Da li se porodični ljudi i parovi druže sa samcima?

mekflaj

Poznat
Poruka
8.291
Kao da je to neki tabu, kao da nema mešanja između ove dve grupe ljudi u slobodno vreme.
Ili grešim?

Porodični biraju porodične za druženja, parovi izlaze sa parovima, a samci su nekako skrajnuti u društvenom sistemu....

Da li su po vašem stupanju u brak/ozbiljnu vezu, ili nakon pojave dece, zamrla prijateljstva koja ste imali sa single ljudima?

Primećujem da su se neki porodični ljudi umislili i sebe doživljavaju kao viša i vrednija bića u odnosu na ljude-samce...

samica.jpg

E moji samci i samice (30+), teško vreme došlo....

Kao da je to neki tabu, kao da nema mešanja između ove dve grupe ljudi u slobodno vreme.
Ili grešim?

Porodični biraju porodične za druženja, parovi izlaze sa parovima, a samci su nekako skrajnuti u društvenom sistemu....

Da li su po vašem stupanju u brak/ozbiljnu vezu, ili nakon pojave dece, zamrla prijateljstva koja ste imali sa single ljudima?

Primećujem da su se neki porodični ljudi umislili i sebe doživljavaju kao viša i vrednija bića u odnosu na ljude-samce...

Pogledajte prilog 259725

...na zalost istina...

...nikad nisam ni razmiljala o tome dok nisam ostala sama...i tek tad onako bas doziveh to kao
jedan veliki buuumm...
...sve je kao lepo, super, sretnes se sa prijateljima, popricas, pitas za zdravlje, porodicu i navodno se
dogovoris da se cujete i vidite....e na tome se uglavnom u 90% slucajeva sve i zavrsava...onda su
roditeljski sastanci (ako su im deca jos skolska), onda rodjendani kumova, prijatelja, rodbine, pa
slave i ostala desavanja....i tako dan po dan prodje opet neko vreme, pa se opet sretnete i opet kao
dogovarate...iako ste svesni da od toga nema nista....
...potraje to jos neko vreme, onda se pozdravljate samo u zurbi i prolazu, mahnete ili se osmehnete
uz komentar, zurim cucemo se....da bi posle jos nekog vremena postali uspomena na neko vreme
i neko druzenje i uljudno pozdravljanje "dobar dan" pri susretima...

...sva sreca pa kao sto rekoh ima i onih koji uprkos svemu ostaju prijatelji....

удајом/женидбом одн разводом, мењају се и интересовања и теме за разговор
док сам била девојка,имала сам мноштво другарица од којих сам у контакту само са једном
остале су још слободне и јавимо се једна другој само у пролазу
не замерам им због тога,једноставно су нам различити путеви, интересовања и то је то
сад се дружим углавном са другим мамама
имамо и једног самца међу пријатељима, значи није све баш црно-бело

Ne bih rekla.
Samo imamo manje vremena za druženje, a to ne znači da izbegavamo samce/samice. Kada se okupimo, okupimo se svi, tj. pozvani su svi, pa ko može dodje. Kada su slave, rodjendani, slavlja kojekakva - opet zovemo sve drugove, pa ko može dodje. Zovu i oni nas.
Istina, imamo manje vremena za neobavezna vidjanja, ali to važi i za parove i za samce. A opet, ne znači da se ne vidjamo.
Promenili su se prioriteti, a ne prijatelji. A pravi prijatelji to razumeju, nebitno od bračnog statusa.

Ili grešim?

Pogledajte prilog 259725

У мом друштву није тако.:)
Моја најбоља другарица је дуго била сама...и увек је била део друштва.
Касније се она удала, а ја остала сама....и опет сам била део друштва.
Мој добар друг је сада сам....и и даље је наша екипа....

...Само, генерално, последњих пар година се сви некако ређе виђамо и скупљамо... Такво време дошло....:(

Ниси сасвим погрешио.
Где се то огледа. Па, на пример, види се на прославама и окупљањима, дешава се да самци (разведени, неудати, неож) долазе заједно са родбином, млађим паровима из породице, а да они који имају децу долазе у неком другом термину.
Онда, одједном на та друга окупљања-са децом-почну да долазе неки људи са којима се нисмо ни претерано дружили, али то што имају децу истог узраста нас спаја или из знамо 1000 год. па одржавамо контакте о неким важним датумима.
Затим, летовања, зимовања. Ако се иде са друштвом, ту су родитељи и њихова деца и ту за самце нема места. Кад деца поодрасту, онда је друкчије и нема више тих чопора. Вероватно је већина разведена у међувремену па наступа индивидулано. Или већ имају друге забаве у слоб. време.

Ili grešim?

Pogledajte prilog 259725

pa posto su porodicni ljudi duboko empaticni, oni nikako nece samcu da naturaju komplekse. samac je vrlo osetljiva kategorija, pa pokazivanje slika dece, cak i sam pogled na dete (narocito ako je dete glavato) moze da dozivi kao napad na sopstvenu licnost i ukazivanje na njegovu nesposobnost da zacne porodicu sto moze da ga gurne na ivicu suza...
dakle, saosecanje je u pitanju.

