogo veću ulogu nego u onim "normalnim".

Filozof iz Haife ne veruje da će internet ljubavi ikada zameniti one koje se grade licem u lice, iako ih naziva "prvom pravom alternativom". On je, međutim, ubeđen da će nas pustolovine u sajber prostoru naterati da opuštenije razmišljamo o ekskluzivnosti ljubavnih veza i ljubavnoj izdaji. Bićemo fleksibilniji, tvrdi on, jer nam mašta dozvoljava da lutamo po džungli svojih želja i čežnji. Ipak, Zeev dodaje da četovanje s dragom osobom jeste prevara ukoliko se ono krije od partnera u realnom životu."
Prevela S. Prokić

Back