Da li se pokolj može zaustaviti?

• Začetnik teme Začetnik teme Lada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
требљење већине животињских врста има порекло у заосталости и сујеверју разних домородаца или похлепи и ароганцији белих људи

најчешће у комбинацији ова два...

Problem je sto ti ljudi koji otkupljuju slonovacu mogu da potplate,sve u vladi u Africi,gde se tako nesto desava,vojsku,policiju,pa cak i te ljude koji su kao odredjeni da cuvaju slonove od krivolova.Strasno je sta se desava i koliko zivotinja se ubije zarad necije bolesti da ima slonovacu u kuci,ili leopardovu kozu i slicno.Postoje ta slonovska groblja,gde slonovikada osete da im je dosao kraj idu sami da uginu.Odatle niko ne uzima tu slonovacu.Vec ubijaju zive.
Strasno,svakog dana sve vise vidim da ljudi na zalost nisu dobri..sve za lovu,po cenu svega...sirote zzivotinjice,kao oni slatki pingvini,koje su pcele,sigurno napravljene u nekoj laboratoriji,kao ovaj virus sto nas ubija,ubise sirotanovice u "fraku" tako sam ih zvala kao mala...

требљење већине животињских врста има порекло у заосталости и сујеверју разних домородаца или похлепи и ароганцији белих људи

најчешће у комбинацији ова два...
Potpuno se slazem,kombinacija je nekako najprihvatljivija,po onom sto sam citala i gledala.Sami domoroci ma koliko nama strani,u obicajima,love koliko im treba da se prehrane...a bolesni belci su ih namamili ko zna cime i kako da to rade..To je moje misljenje koje ne mora da je tacno..ali taj cin svakako jako me zalosti...

Strasno,svakog dana sve vise vidim da ljudi na zalost nisu dobri..sve za lovu,po cenu svega...sirote zzivotinjice,kao oni slatki pingvini,koje su pcele,sigurno napravljene u nekoj laboratoriji,kao ovaj virus sto nas ubija,ubise sirotanovice u "fraku" tako sam ih zvala kao mala...
Imas na temi duhovnost razradjenu teoriju , ja ih nista ne razumem, ali tebi ce objasniti pazljivije.

Bas tako,ti pingvini su miroljubivi i veoma zanimljivi.Gledam cesto dokumentarce o njima.Zao mi je kada vidi Orke kako ih napadaju,ali to je priroda,Opstanak

Da, jeste zabrinjavajuće i tužno. Mi iz Srbije i sa Balkana možemo da saučestvujemo sa slonovima koje tamo ubijaju za novac, i to radimo celim svojim srcima...
a šta se dešava kada postanemo svesni da se naša (ne sva, valjda, ali neka) deca iživljavaju na životinjama kad nam okrenu leđa i tako treniraju svoju mračnu stranu?
Životinja ima svoj limit i izdahne jednom, ali šta će od te dece biti?
Čak nije ni novac u pitanju, taj vajni pokretač i izvor života, volje i motivacije, nego samo nevaspitanje, nebriga za njih, zverstvo i hir, puštanje monstruma da žive i operišu po svom među nama kojima je teško da to uopšte zamislimo.

Važno mi je da slonovi ne pate, naravno, nagledala sam se i naplakala na snimke i fotografije ljudi koji ne mare za život tih i mnogih drugih životinja, ali prvo bih se pozabavila problemima koje imamo ispred nosa, u svojim gradovima, na svojim ulicama, tu u komšiluku ili čak i u porodici... baš dok pišemo... i to od nas direktno zavisi i treba da nas se tiče više nego što primećujem da nas se tiče.

Back