Mekflaj, da li bi hteo da nam napišeš šta ti očekuješ od života, prijatelja, porodice ? Ali stvarno, ozbiljno. Možda imaš problem u kome ti neko od nas može pomoći. Čini mi se da u nekim postovima na pogrešan način izraziš svoja viđenja i da te ljudi ne razumeju kako treba. Pojasni nam tvoje viđenje tvoje željene budućnosti.

Ili grešim?

Pogledajte prilog 259725

Ne radi se tu o nemešanju jednih sa drugima ili o biranju na osnovu porodičnog statusa. Niti sam ptrimetila da ti porodični sebe doživljavaju kao viša bića.
Stvar je u tome što se menja neki životni tempo, preokupacije, interesovanja, navike, prioriteti isl.
I tu negde dolazi do mimoilaženja. Što ne znači da taj odnos zamire, nego se svodi na neku odgovarajuću meru u datim okolnostima.

Kod mene konkretno, ni jedno prijateljstvo nije prestalo ulaskom u brak i rodjenjem deteta. Jesu se neka malo proredila, a to je opet stvar nekog prećutnog dogovora i medjusobnog razumevanja.
Kao što ja imam osećaj za tu drugu stranu, tako očekujem i obrnuto. I tu nema ljutnje, prosto su neke okolnosti drugačije i svako poštuje ono tudje, ne nameće svoje i to je cela mudrost.

Mekflaj, da li bi hteo da nam napišeš šta ti očekuješ od života, prijatelja, porodice ? Ali stvarno, ozbiljno. Možda imaš problem u kome ti neko od nas može pomoći. Čini mi se da u nekim postovima na pogrešan način izraziš svoja viđenja i da te ljudi ne razumeju kako treba. Pojasni nam tvoje viđenje tvoje željene budućnosti.
Дубоко добронамеран, најреалнији и најпозитивнији пост на теми.

Ili grešim?

Pogledajte prilog 259725

Pa vec si pisala o ovome..diskriminacija single ljudi i slicno.

U mom okruzenju nije tako, bar sto se tice pravih prijateljstava :))

Ali sto se tice onih skorijih, i ne tako bliskih prijatelja, jeste tako kod nekih. Ali upravo obrnuto onom sto ti tvrdis.
Od kad sam zatrudnela par poznanica me iskuliralo. A nisam bila od onih trudnica koje samo o trudnoci pricaju, bas sam obracala paznju da ne davim sa tim pricama.
Dakle, to uopste nije jednostrano.

ALi opet ponavljam kod pravih prijateljstava mislim da ovog nema..

Ja zivim u seoskom okruzenju, u smislu razmisljanja, i ovde na samce gledaju da dozom podsmeha i prezira. Skoro jedan komsija u razgovoru sa mojom majkom rece za drugog komsiju :"Ma koji bre on.....nema ni kuceta ni maceta.....gde on moze da bude dobar" a kad mu majka pomenula mene (posto nisam u braku) on poceo...."Pa znas.....on je drugo....nisam ja mislio.......ovo....ono"!!! Ja se druzim sa ljudima koji su ozenjeni i imaju porodice, niti ja njima smetam niti oni meni. Samo mi je jednom davno neki gmaz od coveka rekao "Sta ti sedis na stolici pored moje zene.....ustani odatle" a zapravo ona sela do mene i pricala tu sa nekom zenom. I ja budala ustanem da on sedne do svoje zene!!!

Ja zivim u seoskom okruzenju, u smislu razmisljanja, i ovde na samce gledaju da dozom podsmeha i prezira. Skoro jedan komsija u razgovoru sa mojom majkom rece za drugog komsiju :"Ma koji bre on.....nema ni kuceta ni maceta.....gde on moze da bude dobar" a kad mu majka pomenula mene (posto nisam u braku) on poceo...."Pa znas.....on je drugo....nisam ja mislio.......ovo....ono"!!! Ja se druzim sa ljudima koji su ozenjeni i imaju porodice, niti ja njima smetam niti oni meni. Samo mi je jednom davno neki gmaz od coveka rekao "Sta ti sedis na stolici pored moje zene.....ustani odatle" a zapravo ona sela do mene i pricala tu sa nekom zenom. I ja budala ustanem da on sedne do svoje zene!!!

Па мислим да чим је неко дуго сам има неки проблем...правило је да неожењени мушкарци ''немају ни кучета ни мачета'' Углавном служе као пример свима ''како не треба да се изгледа''...и за мене је то нормално...као што наркоман треба да буде пример како не треба да се понаша,као што је алкос пример лошега и самац треба да буде пример за то.....ја на пример волим да седим до своје жене и она до мене...десио нам је се случај на једном весељу да смо сели и онда је пришла нека рођака,...и после пар минута предложила да се заменимо да буде до моје дев.да би могле да причају...и ја сам био готов да устанем када ми је дев.рекла ''седи ту'' а њој да она жели да седи поред свог човека...цело вече дотична није проговорила и мислим да је се чак наљутила...

Back