Da li se porodični ljudi i parovi druže sa samcima?

da

Pa vidis ovo ne razumem, naravno da mi je vrlo cesto radije da budem sa njom nego sa drugovima ali ne SVAKI dan, neki dan bas hocu da raidm nesto van nje. a neki dan bih radije bio sa njom. Cak i najbolje stvari na svetu mogu da smore

Pa ne bas, sto se mene tice ne bih ja mogao izgubiti nekog druga zbog toga, nemam ja takve priajtelje. Mislim zaista ako je neko toliko plitak da te zbog toga odjebe... Mada citajuci ovaj forum..........

Verujem da je glupost i zaludjivanje. Sta ce mi neko "zvanicno" drustveno prihvatanje nase veze. Msm nemam ja nist aprotiv zajednickog zivota, ali je glupo brak i to, previse je zvanicno,previse je nekako arbitrarno. Ne znaci apsolutno da ja sada hejtujem nekoga u braku ili da imam nesto protiv toga, samo ono po meni je to nepotrebno,a svakako mozes da se ozenis iz zezanja ili fore, samo ne shvatati previse ozbiljno to

Brak je prevazidjen. Orgije su mnogo zanimljivije. :D

Meni eto insistiranje na odvojenim izlascima, da bi se dao alibi slobodi i samostalnosti i očuvanju individualnosti unutar braka ipak smrdi na površnost..... ne braka nego osobe. Različiti smo valjda, pa različito i tumačimo stvari.
I moji su u braku dosta dugo pa to ne znači da je brak bio dobar.

Ja ne moram da insistiram pošto je to i meni i njemu prirodno, kao što mi je prirodno da dišem. Inače ne bih ni reagovala, nego me je zaintrigirao tvoj stav, koji mi je neshvatljiv. Tj. shvatam ja šta ti govoriš, samo ne mogu da zamislim sebe kako mi nije potrebno da izađem sama. Ili njega.

Ja ne moram da insistiram pošto je to i meni i njemu prirodno, kao što mi je prirodno da dišem. Inače ne bih ni reagovala, nego me je zaintrigirao tvoj stav, koji mi je neshvatljiv. Tj. shvatam ja šta ti govoriš, samo ne mogu da zamislim sebe kako mi nije potrebno da izađem sama. Ili njega.

A zbog čega ti je potrebno (tu leži insistiranje) da izađeš sama? Zašto to porediš sa disanjem, da li te guši njegovo prisustvo ponekad?

A zbog čega ti je potrebno (tu leži insistiranje) da izađeš sama? Zašto to porediš sa disanjem, da li te guši njegovo prisustvo ponekad?

Zato što živim sa njim, spavam sa njim, jedem sa njim. Zato što imamo i neka drugačija interesovanja, i ne želim da sedim sa njim i njegovim prijateljima kada pričaju o tehničkim stvarima koje su mi dosadne, zato što ne vidim šta bi on radio sa mnom i mojojm drugaricom dok mi ona priča kakav joj je seksualni život nakon porođaja, zato što nekada volim da budem sama, zato što imam prijatelje sa kojima pričam na drugom jeziku od onoga koji koristim sa njim, i zato što je lepo da svako ima i svoj život (emocionalni, duhovni) i svoje dogodovštine, pa da možemo jedno drugom da pričamo kad se nađemo kod kuće. Recimo.

Zato što živim sa njim, spavam sa njim, jedem sa njim. Zato što imamo i neka drugačija interesovanja, i ne želim da sedim sa njim i njegovim prijateljima kada pričaju o tehničkim stvarima koje su mi dosadne, zato što ne vidim šta bi on radio sa mnom i mojojm drugaricom dok mi ona priča kakav joj je seksualni život nakon porođaja, zato što nekada volim da budem sama, zato što imam prijatelje sa kojima pričam na drugom jeziku od onoga koji koristim sa njim, i zato što je lepo da svako ima i svoj život (emocionalni, duhovni) i svoje dogodovštine, pa da možemo jedno drugom da pričamo kad se nađemo kod kuće. Recimo.
Recimo da su to spontane stvari koje svi doživljavamo u toku dana, na primer kada smo na poslu. Čemu izlasci, pitanje je, čemu želja da se ode bez partnera? Zašto on smeta? I kome smeta, tebi ili drugarici?

Znam i ja o čemu ti pričaš ali to smatram i smatraću semenom razdora. Većina ljudi tako funkcioniše posle nekoliko godina braka, svakako, ništa novo. Ja sam mišljenja da se protiv toga treba boriti jer je zajednica sa tim čovekom ono što bi trebalo da boji život pojedinca, u suprotnom bolje da zaista i ostane sam i potraži cimera da priča dogodovštine. I to je, opet da naglasim, moje mišljenje šta smrdi u većini dužih veza, što ovde što na planeti.

U većini slučajeva ne smeta, samo nije potreban - niti je meni potrebna pratnja, niti njega interesuje da se pridruži. Ne mogu da ti dam neki precizan odgovor, jer su to stvari koje se dešavaju prirodno. Ne znam ni kako ti zamišljaš izlazak. Na koncerte idemo zajedno, na većinu žurki takođe, ja češće idem u bioskop (jer me to zanima više nego njega), a on češće na izložbe, pa onda ili idem sama ili sa nekom svojom bioskopskom ekipom, recimo. Ne interesuju nas iste stvari, pa je prirodno da nećemo da se vučemo i smaramo samo zato da bismo stalno bili zajedno. Takođe, mi smo već bili odrasli ljudi kada smo se smuvali, svako ima svoje prijatelje, svoje navike, interesovanja. To što ti vidiš kao seme razdora meni je sasvim normalan nastavak mog života.
Moj život je dovoljno 'obojen' njegovim prisustvom - provodimo 16 - 20 sati dnevno zajedno, i to u slozi i razumevanju. Svaki par je drugačiji, tu baš i nema pravila.

Dobro bre 16-20 sati :D
Pazi ipak se razlikuju primeri koje imam u glavi kad mi neko spomene "odvojene izlaske" jer je to nekome -- potrebno..... vidiš kako to zvuči? Nije isto kao različita interesovanja, i ako su mnogo različita, šta ti ljudi uopšte rade zajedno?

A ima baš mnogo različitih ljudi kojima je potrebno vreme za sebe, a ipak smatraju da su u vezi. Izlaze sa svojim drugarima jer ti drugari mogu da gledaju njegovu curu, ona izlazi sa drugaricama jer je njima glupo da izlaze sa njom i dečkom/mužem, ko će im onda prići, a propo teme... baš sam se nagledala gadnjikavih prmera veza u poslednje vreme, meni gadnjikavih..... ne mora da znači da je tvoja takva, pričamo o ekstremima čini mi se.

Back