Da li se plasite Boga ?

• Začetnik teme Začetnik teme sidro
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Izvini, ali to je kao da za 50 godina kazes da npr Dobrica Eric nije znao kakva je bila, npr. Clontovnova politika? Ili da Minimaks nije, npr , znao kakva je Miloseviceva politika jer mozda nije nigde zabelezeno da je nesto rekao? Nikolaj je pricao o Adolfu Hitleru i iz tog njegovog govora se jasno vidi da je dobro bio upoznat sa likom i delom pomenutog sljama. Dakle tesko je pretpostaviti da nije znao sta pise u Mein Kampf i da nije znao za anti-semitizam i da nije znao za Noc dugih nozeva?
Ja recimo nisam cuo da, npr, Nebojsa Covic ne zna za masakr na Trgu nebeskog mira iako ne znam da je ikada dao neku izjavu o tome. Kao sto se ne secam da je ikada komentarisao Irak, pa opek to ne znaci da ne zna za intervenciju u Iraku. Dakle prestani sa glupostima i propagiranjem neo-nacizma!

MaranAta:
Ово ти називаш "директношћу" и "прецизношћу"?

Ajde molim te, jedan od najobrazobvanijih srba tog doba da nije znao? Pa cela Evropa je znala za "Noc dugih nozeva", a da on nije znao? Ne budi smesan. pre ce biti da mu je anti-semitizam odgovarao:
Најблаже речено, то је неозбиљно. Да имаш доказе да је знао, ти би поднео цитате, референце и остали материјал а не би очекивао да верујемо твојој "логици". Или си заправо још у фази сазревања, па забога... како теби "одрасломе" неко да не верује?!? :lol: :lol: :wink:

Gwydion:
Mislim da sam bio krajnje direktan i precizan. I mislim da ti nisi imao nista da odgovoris na to pa onda kazes to sto kazes. Los si gari ...

MaranAta:
Аха... тако сам и мислио. ДОказе немаш, него је све на нивоу приче "рекла-казала". То је можда довољан ниво за неке кафеиспујуша снаше, али не и за било шта поред њих. :wink:

jomini:
Evo ti malo copy - paste. citaj:
BESEDA O STRAHU BEZBOŽNIKA
„I senke se boje bezbožnici; senke od drveća čine im se kao vojske. Gde god šta šušne, bezbožnik misli;osvetnik dolazi! Treperenje lišća on čuje kao zveku sindzira; glasove ptica on prima kao poklič lovaca koji jure divljač; travu on gleda kao špijuna svoga zločina; vodu kao svedoka protiv sebe; sunce kao sudiju; zvezde kao podsmevače. O braćo moja, koliko se laži rađaju iz straha! Jer i strah je od greha, greh od đavola, a ĐAVO JE OTAC SVAKE LAŽI. Strah je prvi plod greha. Kad Adam sagreši, on se sakri ispred lica Božjeg. I kad ga Bog viknu, on reče: čuh glas tvoj, pa se poplaših (Post. 3, 10 ). Pre greha Adam nije znao za strah; niti se je skrivao ispred lica Božjeg, no naprotiv, jurio je vazda u susret Bogu. A čim zgreši, poplaši se!
A pravednici su kao lavići bez straha. Bez greha, bez straha. Bez greha, bez nemoći. Bezgrešni su moćni vrlo moćni, i hrabri vrlo hrabri. Pravednici su snažni i neustrašivi. Takvi su pravednici, samo pravednici.
O Gospode bezgrešni, spasi nas od praznoga straha, no pre toga sačuvaj nas od greha, strahu roditelja. Tebi slava i hvala, vavek. Amin.“

Back